علی فلاحی، خبرنگار گروه سیاست:در گفتوگوی دیگری که با موضوع جشنهای عید غدیر و مسائل مرتبط با آن داشتیم از ناصر ایمانی، تحلیلگر مسائل سیاسی، درباره برخی انتقادها که به این سلسله جشنها وارد میشود، پرسیدیم. او عمده این انتقادها را ناشی از نگاههای سیاسی افراد میداند و معتقد است این اتهام که این جشنها جهت بهرهبرداری سیاسی طراحی شدهاند به سنتیترین مناسکهای مذهبی نیز وارد میشوند و مختص جشنهای متاخر نیست. او همچنین برگزاری این جشنها را باعث زدودن اتهام توجه صرف به غم و اندوه از مذهب تشیع میداند و با توجه به نیاز امروز جامعه به شادی، امیدوار است شاهد گسترش حرکتهای اینچنینی باشیم. مشروح گفتوگوی «فرهیختگان» با وی را در ادامه میخوانید.
*امروز جامعه بهدلیل تنشهایی که سال قبل بهوجود آمد در شرایط افسردگی و خمودگی به سر میبرد؛ هم بهدلیل شرایط اقتصادی و هم بهدلیل شرایط اجتماعی و سیاسی. در چنین شرایطی هر حرکتی که منجر به ایجاد شادی در میان مردم شود، یک قدم مثبت ارزیابی میشود، البته کافی نیست ولی گام مثبتی برای خارج کردن مردم از این شرایط بهحساب میآید.
*من با این زاویه دید موافق نیستم. افرادی در جامعه ما هستند که حتی درمورد سنتیترین مراسم مذهبیمان، مانند عزاداریهای تاسوعا و عاشورا همچنین نظراتی دارند. برخی حتی معتقدند حکومت از مراسم عزاداری محرم در جهت منافع خودش سوءاستفاده میکند.
*همانطور که اشاره کردید علیرغم برخی تلاشها و تبلیغات، این مناسبتها بهخوبی نشان میدهند که مردم به معنای دقیق کلمه دیندارند و پیوندهای خود را با مناسبتهای دینی حفظ کردهاند، حتی اگر بخشی از این شرکتکنندگان ایرادهای جدی به خیلی از مسائل سیاسی و اقتصادی کشور داشته باشند -که حتما هم دارند- وقتی پای مناسبتهای مذهبی به میان میآیند بهخوبی این مسائل را از یکدیگر تفکیک میکنند.
متن کامل گفتگو را اینجا بخوانید.