تاریخ : Sun 02 Jul 2023 - 23:56
کد خبر : 81047
سرویس خبری : اندیشه

چالش هویت و کارآمدی برای دیپلماسی فرهنگی

برداشتی آزاد از نشست تجربه‌کاوی نمایشگاه فرهنگی دوستی ایران و ونزوئلا

چالش هویت و کارآمدی برای دیپلماسی فرهنگی

نشست تجربه‌کاوی نمایشگاه دوستی ایران و ونزوئلا و رونمایی از کتاب «سلول شماره 14» (ترجمه اسپانیولی کتاب خون دلی که لعل شد) در این کشور با ارائه محمد اخگری، معاون بین‌الملل موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی و با حضور علی باقری، معاون سیاسی وزارت امور خارجه و جمعی از اساتید و پژوهشگران مرکز رشد دانشگاه امام صادق‌(ع) برگزار گردید.

محمدرضا کوهکن، پژوهشگر حلقه دیپلماسی عمومی انقلاب اسلامی مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع):نشست تجربه‌کاوی نمایشگاه دوستی ایران و ونزوئلا و رونمایی از کتاب «سلول شماره 14» (ترجمه اسپانیولی کتاب خون دلی که لعل شد) در این کشور با ارائه محمد اخگری، معاون بین‌الملل موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی و با حضور علی باقری، معاون سیاسی وزارت امور خارجه و جمعی از اساتید و پژوهشگران مرکز رشد دانشگاه امام صادق‌(ع) برگزار گردید. محمد اخگری در این نشست به تشریح روند طراحی و اجرای این رویداد پرداخت. در ادامه، برداشت آزادی از مباحث مطرح‌شده در این جلسه تقدیم می‌شود. توفیق یک موسسه در داخل کشور برای هدایت اجرای چنین رویدادی، دستگاه‌های عظیم و باسابقه دیپلماسی فرهنگی کشور را با چالش هویت و کارآمدی مواجه می‌کند و این سوال را مطرح می‌سازد که چرا چنین فعالیت‌هایی از جانب این دستگاه‌ها با وجود قدرت، امکانات، نمایندگی‌های خارج کشور، بودجه و... کمتر مشاهده می‌شود؟ آیا این مساله تلنگری برای ضرورت بازطراحی الگوی فعلی فعالیت این دستگاه‌ها نیست؟ چگونه می‌توان این فعالیت‌ها را از «استثنا»، به «قاعده» فعالیت‌های دیپلماسی فرهنگی و عمومی کشور تبدیل کرد؟

همه‌چیز از آنجا شروع شد که بنا به پیشنهاد محمدعلی آذرشب، استاد شناخته‌شده زبان و ادبیات عربی دانشگاه تهران، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به زبان عربی به بیان سرگذشت خود از کودکی تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی پرداختند. این خاطرات تدوین‌شده و در بهمن 1397 با عنوان «ان مع الصبر نصراً» در بیروت رونمایی گردید و پس از مدتی نیز ترجمه فارسی آن با عنوان «خون دلی که لعل شد» در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفت. شاید گزافه نباشد اگر انتشار این کتاب را فصل جدید و نقطه‌عطفی برای معاونت بین‌المللی موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی که متولی حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب است، بدانیم.
این موسسه که کتاب مذکور را به‌عنوان یک ژانر و قالب جذاب برای عرضه گفتمان انقلاب اسلامی و معرفی آیت‌الله خامنه‌ای می‌دید، تلاش مبسوطی برای ترویج آن در سراسر جهان در پیش گرفت، به‌ویژه که در سال‌های اخیر شخصیت حضرت ایشان در داخل و خارج کشور مورد هجمه متمرکز و هدفمند دشمن واقع شده است...

متن کامل را اینجا بخوانید.