تاریخ : Mon 05 Jun 2023 - 23:22
کد خبر : 80167
سرویس خبری : اقتصاد

شنگن خلیج‌فارس جایگزین دلارهای نفت

«فرهیختگان» از اهداف بلندپروازانه کشورهای عربی برای رساندن سهم بخش گردشگری به ۱۰ درصد از GDP خبر می‌دهد

شنگن خلیج‌فارس جایگزین دلارهای نفت

در روزهای اخیر کشورهای حاشیه خلیج‌فارس برای تسریع در طراحی صدور ویزای توریستی یکپارچه «شنگن» به توافق رسیده‌اند. شنگن خلیج‌فارس به گردشگران اجازه می‌دهد تا با یک ویزا از تمامی کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس دیدن کنند.

مهدی عبداللهی، دبیر گروه اقتصاد:در روزهای اخیر کشورهای حاشیه خلیج‌فارس برای تسریع در طراحی صدور ویزای توریستی یکپارچه «شنگن» به توافق رسیده‌اند. شنگن خلیج‌فارس به گردشگران اجازه می‌دهد تا با یک ویزا از تمامی کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس دیدن کنند؛ طرحی که منجر به رونق بیشتر صنعت توریسم در این منطقه خواهد شد.

*بررسی‌ها نشان می‌دهد تقریبا همه کشورهای عربی یک چشم‌انداز بلندمدت حتی بعضا بلندپروازانه برای جذب گردشگر و تبدیل بخش گردشگری به یکی از بخش‌های مهم اقتصاد خود طراحی کرده‌اند.این کشورها غالبا سهم 10‌درصدی به بخش گردشگری از اقتصاد توجه و هدف‌گذاری شده است.

*این طراحی به قصد متنوع‌سازی اقتصاد نفتی صورت می‌گیرد.

*براساس برآوردهای سازمان جهانی گردشگری سازمان ملل متحد (UNWTO)، تعداد گردشگران جهان تا سال 2030 به 1.8 میلیارد نفر و هزینه های گردشگری جهان به حدود 8.4 هزار میلیارد دلار خواهد رسید.

* در سال 2022 تعداد گردشگران جهان به 960 میلیون گردشگر رسیده که 44 درصد کمتر از سال 2019 (قبل از شیوع کرونا) است.

* ایران باید با جدیت تمام برای بهره‌مندی از ظرفیت گردشگران کشورهای اسلامی، گردشگران بخش سلامت و پزشکی و بخش‌های دیگر برنامه‌ریزی بلندمدت یکپارچه طراحی و اجرا کند، موضوعی که تاکنون به آن کم‌توجهی شده و بخش گردشگری ایران به‌رغم اینکه خود صاحب وزارتخانه شده، با بودجه ناچیز و فقدان برنامه چشم‌انداز واقعی، از پیشرفت بخش گردشگری کشورهای منطقه غافل شده است.

همچنین در این گزارش بررسی می شود:

*پیشروی عجیب رقبای ایران در گردشگری

*شنگن خلیج‌فارسی

*سرمایه‌گذاری1500 میلیارد دلاری عربستان

*هدف‌گذاری امارات برای 40‌میلیون گردشگر

*چشم‌انداز 2030 قطری‌ها

*ویژن 2035 کویت

متن کامل را اینجا بخوانید.