تاریخ : Mon 05 Jun 2023 - 22:59
کد خبر : 80166
سرویس خبری : دانشگاه

هوش مصنوعی پایان بشریت؟

هشدار مجله «تایم» نسبت به پیشرفت فناوری هوش مصنوعی و نقش آن در آینده انسان

هوش مصنوعی پایان بشریت؟

تیتر «هوش مصنوعی، پایان بشریت» برای جلد نسخه آسیایی مجله «تایم» که به‌تازگی منتشر و در گزارشی با عنوان «استدلال داروینی و نگرانی از هوش مصنوعی» به فرضیه انقراض انسان با گسترش هوش مصنوعی اشاره شده است. 

ندا اظهری، مترجم: با ظهور فناوری هوش مصنوعی،  بسیاری این نگرانی را خیلی ملموس احساس می‌کنند و ترس از آینده‌ای دارند که دیگر خبری از بشر به‌عنوان نیروی کار نباشد. تیتر «هوش مصنوعی، پایان بشریت» برای جلد نسخه آسیایی مجله «تایم» که به‌تازگی منتشر و در گزارشی با عنوان «استدلال داروینی و نگرانی از هوش مصنوعی» به فرضیه انقراض انسان با گسترش هوش مصنوعی اشاره شده است. 

* خبر بد اینجاست که در موضوع هوش مصنوعی کاملا نظریه داروین صدق می‌کند و شاهد گزینش طبیعی یک پدیده بیولوژیکی خواهیم بود که کنترل طیف گسترده‌ای از فرآیندها از اقتصاد گرفته تا فناوری را تحت نظارت می‌گیرد. در قلمرو بیولوژیکی، تکامل، فرآیندی آهسته است. بدون محدودیت زیست‌شناسی، هوش مصنوعی می‌تواند روند تکامل سریع‌تری را طی کند.
 
* متخصصان نسبت به سرعت بالای هوش مصنوعی ابراز ترس و نگرانی کرده‌اند.عده کثیری از آن ها بر این باورند که  احتمال انقراض بشریت هم وجود دارد.

*صدها دانشمند هوش مصنوعی در اواخر ماه می ‌سال‌جاری همراه با مدیرعامل‌های برترین آزمایشگاه‌های هوش مصنوعی دنیا مانند OpenAI، DeepMind و Anthropic تفاهمنامه‌ای را امضا کردند که حاوی هشدار نسبت به فناوری هوش مصنوعی با این مضمون بود که «کاهش خطر انقراض بشر به‌دنبال گسترش هوش مصنوعی، در کنار خطراتی در ابعاد اجتماعی مانند همه‌گیری‌ها و جنگ‌های هسته‌ای، باید در اولویت جهانی قرار گیرد.» 

* فرآیندی که در فناوری هوش مصنوعی به کار می‌رود، می‌تواند به خلق افرادی مصنوعی، فوق هوشمند و فوق بشر منتهی شود که هدف آنها مقابله با علایق انسانی و توانایی متقاعد کردن آنها به‌طور خودکار است. 

*استدلالی که برخی محققان مطرح می‌کنند، به‌گونه‌ای است که این استدلال، وضعیت هوش مصنوعی را به رقابت «مچ اندازی» تشبیه می‌کند. 

*محققان معتقدند که برای کاهش خطرات ناشی از هوش مصنوعی می‌توان تعهدپذیر بود و با دولت‌ها برای تنظیم مقررات و توافقنامه‌ها مذاکره کرد. افرادی که با هوش مصنوعی سر و کار دارند، بازده‌ای به‌مراتب بالاتر از کل جامعه دریافت می‌کنند.

*هوش مصنوعی برای محققان و سرمایه‌گذارانی که به دنبال شهرت و ثروت هستند از اهمیت بالاتری برخوردار است.

* انقلاب هوش مصنوعی به مجرمان و دیگر فعالان این حوزه قدرت کافی می‌دهد تا بدافزارها را کدگذاری کرده، سلاح‌های زیستی ایجاد کنند، دست به دستکاری بازارهای مالی و خرابکاری بزنند و افکار عمومی را با سهولت بیشتری تحریف کنند.

*رقابت فناورانه‌ای بین آمریکا و چین و شرکت‌های فناورانه آنها وجود دارد که خطر بروز جنگ را شدت می‌بخشد؛ به‌ویژه اینکه هوش مصنوعی نقش مهمی در تولید سلاح‌ها و برنامه‌ریزی نظامی ایفا می‌کند. 

متن کامل را اینجا بخوانید.