تاریخ : Wed 19 Apr 2023 - 23:10
کد خبر : 79402
سرویس خبری : ورزش

امسال به‌دنبال کسب بیشترین سهمیه المپیک هستیم

هادی ساعی در گفت‌وگو با «فرهیختگان»: می‌دانستم رئیس شوم دشمنانم از دوستانم بیشتر خواهند شد

امسال به‌دنبال کسب بیشترین سهمیه المپیک هستیم

تکواندوی ایران پس از 21 سال مدیریت سیدمحمد پولادگر، از اسفندماه سال 1400 شاهد حضور هادی ساعی بر صندلی ریاست این رشته بود. ساعی که در دوران قهرمانی دستاوردهای بی‌نظیر در تکواندو دنیا کسب کرد.

در هر‌ شرایطی تیم خوبی به بازی‌های آسیایی اعزام می‌کنیم هر ‌جا سنگ‌اندازی کنند به‌درستی کارم مطمئن می‌شوم

مهدی منصرف، خبرنگار:تکواندوی ایران پس از 21 سال مدیریت سیدمحمد پولادگر، از اسفندماه سال 1400 شاهد حضور هادی ساعی بر صندلی ریاست این رشته بود. ساعی که در دوران قهرمانی دستاوردهای بی‌نظیر در تکواندو دنیا کسب کرد و با کسب دو مدال طلا و یک مدال برنز تبدیل به پرافتخارترین المپین ورزش کشور شد، در یک سال نخست حضور در این فدراسیون روزهای پر فراز و نشیبی را سپری کرد. قهرمانی تیم ملی تکواندوی بانوان در آسیا، درخشش تیم‌های پایه در مسابقات قهرمانی آسیا و جهان، ناکامی در مسابقات جهانی مکزیک، چالش و اختلاف‌نظر با سیدمحمد پولادگر، رئیس سابق فدراسیون تکواندو و معاون قهرمانی فعلی وزارت ورزش و جوانان، بخشی از اتفاقات دوران یک‌ساله ریاست ساعی در فدراسیون تکواندو است. قهرمان سابق تکواندوی ایران که حالا در مدیریت نیز رویاهای بزرگی را برای تکواندو دنبال می‌کند، در گفت‌وگو با روزنامه «فرهیختگان» درخصوص عملکرد یک‌ساله مدیریتی خود و اهدافش برای سال‌جاری صحبت کرد که در زیر می‌خوانید.

در سال اول ریاست در فدراسیون تکواندو به شما چه گذشت؟
سال خوبی نبود و خیلی سخت بود. تمام طول یک‌ساله را رویداد داشتیم و در 16، 17 مسابقه نفس‌گیر شرکت کردیم. در مقطعی 210 نفر ورزشکار در اردو بودند که با توجه به بی‌پولی‌ای که داشتیم واقعا کار سختی بود. به همه خانواده تکواندو، تیم اجرایی فدراسیون، کادرفنی و مربیانی که حتی خارج از اردو به ما کمک کردند، تبریک می‌گویم. در این مدت از بیش از 40 مربی در اردوهای تیم ملی استفاده کردیم و همین باعث شد که امروز دست‌مان خیلی پر باشد. 

با وجود سختی‌هایی که اشاره کردید به‌نظر می‌رسد در‌حال‌حاضر به ادامه مسیر خیلی امیدوارتر هستید؟
خیلی امیدوار هستم. در ابتدای حضور در فدراسیون تنها 4 ورزشکار در سیستم رنکینگ المپیک داشتیم. از این 4 ورزشکار سروش احمدی و آرمین هادی‌پور خداحافظی کردند، میرهاشم حسینی وزن خود را تغییر داده بود و سجاد مردانی نیز آسیب داشت که باعث شده بود عملا هیچ ورزشکاری نداشته باشیم. در‌حال‌حاضر 10، 12 بازیکن در رنکینگ المپیک داریم و 4 تیم به مسابقات گرند اسلم اعزام کردیم. 16 بازیکن اعزامی به گرند اسلم در هفته‌های گذشته عملکرد عالی داشتند و چند نفری که باختند نیز به بازیکنان خودمان باختند. موضوعی که باعث امیدواری ما شده است و ان‌شاءالله نتایج ما در مسابقات جهانی 2023 خیلی بهتر خواهد شد. 

پس از تجربه یک‌ سال ریاست در فدراسیون، دوران قهرمانی برای شما سخت‌تر بود یا ریاست فدراسیون؟ 
در دوران قهرمانی فقط خودت هستی، اما در اینجا باید غم همه را بخورید و استرس و فشار کار بسیار زیاد است، اما خوشحال هستم. احساس می‌کنم در‌حال نتیجه گرفتن و حرکت رو به جلو هستیم و همین باعث می‌شود خستگی‌مان در‌ برود. 
توقعات از روسای فدراسیون‌هایی که توسط قهرمانان اداره می‌شود بسیار زیاد است و حتی اگر هادی ساعی پرافتخارترین المپین ورزشی ایران باشید نیز در‌معرض تندترین واکنش‌ها قرار خواهید گرفت. هیچ‌وقت از این موضوع نترسیدید؟
از ابتدا درخصوص توقعات می‌دانستم. بالاخره وقتی مسئولیت خانواده به این بزرگی را دارید باید توقعات را نیز درک کنید. می‌دانستم اگر روزی رئیس فدراسیون شوم، دشمنانم بیشتر از دوستانم خواهد شد و همین اتفاق نیز در‌حال رخ دادن است، اما خوشحالم که خانواده بزرگ تکواندو فهمیده است که تکواندو در مسیر حرکت رو به جلو قرار دارد. تمام تلاش خود را می‌کنم و شاید در جاهایی ایراد نیز وجود داشته باشد، اما هرروز تلاش می‌کنیم که تعداد ایرادات را کمتر کنم. 

با توجه به سوابق دوران قهرمانی برای ورود به مسائل فنی وسوسه نمی‌شوید؟
همیشه به کادرهای فنی خود احترام می‌گذارم. وقتی کسی از طرف ما انتخاب می‌شود حتما به او اعتقاد دارم. البته کمک می‌کنم، اما تنها به اندازه همان یک حقی که در کمیته فنی دارم. سعی می‌کنیم تمام تصمیمات در کمیته فنی گرفته شود. 

در یک‌سال گذشته با وجود برنامه فشرده فدراسیون و حضور در رویدادهای متعدد که با فراز و نشیب‌هایی همراه بود، اما هیچ موضوعی به اندازه اختلاف شما با سیدمحمد پولادگر پر سر‌و‌صدا نشد و به‌چشم نیامد. 
تمام تلاش خود را برای حل شدن این موضوع کردم، اما انگار قرار نیست حل شود. احساس می‌کنم اگر بیشتر از این جلو بروم دوستان فکر دیگری می‌کنند. این عزیزان کار خود را می‌کنند و ما نیز کار خود را می‌کنیم. 

بارها به سنگ‌اندازی‌های معاون قهرمانی وزیر ورزش اشاره کردید. 
هر‌جا بتوانند این کار را انجام می‌دهند. اگر قرار بود به این مسائل فکر کنم وضعیت تکواندو از قبل بدتر شده بود. هر‌جا سنگ‌اندازی می‌شود، مطمئن می‌شوم که کار را درست انجام دادیم و راه را درست جلو رفتیم. این بازخورد به ما کمک می‌کند که از درستی کار خود خوشحال شویم. 

در دوران مدیریت شما می‌توانیم امیدوار باشیم همانند دوران قهرمانی شاهد بازگشت تکواندو به روزهای اوج و حتی رکوردشکنی در کسب تعداد مدال در المپیک باشیم؟
ان‌شاءالله، از روزی که آمدم چندین رکورد را زدیم. قهرمانی آسیا در بخش بانوان برای اولین‌بار و نتایج تیم‌های نونهالان و نوجوان با توجه به اعزام ناقص تیم از این قبیل رکوردها بود. ما با یک تیم نصفه‌و‌‌نیمه قهرمان جهان در رده‌های پایه شدیم و با 5 ورزشکار موفق به کسب 4 مدال طلا شدیم. فردا دوستان نگویند پیش از این نیز قهرمان شده بودیم. همه اینها رکورد است. در مسابقات گرند اسلم برای اولین‌بار در 4 وزن در 3 وزن فینالیست داشتیم که اتفاق خوبی است. حتی در پومسه با تعداد نفرات اعزامی کم نتایج خوبی گرفتیم و ان‌شاءالله در المپیک نیز رکوردشکنی کنیم. 

به‌نظر می‌رسد در بخش بانوان ریسک‌پذیری فدراسیون در اعزام ورزشکاران به رویدادهای مختلف کمتر است؟
یک بخشی از این اتفاق به‌خاطر مشکلات مالی است و بخش دیگر نیز توانایی بازیکنان است. تمام تلاش خود را می‌کنیم تا به‌صورت کیفی اعزام کنیم. البته یک جاهایی نیز اعزام انجام می‌دهیم تا بازیکنان ما از لحاظ آمادگی و روحی و روانی با رقبای خوب درگیر و مبارزه کنند. می‌دانستیم در بخش بانوان مسابقات گرند اسلم شاید نتوانیم نتیجه خوب بگیریم، اما باز هم نتایج خوب بود. در مرحله اول از 5 بازیکن اعزامی 3 تکواندوکار موفق به دریافت جواز حضور در مرحله نهایی شدند. در مرحله نهایی نیز یکی از بازیکنان ما که شانس خوبی داشت متاسفانه دچار اتفاق شد. دو بازیکن دیگر ما نیز خوب بودند. این بازیکنان چون در گذشته در اوزان دیگری حضور داشتند، در اوزان جدید به‌دلیل عدم‌داشتن‌رنکینگ در ابتدا مقابل رقبای بسیار قدرتمندی قرار می‌گیرند. 

بعد از پایان مسابقات گرند اسلم، اصغر رحیمی، سرپرست دبیری فدراسیون از تغییر نگرش در بخش بانوان صحبت کرد. صحبتی که این‌گونه تعبیر شد که شاید در بخش بانوان شاهد تغییرات در کادرفنی باشیم. 
منظور ایشان از تغییر نگرش، در بحث آماده‌سازی و شیوه‌های تمرینی است. در‌حال همفکری با کادرفنی هستیم تا شرایط بهتر شود. 

فدراسیون تکواندو در سال‌جاری به‌دنبال رسیدن به چه اهدافی خواهد بود؟
بزرگ‌ترین هدف ما در ابتدا کسب بیشترین سهیمه المپیک 2024 پاریس است. مسابقات جهانی باکو که در ابتدای خردادماه برگزار می‌شود نیز برای ما خیلی مهم است و تمام تلاش خود را انجام می‌دهیم که از لحاظ نتیجه نیز عملکرد خوبی داشته باشیم و برای کسب سهمیه شانس بیشتری داشته باشیم. 

در آخرین نشست خبری خود عنوان کردید که شاید مجبور به اعزام تیم سوم به بازی‌های آسیایی شوید؟
یکی، دو جلسه در این خصوص داشتیم. در‌حال‌حاضر تیم‌های اول و دوم ما درگیر هستند. بچه‌هایی که برای مسابقات جهانی انتخاب نشدند، تیم دوم ما به‌حساب می‌آیند و درگیر مسابقات گرندپری و دانشجویان جهان خواهند شد. همه این مسابقات در رنکینگ المپیک امتیاز دارد و تیم‌های اول و دوم ما درگیر این مسابقات هستند. باید ببینیم شرایط اعزام به چه شکلی خواهد بود. حمایت نیز خیلی مهم است. ما باید بتوانیم امکانات داشته باشیم؛ چراکه بازیکنان ما باید به رویدادهای مختلف اعزام شوند که همه آنها برای فدراسیون هزینه مالی دارد. برای بازیکنان نیز هزینه آسیب‌دیدگی، درگیری و خستگی را دارد. انتخابی بچه‌های ما در سطح جهانی است. همه این موضوعات نیازمند امکانات است و باید در اعزام‌ها پزشک و ماساژور کنارمان باشند و تعداد مربیان بیشتر شود و بتوانیم به بازیکنان رسیدگی کنیم. 

به‌نظر می‌رسد که در‌صورت حمایت مالی و امکاناتی، تیم بهتری را به بازی‌های آسیایی اعزام خواهید کرد؟
در‌هر‌حالتی تیم خوبی را به بازی‌های آسیایی می‌فرستیم و در‌هر‌صورتی این مسابقات برای ما مهم است. نمی‌خواهیم به خودمان، آبروی تکواندو و کشورمان لطمه بزنیم، اما با شرایطی که می‌بینیم کارمان سخت است. در‌حال‌حاضر 16، 17 بازیکن ما در اردو هستند و باید دست‌مان باز باشد تا بتوانیم 15 بازیکن را به مربی دیگری بسپاریم. ما امکان اینکه 30 بازیکن در اردو داشته باشیم را نداریم. تیم ما در‌حال اعزام به مسابقات جهانی و گرندپری است و اگر یک دفعه 30 بازیکن در اردو باشیم، تمرکز کادرفنی پایین می‌آید. 

احتمال دارد تیم اعزامی به بازی‌های آسیایی، سرمربی مستقل داشته باشد؟
بحث سرمربی مستقل نیست. ما باید تیم امید را راه‌ بیندازیم، اما درنهایت بازیکنان آن تیم به تیم ملی با مربیگری مقانلو منتقل شود. اگر دستم باز بود تیم امید را تعطیل نمی‌کردم و آنها را در اردو نگه می‌داشتم و به دو تورنمنت اعزام می‌کردم تا رنکینگ بازیکنان نیفتد. در‌حال‌حاضر نفرات طلایی تیم نوجوانان به بزرگسالان منتقل شدند و بازیکنان خوب در میان نفراتی که مدال نقره و برنز کسب کردند نیز داریم. نباید این بازیکنان را رها کنیم و در مقطعی نیز رها نکردم و تنها نفراتی که مدال نقره و برنز در مسابقات جهانی و آسیایی نوجوانان گرفته بودند را با یک کادرفنی دیگر به اردوی 20 روزه روسیه فرستادم. اعتقاد دارم به‌شرطی که دست ما باز باشد تیم امید نباید تعطیل شود.
 
مسابقات انتخابی تیم ملی برای حضور در رقابت‌های جهانی ابتدای هفته برگزار شد. نفرات انتخاب‌شده را چطور می‌بینید؟
با دیدن مسابقات انتخابی خیلی امیدوار شدم. چه نفراتی که انتخاب شدند و چه بازیکنانی که انتخاب نشدند خیلی خوب هستند و گذشتن از تک‌تک‌شان سخت است. به این تیم اطمینان دارم. مطمئن هستم نتیجه ما از جهانی مکزیک بهتر خواهد شد. پله‌پله در‌حال جلو رفتن هستیم و یک‌دفعه 10 پله جلو نرفتیم. پتانسیل اینکه یک‌دفعه 10 پله جلو برویم را داریم، اما مطمئنم در‌این‌صورت 4 پله به عقب برمی‌گردیم.