تاریخ : Sat 11 Mar 2023 - 15:00
کد خبر : 78888
سرویس خبری : فرهنگ و هنر


کتاب‌هایی برای خواندن در تعطیلات نوروز

مسعود رحیمی، خبرنگار: تعطیلات نوروزی زمان خوبی برای علاقه مندان به کتاب و کتابخوانی است. تعطیلات 13 روزه ای که می توان وقت کافی برای خواندن کتاب هایی که در طول سال سرو صدا کرده اند، باشد. کتاب هایی که هر کدام روایتگر داستان های متفاوتی هستند. 
یکی از این کتاب هایی که می تواند برای مطالعه در ایام نوروز گزینه خوبی باشد، «ویروس عاشق» است؛ کتابی که مجید رحمانی آن را در قالب مجموعه داستان نوشته و از سوی نشر چاپ هم روانه بازار شده است. این کتاب 18 داستان متنوع دارد که مجموعه «ویروس عاشق» تلاش دارد تا مخاطب عام و خاص را در داستان های مختلف با خود همراه کند. شبیه هر داستان و مجموعه‌ای، خود قصه‌ای جدا دارد. قصه‌ای که طی سال‌ها به‌تدریج شکل گرفته. از ابتدا این نبوده. تغییر کرده و مداوم باز نوشته شده است.
رحمانی در این کتاب  از عشق چوپانی می‌گوید که برای وصال به شمسی، گله را رها می‌کند. تصویر و تخیلات کودکی به نام خسرو را در آب حوض منعکس می‌کند. در میان داستان های مختلف نویسنده تلاش کرده تا نگاهی هم به رابطه انسان، جن و گوشی تلفن همراه داشته باشد و در کنار جنگ و عواقبش از امید هم می گوید.
برای آن دسته از مخاطبانی که به خواندن تاریخ کشورها علاقه زیادی دارند، کتاب «انقلاب کوبا» که یکی دیگر از مجلدهای تاریخ جهان نشر ثالث به شمار می رود، را پیشنهاد می کنیم. کتابی درباره انقلاب این کشور و رهبرش یعنی فیدل کاسترو. هر چند این کتاب، روایتگر انقلاب کوبا است اما در خلل آن به سرگذشت فیدل کاسترو هم اشاره شده است. اهمیت این کتاب را می توان از این حیث دانست که با وجود گذشت بیش از 40 سال از آغاز انقلاب کوبا، اما هنوز بسیاری از تاریخدانان، پژوهشگران، تحلیلگران سیاسی، رهبران و سیاست‌سازان جهان، و اندیشمندان جدی به یک نقطه مشترک درباره چرایی علت این انقلاب نرسیده اند. 
 «غریب قریب» مرحوم سعید تشکری را هم باید جزو کتاب های مطرح امسال دانست؛ کتابی که از سوی کتابستان معرفت منتشر شده و توانست برای چند بار تجدیدچاپ شود تا از این طریق مخاطبان بیشتری بتوانند روایت خادمان آستان حضرت رضا (ع) را بخوانند. این کتاب ماجرای شیفتگی‌ خادمان را در سال‌ها و دوره‌های مختلف تاریخ روایت می کند. در اصل این نویسنده روایت های مختلفی از ساخت بارگاه امام رضا (ع) در  دوران های نوغانیان، سامانیان، غزنویان، سلجوقیان، خوارزمشاهیان، چنگیزی ها، ایلخانان، تیموریوان، صفویان، افشاریان و قاجار را به تصویر کشیده است.