تاریخ : Wed 11 Jan 2023 - 14:15
کد خبر : 77054
سرویس خبری : اقتصاد


سفره چرب ارز را از جلوی سودگرایان و منفعت طلبان جمع کنید

نامه 12 تشکل از دفاتر انجمن های اسلامی عضو اتحادیه تحکیم وحدت در دانشگاه‌ها خطاب به معاون اول رئیس جمهور پیرامون تصمیمات اقتصادی دولت.

نامه 12 تشکل از دفاتر انجمن های اسلامی عضو اتحادیه تحکیم وحدت در دانشگاه‌ها خطاب به معاون اول رئیس جمهور پیرامون تصمیمات اقتصادی دولت: 
جناب آقای دکتر محمد مخبر، سیاست نرخ ارز تثبیتی، از سال 91 تا کنون حداقل دوبار اجرا شده، اما با وجود آنکه میتوانست سیاست خوبی باشد، به دلیل تعمیق بازار آزاد، عدم نظارت جدی و جلوگیری از راه‌های فساد، عدم مدیریت طرف عرضه و تقاضا و تخصیص ارز دولتی به اقلام غیر ضروری، به بدترین نحو ممکن اجرا شد. در این خصوص نیز پیشنهادات و توصیه‌هایی داریم که در ادامه به اختصار عرض می‌کنیم:

1/ جلوگیری از سرکشی و عدم عمق بخشیدن به بازار آزاد
بازار کنونی که دولت‌های پیش از شما نیز با تزریق ارز در آن سعی در کنترل نرخ ارز را داشتند، اساسا یک بازار غیرقانونی و آماده برای سفته بازان و دخالت عوامل خارجی بر سفره مردم است. جناب معاون اول، به جای سپردن اختیار تعیین نرخ ارز به سفته بازان و دلالان و عوامل خائن، این سفره چرب را از جلوی سودگرایان و منفعت طلبان جمع کرده و به نفع مردم عمل کنید. چه اینکه، رها شدگی و نوسانات بازار پالس ایجاد مشاغل کاذب و سفته‌بازی و دلالی را به مردم می‌دهد و مانع بزرگی برای تولید است.

 2/ نظارت جدی و بستن راه‌های فساد
جلوگیری و بستن راه‌های فساد، نیازمند نظارت بیشتر و سیستم نظارتی دقیق و جدی‌تر است. یعنی صادرکننده و وارد کننده همگی از نرخ رسمی اطلاع داشته باشند و به جز آن فعالیتی با نرخ‌های ثانویه صورت نگیرد. پیشنهاد ما این است که جلوی فعالیت‌ها و خرید و فروش‌های غیرقانونی و بدون مالیات در بازار آزاد را گرفته و جذابیت‌های سفته‌بازی را از بین ببرید. 

 3/ مدیریت طرف عرضه
حضور صادرکنندگان در بازار نیما و دادن ارز با نرخ رسمی به بانک مرکزی و یا وارد کردن آن از کانال صرافی‌ها به دست وارد کننده و الزام صادرکننده به وارد کردن ارز به بازار، از جمله اقدامات مدیریتی است که در دولت پیشین به دلیل منافع برخی خواص اجرا نشد و مدیریت بازار رها شد. لکن در صورت عدم نظارت صحیح و مدیریت عرضه و تقاضا توسط دولت و بانک مرکزی، بازار سودجویی و دلالی گرم می‌شود.

4/ اختصاص ارز به کالاهای اساسی
اختصاص ارز علاوه بر اقلام غذایی، نیاز است به مواد اولیه و کالاهای واسطه‌ای که در اقتصاد و تولید لازم است نیز صورت گیرد و علاوه بر اقلام معیشتی، هزینه‌های تولید نیز در نظر گرفته شود.

امید است حال که به نظر می‌رسد تصمیم دولت برآن شده تا بر بازار ارز سامانی ببخشد، با همت همه ارکان و توجه به آنچه در تصمیمات مشابه در دولت‌های پیشین اتخاذ شد، خطاهای پیشین و پیشنهادهای دلسوزان را نصب العین خود قرار داده و برحذر باشید از آنکه مصداق مثال لسان الغیب شده و کارتان از خودکامی به بدنامی کشیده شود.
همچنین خدمتتان اعلام میداریم که هر زمان آمادگی گفت و گو با قشر دانشجو را داشتید، ما در انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه امیرکبیر آماده فراهم آوردن مقدمات حضور شما در نشستی دانشجویی هستیم.