دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در «گردهمایی رهروان خدمت و مقاومت» که بهمناسبت سومین سالگرد سپهبد شهید حاجقاسم سلیمانی در مصلی امام علی(ع) کرمان برگزار شد، با گرامیداشت یاد و خاطره امام شهیدان و شهدای انقلاب اسلامی بهویژه سیدالشهدای مقاومت حاجقاسم سلیمانی، گفت: «سردار سلیمانی عزیز مردم کرمان، دّر درخشان ملت ایران و امید منطقه و مستضعفان عالم بود که سربازی امام زمان(عج) را میکرد و شهادت ایشان را باید به محضر حضرت ولیعصر(عج) تسلیت گفت. برای بنده افتخار است که در کرمان پایتخت مقاومت جهان اسلام در وصف حاجقاسم سخن بگویم.» وی با اشاره به آیه 29 سوره مبارکه فتح اظهار داشت: «در وصف شخصیت سردار سلیمانی میتوان به این آیه شریفه که درباره پیامبر مکرم اسلام(ص) است، استناد کرد؛ چراکه «أَشِدّاءُ عَلَى الکُفّارِ» ایشان را حرامیان بهخوبی میدانستند چراکه زمانی که داعشیان متوجه شدند به کردستان عراق آمده، متواری شدند و همچنین «رُحَماءُ بَینَهم» ایشان را کرمانیان و ملت ایران بهنیکی درک کرده بودند؛ وقتی پای سخنان فرزندان شهدا مینشست، این جنبه ایشان نمود پیدا میکرد.»
دکتر طهرانچی خاطرنشان کرد: «حاجقاسم با تمسک به امامت و ولایت، به مرتبه «تَراهم رُکَّعًا سُجَّدًا یَبتَغونَ فَضلًا مِنَ اللَّه وَرِضوانًا» رسیده بود. سوال اینجاست که وقتی یک فرمانده در یمن، لبنان، افغانستان، عراق و سوریه اقتدار دارد و دشمنان اسلام از نام و هیبت ایشان وحشت میکنند، چرا ساعتها در رواقهای علیبنموسیالرضا(ع) به زائران خوشامد میگفت. پاسخ این است که او میخواست وصف همراهان حضرت رسول(ص) باشد؛ چراکه فقط «أَشِدّاءُ عَلَى الکُفّارِ رُحَماءُ بَینَهم» کافی نیست. به همین دلیل این فرمانده نظامی که دشمن از نام او وحشت داشت، در خادمی به زائران امام رضا(ع) بود که به سلوک خود میرسید و این خصلت ایشان را مصداق «تَراهم رُکَّعًا سُجَّدًا یَبتَغونَ فَضلًا مِنَ اللَّه وَرِضوانًا» کرده بود.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه حاجقاسم سلیمانی سه حرم قائل بود و خود سرباز حرم جمهوری اسلامی ایران، حرم دین و اهلبیت(ع) و خادم حرم امام رضا(ع) بود، گفت: «مثل این شخصیت در تورات «سیماهم فی وُجوههم مِن أَثَرِ السُّجودِ» بود و به همین دلیل چهره و شخصیت حاجقاسم سلیمانی را از خدمت و ذکر خدا میبینیم نه از جایگاه فرماندهی ایشان.» وی افزود: «در ادامه این آیه شریفه، میخوانیم «وَمَثَلُهم فِی الإِنجیلِ کَزَرعٍ أَخرَجَ شَطأَه فَآزَرَه فَاستَغلَظَ فَاستَوى عَلى سوقِه یُعجِبُ الزُّرّاعَ لِیَغیظَ بِهمُ الکُفّارَ». حاجقاسم سلیمانی مانند کسی بود که خودش زراعت بود، جوانه میداد و این جوانه پربار و قوی میشد و به همین دلیل ایشان توانست در یمن و دیگر کشورهای منطقه حضور موثر داشته باشد و حیدریون، فاطمیون، حشدالشعبی و حزبالله را ایجاد کند. این ویژگی سردار سلیمانی، کفار را عصبانی و مومنان را به تعجب وادار میکرد؛ چراکه ایشان توانسته بود در لبنان که سالها دچار طایفگی شده بود، حزبالله متحد را به وجود آورد یا یمن فقیر را در مقابل عربستان سرمایهدار مقاوم کند.»
دکتر طهرانچی خاطرنشان کرد: «آنچه اتفاق افتاد، مصداق «وَعَدَاللَّه الَّذینَ آمَنوا وَعَمِلُوا الصّالِحاتِ مِنهم مَغفِرَةً وَأَجرًا عَظیمًا» و مقاومت ماحصل خادمی و «رُکَّعًا سُجَّدًا» حاجقاسم بود که هر ماه به حرم امام حسین(ع) مشرف میشد و ساعتها نیایش میکرد. حاجقاسم باعث شد رئیسجمهور آمریکا به مرحلهای برسد که بگوید در این کره خاکی یا جای من است یا جای سردار سلیمانی. این موضوع نشان میدهد که کفار تا چه حد از حاجقاسم به خشم آمده بودند (لِیَغیظَ بِهمُ الکُفّارَ).»
عضو هیاتامنای دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به سیاستهای علمی آمریکا گفت: «ایالات متحده آمریکا از جنگ جهانی دوم یاد گرفته بود که علم را مظهر اقتدار خود کند به همین دلیل سلاح هستهای را با مشارکت 70 هزار دانشمند ساخت و با کشتار مردم، به آقایی جهان رسید و توانست سازمان ملل را در نیویورک مستقر کند. این درحالی بود که کشورهای اروپا و شوروی در جنگ جهانی کشته داده بودند و شوروی توانسته بود برلین را فتح کند، اما آمریکا به آقایی دنیا رسید و از این مسیر آموخت که دانش را تولید کرده و به کار گیرد تا بتواند آقایی خود را ثابت کند. بعد از جنگ جهانی تا سال 1956 فاصلهای ایجاد شد که آمریکا توانست یکتنه آقایی دنیا را داشته باشد. در این مدت، شوروی هم به فناوری سلاح هستهای دست یافت اما نتوانست حریف این رقابت شود.»
وی ادامه داد: «پس از جنگ سرد، دنیای دوقطبی شکل گرفت که طراحی آن در نشست تهران و بدون اطلاع شاه بهصورت محرمانه انجام شد، اما سالها بعد امام خمینی(ره) انقلابی را رقم زد که شعار آن «نه شرقی، نه غربی» بود. حضرت امام(ره) یک سال پیش از ارتحال، نامهای خطاب به گورباچف نوشت و خبر از پایان دنیای دوقطبی شرقی و غربی داد و هشدار داد که کمونیست به زبالهدان تاریخ میپیوندد. این ایام گذشت. شوروی دچار فروپاشی شد و کمونیست به معنای واقعی کلمه به زبالهدان تاریخ پیوست. آمریکا در جنگ سرد با شعار رقیبستیزی، به علم و فناوری پرداخت و آقای دنیا شد، اما سالها بعد آمریکا متوجه شد که با دو رقیب جدید در آسیا مواجه شده که این دو رقیب فکری و علمی و اقتصادی، جمهوری اسلامی ایران و چین است و آمریکاییها از این اتفاق احساس خطر کردند و در اسناد خود نوشتند که آمریکا در حال نزول و تمدن آن در حال ریزش است.»
وی با بیان اینکه آمریکاییها سال 2001 اعلام کردند که باید در این خصوص تدبیر کنند، تصریح کرد: «در کتابهای خود نوشتند بیم آن میرود که در اثر بیتوجهی و غفلت، برتری جهانی ایالات متحده از بین برود چراکه آمریکا دیگر انگیزهای برای پرداختن به علم و فناوری ندارد. به همین دلیل تروریسم را ایجاد کردند و قرار بود خودشان قهرمان آن باشند. به دلیل اینکه به جنگ نیاز داشتند، جنگ جهانی علیه تروریسم را با حادثه یازدهم سپتامبر آغاز کردند؛ به افغانستان و عراق لشکرکشی کردند، طالبان و داعش به وجود آوردند و لیبی را به ویرانی کشیدند. این درحالی است که مقاممعظمرهبری و سرباز ایشان حاجقاسم سلیمانی، این نقشه آمریکا را به هم ریختند.»
دکتر طهرانچی خاطرنشان کرد: «مقاممعظمرهبری فرمودند آمریکا فقر فکری و معنوی دارد اما با قدرت فناوری و علمی خود، درحال القای سبک زندگی غربی به دنیاست.»
وی با بیان اینکه نشریه نیوزویک در یکی از شمارههای خود نوشت رئیسجمهور آمریکا هرچند بنلادن و ابوبکر بغدادی را کشت اما قهرمان مبارزه با تروریسم نیست، گفت: «نشریه دیگری نیز حاجقاسم سلیمانی را نماد عدالت و مقاومت معرفی کرد. آمریکا قصد داشت آقای جهان شود اما شرایط طوری رقم خورد که نتوانست به خواسته خود برسد. آنها متوجه شدند که رقیبشان در این عرصه جدی است. ایالات متحده در منطقهای که همه سرمایهگذاری خود را معطوف آن کرده بودند که محرک آقایی آنها شود و گفتند که بشار اسد باید از سوریه برود، تنها یک عالم سیاستمدار انقلابی در جهان مقابل این نقشه ایستاد و بشار اسد ماند و آمریکاییها رفتند و اینگونه شد که آمریکا هر آنچه رشته بود را پنبه دید و به همین دلیل دست به ترور سیدالشهدای مقاومت زد.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: «آنچه در سال 2001 اتفاق افتاد، قرار بود در سال 2019 به آقایی آمریکا در جهان بینجامد اما در واقع به ذلت آنها منجر شد. با شکست سیاست جنگ جهانی علیه تروریسم، شعار علم برای امنیت مطرح شد و ایالات متحده به سمت فعالیتهای زیستی رفت. در این رابطه بیل گیتس اعلام کرد که به اسپوتنیک دیگری نیاز دارند. مسلم است که آمریکا در طول تاریخ آقایی خود را با توسل به علم و فناوری و با کشتن مردم ثابت کرده است بهطوریکه در جنگ جهانی دوم 400 هزار نفر را از بین بردند و با حمله به افغانستان و ایجاد داعش و دیگر گروههای تروریستی، باعث کشتار هزاران نفر از مردم منطقه شدند و همه اینها برای نجات آمریکا بود که مانند بالنی درحال سقوط بود و تلاش داشت هرآنچه هست را از بین ببرند تا مانع سقوط خود شوند.»
دکتر طهرانچی با بیان اینکه مکتب حاجقاسم در مقابل مکتب غرب ایستادگی و مقاومت کرد، گفت: «سردار سلیمانی در مقابل غرب ایستاد تا تمدن نوین اسلامی شکل بگیرد. آمریکا بهعنوان سردمدار مکتب ذلالت اعلام کرد که در دنیا یا جای مکتب غربی است یا مکتب حاجقاسم سلیمانی. اقدام اخیر رئیسجمهور آمریکا در حمایت از ازدواج همجنسگرایان نشان از تهی بودن مکتب غرب و منطق آنهاست که نمیخواهند کسی که مطهر است، باشد و به همین دلیل اجازه نمیگذارند عکسهای حاجقاسم سلیمانی در شبکههای اجتماعی منتشر شود.»
وی خاطرنشان کرد: «آنچه در ترور سردار سلیمانی اتفاق افتاد، دعوای تمدن بود؛ چراکه حاجقاسم با اقتدایش به ولایت و نگاهی که به نظام داشت و جمهوری اسلامی را حرم میدانست، در عالم غوغا به پا کرد. حرم ستونی به نام ولایت دارد و هرچه به حاجقاسم علاقه داریم باید رهبر عزیزمان را اطاعت و اجابت کنیم.»
عضو هیاتامنای دانشگاه آزاد اسلامی در پایان گفت: «حاجقاسم انسانی بود که نشان داد در این ظلمتکده جهانی چگونه میتوان انسانی متعالی بود. ایشان حق زیادی بر گردن ما دارد و انشاءالله دستگیرمان باشد.»