کیانا تصدیقمقدم، خبرنگار :نشست خبری پنجاهودومین دوره جشنواره بینالمللی علمی، آموزشی و تربیتی فیلم رشد دوشنبه ۲۳ آبانماه با حضور صادق یزدی دبیر جشنواره، علی لطیفی رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی، پروانه افشاریان معاون پژوهشی پژوهشکده رویان و اصحاب رسانه در دبیرستان ماندگار البرز برگزار شد. در این نشست مادر یکی از شهدای دبیرستان ماندگار البرز و پروانه افشاریان از پوستر این جشنواره رونمایی کردند و سپس تیزر آن پخش شد.
در ابتدای این نشست علی لطیفی، رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی درباره جشنواره فیلم رشد، گفت: «مدرسه البرز و جشنواره فیلم رشد هر دو نمادهای تاریخی هستند. فارغ از جهت تاریخی، مدرسه البرز پیامدی به ما میدهد که برگزاری مراسمهای آموزشی و تربیتی باید از مدارس شروع شود. آموزشوپرورش همیشه بهدنبال رشد بوده و فیلم رشد بهعنوان قدیمیترین جشنواره فیلم از مدرسه کارش را شروع کرده است.»
وی افزود: «این جشنواره قدمت زیادی دارد و صحبت راجعبه سابقه تاریخی آن دشوار است. حتی اینکه بخواهیم ابتکاری هم به آن اضافه کنیم کار سختی است، اما ما در تلاش هستیم تا این کار را انجام دهیم. در این دوره شعار ما مدرسه هویتساز است و ما تمرکزمان را روی مدرسه گذاشتیم تا بگوییم یک کانون مناسب و با ظرفیتهای بالا برای رشد و تربیت است.»
3 نشان ویژه در این جشنواره داریم
لطیفی در ادامه درباره سه نشان ویژهای که در این دوره جشنواره وجود دارد، گفت: «در این دوره از جشنواره فیلم رشد، سه نشان ویژه را تدوین کردهایم، اولی نشان ویژه معلم است که در آن فیلمهای مربوط به معلمان و زحمتشان را مورد بررسی قرار میدهند. دوم از خودگذشتگی و ایثار است که در دوره قبل پروژه آن کلید خورد و سومین نشان هم مربوط به مدرسه است.»
وی افزود: «فیلمنامه و وبسری و دسترسی به محتوای جشنواره ازجمله اقدامات مهم این جشنواره است. ما تلاش کردهایم که دسترسی عموم را به محتوای جشنواره بیشتر کنیم. همچنین بعد از ایام جشنواره اکرانهای استانی شروع خواهد شد و اکران آثار برگزیده را در شبکه شاد به اشتراک خواهیم گذاشت. فیلمهایی را هم که شرایط اکران ندارند را بعد در بسترهای دیگر اکران میکنیم.»
میخواهیم محتوای رسانهای را در خدمت آموزشوپرورش قرار دهیم
لطیفی در ادامه راجعبه یکی از اهداف جشنواره فیلم رشد گفت: «یکی از اهدافمان این است که بتوانیم محتوای رسانهای را درخدمت آموزشوپرورش درآوریم. این موضوع یکی از سیاستهای جدی ما است و سعی میکنیم آن را گسترش دهیم. امیدوارم این جشنواره ظرفیتی برای رشد و پیشرفت در کشورمان باشد.» وی افزود: «جشنواره فیلم رشد ظرفیتی است که ما میتوانیم با استفاده از آن توانمندیها را در سطح بینالملل نشان دهیم.»
مساله آموزش و تربیت اهمیت قابل توجهی دارد
پروانه افشاریان، معاون پژوهشی پژوهشکده رویان که در این جشنواره حضور داشت، اینگونه صحبتهایش را آغاز کرد: «مساله آموزش و تربیت در همه جوامع اهمیت زیادی دارد. هرچقدر موضوعات آموزشی از سنین پایینتری آغاز شود و هراندازه این آموزش هوشمندانهتر باشد تاثیرات فرهنگی بیشتری در درازمدت دارد.» وی افزود: «اگر بخواهم به شعار جشنواره اشاره کنم، بسیار اتفاق خوبی است که بتوانیم درقالب فیلم مسائل آموزشی را بیان کنیم. در یکی از جلساتی که داشتم یکی از دوستانم کتابی معرفی کرد به نام «مدرسه کیفی»، این کتاب بسیار جذاب بود و تعدادی از اساتیدی که در آنجا بودند آن را تهیه کردند تا بخوانند. میخواهم بگویم این مساله تربیت و رشد بسیار مهم و قابل توجه است.»
باید بین جهان فیزیکی و دیجیتال پیوند ایجاد کنیم
افشاریان در ادامه پیشنهادی به دبیر این جشنواره داد و گفت: «متاورس بهمعنای فراتر از جهان از 27 سال پیش شروع شده است. درواقع یک رویکردی است که پیوند جهان فیزیکی و دیجیتالی است. با توجه به سابقهای که این جشنواره دارد فکر میکنم در دورههای بعد اگر از این رویکرد بیشتر استفاده کنند اتفاق خوبی است.»
پرمخاطب بودن این جشنواره از قدمت آن مهمتر است
صادق یزدی، دبیر جشنواره سومین سخنران این مراسم بود. او در ابتدای صحبتهایش یاد و خاطر شهدای حادثه شاهچراغ(ع) را گرامی داشت. او درباره این جشنواره گفت: «جشنواره فیلم رشد بهعنوان پرسابقهترین جشنواره فیلم ایرانی شناخته میشود. اما از نظر من پرمخاطب بودنش مهمتر از قدمتش و مزیت آن است و پسوند علمی آموزشی آن را از دیگر جشنوارهها متمایز میکند.»
وی افزود: «هدف اصلی این جشنواره رشد و تعالی است. ما امسال به عرصه مدرسه بهعنوان پیونددهنده علم، دانشآموز و پدر و مادر پرداختیم.»
3 جایزه ویژه در جشنواره فیلم رشد داریم
یزدی درباره بخشهای مختلف این جشنواره گفت: «در سه بخش بینالملل دانشآموز، معلم و دانشجومعلم حضور دارند و با نگاههای علمی تربیتی برایمان فیلمهایشان را ارسال میکنند. همچنین امسال سه جایزه ویژه نیز داریم. جایزه مربوط به فیلمهای پیوند بین نماز، مدرسه و مسجد، فیلمهایی که به موضوع جوانی و جمعیت میپردازند و فیلمهایی که در حوزه فرهنگ کار هستند با همکاری وزارت تعاون و کار بهصورت مجزا مورد بررسی قرار میگیرند.»