تاریخ : Sat 12 Nov 2022 - 00:15
کد خبر : 75584
سرویس خبری : دانشگاه


دکتر طهرانچی در بازدید از مرکز تولید مواد ژنتیکی:

توجه به امنیت غذایی یکی از برنامه‌های جدی دانشگاه آزاد است

دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در سفر به استان البرز با حضور در شرکت نهاده‌های دامی جاهد، زیرمجموعه موسسه جهاد استقلال وزارت جهاد کشاورزی از مرکز تولید مواد ژنتیکی گاو شیری و گوشتی بازدید کرد. 

دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در سفر به استان البرز با حضور در شرکت نهاده‌های دامی جاهد، زیرمجموعه موسسه جهاد استقلال وزارت جهاد کشاورزی از مرکز تولید مواد ژنتیکی گاو شیری و گوشتی بازدید کرد. 
دکتر طهرانچی با اشاره به اهمیت فعالیت در حوزه خودکفایی و امنیت غذایی گفت: «واقعیت این است که نظام سلطه به‌سمتی در حرکت است که جریان امنیت غذای جهان را دراختیار بگیرد و از این طریق دیگر کشورها را تبدیل به مصرف‌کننده و وابسته خود در این حوزه کند. این موضوع در مورد حوزه انرژی نیز به همین شکل است. اما بحمدالله جمهوری اسلامی ایران در راستای برنامه‌های جهانی‌سازی نظام سلطه حرکت نکرده و در بحث تولید واکسن کرونا، امنیت غذایی و تولید دام و طیور، انرژی و... تابع یکپارچگی غرب نبوده است.» 

  امنیت غذایی از حوزه‌های اولویت‌دار کشور است
رئیس دانشگاه آزاد ادامه داد: «نظام سلطه‌گر غرب حتی به‌دنبال این است که علم را هم در انحصار خود بگیرد، به‌طوری که اکنون شبکه اجتماعی مانند فیس‌بوک در تولید علم هم‌تراز دانشگاه هاروارد شده است که این موضوع نشان می‌دهد غرب در تولید علم نیز به‌وسیله شرکت‌های چند ملیتی به‌دنبال اعمال سلطه خود است و در حوزه غذا نیز می‌خواهند تامین غذای مردم جهان دراختیار چند شرکت به‌اصطلاح چند ملیتی باشد.» 
وی با تاکید بر اینکه یکی از کارهای مهم و اولویت‌دار کشور توجه و فعالیت در حوزه امنیت غذایی است، خاطرنشان کرد: «همه بخش‌های مرتبط در کشور ما باید با قدرت در حوزه امنیت غذایی کار کنند. چراکه این حوزه نقطه رهایی ملت از وابستگی به نظام سلطه است. از این‌رو رشد علمی، استفاده از روش‌های نو و به‌روز‌رسانی تولیدات و محصولات باید مورد توجه قرار گیرد؛ چراکه در غیر این‌صورت غرب کشورهایی را که در این حوزه عقب مانده باشند، تابع خود می‌کند.» 

  36 واحد دانشگاهی در حوزه علوم دامی فعال هستند
عضو هیات‌امنای دانشگاه آزاد با اعلام آمادگی این دانشگاه برای نقش‌آفرینی در تامین امنیت غذای کشور گفت: «36 واحد دانشگاه آزاد دارای گروه علوم دامی بوده و 94 عضو هیات‌علمی در این حوزه فعالیت دارند. با توجه به ظرفیت عظیم علمی، پژوهشی و آزمایشگاه‌های مجهز دانشگاه آزاد، این دانشگاه آمادگی آن را دارد که در کنار شرکت نهاده‌های دامی جاهد و دیگر مجموعه‌ها که در حوزه اصلاح ژنتیک دام فعالیت دارند، قرار گرفته و بتواند به پایداری علمی و اقتصادی کشور در حوزه امنیت غذایی کمک کند.» 

  نگارش 38 پایان‌نامه در حوزه اصلاح نژاد دامی
دکتر طهرانچی ادامه داد: «دانشگاه آزاد اسلامی با اجرای طرح پژوهش اثرگذار یکپارچه شبکه‌ای (پایش) به یک شبکه زنده و پویای پژوهشی در کشور تبدیل شده که به‌عنوان نمونه درحال‌حاضر 38 دانشجوی مقطع کارشناسی‌ارشد این دانشگاه زمینه پژوهشی پایان‌نامه خود را در حوزه اصلاح نژاد دامی قرار داده‌اند و این جریان با ورود دانشجویان و پژوهشگران جدید در دانشگاه آزاد استمرار دارد. همکاری‌ای که با مرکز تولید مواد ژنتیکی گاو شیری و گوشتی می‌توانیم داشته باشیم این است که چگونه فعالیت‌های پژوهشی و فناورانه دانشگاه آزاد در این حوزه را افزایش دهیم.» 
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: «دانشگاه آزاد واحد اصفهان (خوراسگان) درحال‌حاضر در حوزه تولید مواد ژنتیکی فعالیت کرده و دارای مجوز است و در این زمینه نیز می‌توانیم با مجموعه موسسه جهاد استقلال تبادل تجربه و همکاری داشته باشیم.» 

  توجه به امنیت غذایی یکی از برنامه‌های جدی دانشگاه آزاد است
دکتر طهرانچی با بیان اینکه باید بیندیشیم که چگونه می‌توانیم در حوزه غذا و نهاده‌های دامی یک جریان علمی و اقتصادی پویا در کشور داشته باشیم، تصریح کرد: «کشور استعمارگر انگلستان در قرن بیستم میلادی کاری کردند که با ایجاد خشکسالی در کشور، نیمی از جمعیت ایران به‌دلیل نبود غذا ازبین برود و این خباثت کشورهای سلطه‌گر است که همچنان این رویه را درپیش دارد، به‌طوری که اکنون نیز ستادهای عملیات روانی دشمن برای صنایع و تولیدات بومی ما نقشه دارند و مردم را به تحریم خرید محصولات برخی از شرکت‌های داخلی دعوت می‌کنند. این موضوع نشان می‌دهد که جنگ نظام سلطه با جمهوری اسلامی ایران بسیار جدی است و ما برای پیروز ماندن در این میدان باید دارای برنامه‌های مدون و اجرایی باشیم، به همین دلیل توجه به امنیت غذایی یکی از برنامه‌های جدی دانشگاه آزاد است و تاکنون دستاوردهای موفقی در این حوزه داشته‌ایم.» 

  دستاوردهای دانشکده‌های دامپزشکی و دامپروری دراختیار فعالان قرار می‌گیرد
عضو هیات‌امنای دانشگاه آزاد ادامه داد: «در این مسیر معتقدیم اگر دانش و فناوری ما در جهت «منافع للناس» نباشد، نمی‌تواند پایدار بماند. یعنی منافع فعالیت‌های ما باید به دامداران کوچک تا مراکز بزرگ صنعتی برسد. در این راستا دانشگاه آزاد آمادگی دارد تا دستاوردهای علمی و ترویجی خود را به‌راحتی دراختیار فعالان این حوزه قرار دهد. همچنین دانشکده‌های دامپزشکی و دامپروری دانشگاه آزاد در قالب شبکه دانشگاهی می‌توانند به‌عنوان حلقه‌های پیشینی و پشتیبان صنایع تولیدات دامی قرار بگیرند.» 
وی با اشاره به دسیسه‌های نظام سلطه در تغییر نگاه جوانان به رشته‌های کشاورزی و دامپزشکی تصریح کرد: «دشمن با دستکاری در نگاه شناختی جوانان نسبت به رشته‌های راهبردی همچون مهندسی کشاورزی، دامپزشکی و... کاری کرده است که دانشجویان این رشته‌ها به‌شدت کاهش یافته‌اند. چراکه می‌خواهند از این طریق استقلال و خودکفایی ما در حوزه غذا را ازبین ببرند. اما بحمدالله جریان دانشجو، پایا و پویا است و می‌توانیم این روند را اصلاح کنیم. همچنین یکی از کارهای مشترک دانشگاه آزاد اسلامی و مرکز نهاده‌های دامی جاهد می‌تواند استفاده از محققان این حوزه در بدنه علمی دانشگاه و استفاده از مشارکت اساتید دانشگاه آزاد در این مرکز و سایر مراکز باشد. همچنین دانشگاه آزاد اگر احساس کند در جایی فعالیت فناورانه مناسب و دارای بازگشت سرمایه انجام می‌شود، آمادگی همکاری و سرمایه‌گذاری در آن حوزه را دارد.» 

  احصای نظام موضوعات اصلاح نژاد دام و طیور در سامانه پژوهشیار
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در پایان از احصای نظام موضوعات اصلاح نژاد دام و طیور در سامانه پژوهشیار خبر داد و گفت: «دانشگاه آزاد در حوزه تولید گوشت، شیر، بسته بهبود امنیت غذایی در بحث خوراک دام و نهاده‌های دامی، اصلاح ژنتیک و... در حوزه دانشی و فناوری می‌تواند همکاری‌های موثر و نتیجه‌بخشی با موسسه نهاده‌های دامی جهاد و دیگر مراکز داشته باشد.» 
در ادامه این جلسه محمدرضا کاشفی، مدیرعامل موسسه جهاد استقلال و محمدعلی مهری مدیرعامل شرکت نهاده‌های دامی جاهد گزارشی از دستاوردها، تولیدات و پیشرفت‌های این مجموعه ارائه کردند. 
در ادامه این جلسه دکتر طهرانچی به همراه محمدعلی اکبری معاون علوم، مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد، حسین کلانتری رئیس دانشگاه آزاد استان البرز و واحد کرج و محمدرضا اردکانی مجری طرح بازمهندسی نظام آموزشی، پژوهشی و خدمات فناوری علوم کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه آزاد از بخش‌های مختلف مرکز تولید مواد ژنتیکی گاو شیری و گوشتی بازدید کردند.