تاریخ : Wed 26 Oct 2022 - 00:15
کد خبر : 75132
سرویس خبری : فرهنگ و هنر

کار جدید سامانه کارشناسی کتاب  در مجمع ناشران

در نشست خبری میثم نیلی، مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی مطرح شد

کار جدید سامانه کارشناسی کتاب در مجمع ناشران

نشست خبری مجمع ناشرین انقلاب اسلامی سه‌شنبه 3 آبان‌ماه 1401 با حضور اصحاب رسانه در سالن جلسات کتابخانه عمومی پارک شهر برگزار شد.

نشست خبری مجمع ناشرین انقلاب اسلامی سه‌شنبه 3 آبان‌ماه 1401 با حضور اصحاب رسانه در سالن جلسات کتابخانه عمومی پارک شهر برگزار شد. در ابتدای برنامه میثم نیلی، مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی درخصوص فعالیت‌های صورت گرفته در سال‌های گذشته توسط این نهاد گفت: «در طول ۱۲ سالی که از عمر مجمع ناشران می‌گذرد، مجمع توانسته به یک نهال نسبتا پرتوان تبدیل شود که درحال‌حاضر قابلیت ثمردهی نیز دارد. در این سال‌ها مجمع ناشران قدرت عملیاتی و منطق‌سازی خود را تقویت کرده است تا در فضای مدیریت نشر و کتاب بتواند تاثیرگذار باشد. در سال گذشته چهار نفر از اعضا و رئیس هیات‌مدیره تغییر کردند. محمد حمزه‌زاده، خوش‌فکر و خلاق اولین مدیرعامل مجمع ناشران بود که جای خود را به مصطفی زمانی داد و امروز هم مصطفی زمانی رئیس هیات‌مدیره مجمع ناشران شده است. اعضای دیگر هیات‌مدیره، مدیران نشرهای شهید کاظمی، جمکران، مهرستان، شهرآب و مدیرمسئول نشریه گاه‌نقد هستند که در ترکیب این دوره فعالیت می‌کنند. من نیز مدیرعامل مجمع هستم و امیدوارم که در مدیریت نیز تغییراتی رخ بدهد تا نسل آینده مجمع را ببینیم که با سرعت بیشتری کارها را پیش ببرند.»
مدیرعامل مجمع در ادامه درمورد فعالیت‌های جدید این مجمع گفت: «در سامانه کارشناسی کتاب یک کار جدیدی با تصمیم هیات‌مدیره صورت گرفت و آن هم ایجاد یک هیات‌علمی برای کارشناسی کتاب‌ها بود. نقد ویژه کتب و خروجی‌های محتوایی مجمع ناشران در این سامانه صورت گرفته است. تحول بعدی که در مجمع ناشران صورت گرفت، ایجاد دفتر بین‌الملل برای حضور در صحنه‌های بین‌المللی بود. موضوع بعدی که در حدود سال‌های ۹۱ تا ۹۵ درگیرش بودیم و توانستیم سرانجام احیا کنیم ایجاد دفتر توانمندسازی و آموزش‌های کاربردی بود که بتواند برکیفیت و مدیریت نشر و کتاب موثر شود. فعالیت‌های مجمع ۲ بخش مهم دارد. بخش متصل به مجمع که موسسه شیرازه در فضای رسانه‌ای و پخش ترنج در توزیع محصولات که به فعالیت‌های خود مشغول هستند. دفتر نرم‌افزاری هم در مجمع داریم که در این سال‌ها با تلاش دوستان کارنامه‌ خوبی را از خود ارائه داده است. پخش ترنج نیز خوشبختانه در ۲ سال گذشته با یک تحول مدیریتی که اتفاق افتاد توانست مشکلاتی را که قبلا داشت اصلاح کند.» 
نیلی درباره برنامه کتاب‌باز که تولید آن متوقف شد گفت: «یکی دیگر از برنامه‌های تولیدی ویژه کتاب برنامه کتاب‌باز بود که با حمایت جبهه انقلاب و شیرازه اتفاق افتاد. اما این فعالیت مجمع مورد بی‌مهری مدیران وقت صداوسیما قرار گرفت. البته ده‌ها برنامه‌سازی برای معرفی کتاب توسط شیرازه صورت گرفت.» 
وی با اشاره به برگزاری نشست‌های صنفی اظهار داشت: «کار دیگر مجمع برگزاری نشست‌ها و دورهمی‌های صنفی، ادبی و فکری بود که در این ‌سال‌ها بیش از ۶۰ نشست برگزار کردیم. نشست‌های مشترکی در حوزه بین‌الملل با اتحادیه کتاب عرب و اتحادیه ناشران کشور سوریه درخصوص روابط بین‌المللی مجمع برگزار کردیم و تلاش می‌کنیم تا جایزه جهانی ادبی فلسطین را با همکاری تشکل‌های ادبی و کشورهایی چون لبنان، اندونزی، ترکیه، یمن، تونس و پاکستان برگزار کنیم و به‌زودی اولین جایزه ادبی فلسطین در لبنان برگزار خواهد شد.» 
مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی درباره جایزه ادبی شهید اندرزگو گفت: «فعالیت دیگر مجمع مقابله با روایت‌های غلط و منحرف‌شده از پهلوی است که در همین موضوع جایزه ادبی شهید اندرزگو را ایجاد کردیم و در دومین سال جشنواره استقبال بهتری صورت گرفت و کتاب‌های بیشتری تالیف شدند و آثاری به‌مراتب قوی‌تر تولید شدند. حمایت از نویسندگانی که در این حوزه فعالیت می‌کنند را وظیفه خودمان می‌دانیم. خوب است که بگویم اتصال بین مراکز اسنادی، ناشران و نویسندگان ما صورت گرفت تا روایت‌هایی عمیق و نو خلق شود.» 
نیلی در پایان با بیان اینکه در سال‌های گذشته آثار ترجمه‌ای نوجوانان دچار لجام‌گسیختگی شد گفت: «در شرایط کنونی کشور توهمی را که در نوجوانان کشور می‌بینیم، حاصل بخشی از کارهایی است که در طول چند سال گذشته رخ داده است. آن روزی که دلسوزان ادبیات و نظام اسلامی از لجام‌گسیختگی آثار ترجمه‌ای می‌گفتند، وضعیت امروز را می‌دیدند. آن روزی که عده‌ای چهارنعل ادبیاتی با ژانر وحشت و زامبی‌پرور را رواج می‌دادند حالا باید به‌اندازه خودشان پاسخگو باشند و باید این موضوع را جدی‌تر بگیریم.»