تاریخ : Tue 17 May 2022 - 05:33
کد خبر : 71756
سرویس خبری : نقد روز

عربستان عامل کاهش مشارکت در انتخابات لبنان است

احمد دستمالچیان، سفیر اسبق ایران در لبنان در گفت‌وگو با «فرهیختگان»:

عربستان عامل کاهش مشارکت در انتخابات لبنان است

سعد حریری بنا به دستور در این انتخابات شرکت نکرده بود، به همین خاطر آرا حدود 9 درصد نسبت به دفعه قبل ریزش داشت که طبیعی بود چنین ریزشی اتفاق بیفتد.

شرایط اقتصادی و سیاسی لبنان که تحت‌تاثیر انفجار بندر بیروت در مردادماه سال 99 در وضعیت نامساعدی قرار دارد، فضای اجتماعی لبنان را نیز تحت‌تاثیر قرار داده است. به همین جهت انتخابات پارلمانی لبنان نیز متاثر از همین فضای سیاسی نامطلوب برگزار شده و با مشارکت زیر 40 درصدی مواجه شده است. برای بررسی فضای انتخابات لبنان با احمد دستمالچیان، سفیر اسبق لبنان و کارشناس مسائل منطقه گفت‌وگو کرده‌ایم. احمد دستمالچیان ابتدا فضای انتخاباتی لبنان را مورد ارزیابی قرار داد و گفت: «انتخابات لبنان در این برهه و مقطع حساس بسیار مهم بود و بدون تنش و ناامنی صورت گرفت و این یک موفقیت بزرگی برای مردم لبنان بود که هشیاری به خرج دادند و هیچ حادثه‌ای رخ نداد. فشارهای اقتصادی کمرشکنی توسط سلطه صهیونیستی، آمریکایی و متحدان منطقه‌ای آنها علیه مردم لبنان اعمال شد تا مردم خسته شوند و اراده و امیدشان به خاطر کمبودها شکسته شود؛ چراکه جبهه غربی این هدف را دنبال می‌کرد که یا مردم علیه مقاومت رای دهند یا پای صندوق رای حاضر نشوند. علی‌رغم تمام پول‌پاشی‌هایی که عربستان به دستور آمریکا و رژیم‌صهیونیستی برای خریدن نمایندگان انجام داد، این توطئه به نتیجه نرسید و شکست خورد. دلیل دیگر پایین آوردن مشارکت عدم حضور سعد حریری در انتخابات به‌عنوان چهره مورد قبول اهل سنت بود.»
در ادامه از این کارشناس مسائل منطقه درباره کنار کشیدن سعد حریری و تاثیر آن بر کاهش میزان آرای مردم پرسیدیم. او پاسخ داد: «سعد حریری بنا به دستور در این انتخابات شرکت نکرده بود، به همین خاطر آرا حدود 9 درصد نسبت به دفعه قبل ریزش داشت که طبیعی بود چنین ریزشی اتفاق بیفتد. ولی درمجموع انتخابات خوب و پرشوری انجام شد و مردم در پای صندوق‌های رای سرنوشت خودشان را تعیین کردند. همچنین به این نیز باید اشاره کنم که سعد حریری با اشاره مستقیم عربستان مجبور به کنار کشیدن از المستقبل بود و همین باعث شد تا انتخابات مقداری افت پیدا کند؛ چراکه ایشان دارای سابقه و بدنه خوبی در بین اهل سنت بود و چنین ریزشی طبیعی بود. المستقبل هم تنها حزبی بود که نتوانست آرای لازمی که باید مثل همیشه کسب می‌کرد را به دست بیاورد و به نظر می‌رسد که المستقبل زیان‌دیده این انتخابات بود و ائتلاف شیعی حزب‌الله رای بالایی در انتخابات دارند و پیروز اول این انتخابات و این ائتلاف است. در رده بعد ائتلاف 8 مارس است که نیروهای نزدیک به حزب‌الله محسوب می‌شوند و توانستند رای بیاورند. اما حزب جریان ملی آزاد که جبران باسیل مسئول آن است و در انتخابات پیشین جریان اصلی را تشکیل می‌داد در رقابت با سمیر جعجع و حزب قوات‌ اللبنانیه احتمال دارد نتواند رای خوبی بیاورد.»
این سفیر اسبق لبنان درباره‌ نتایج انتخابات لبنان نیز معتقد است: «لبنان یک معضل اساسی دارد که با برگزاری انتخابات حل نخواهد شد. این معضل این است که ساختار سیاسی این کشور که میراث استعمار فرانسه است کاملا فرسوده و فرتوت است. درنتیجه این ساختار منجر به تولید حجم انبوهی از فساد و کج‌کارکردی‌ها خواهد شد که این نارضایتی‌ها را ایجاد می‌کند. بنابراین علاج مشکلات کنونی لبنان در اصلاح‌ ساختارهای آن قرار دارد.»
از او درباره اخبار منتشرشده توسط رویترز مانند از دست دادن کرسی‌های حزب‌الله در انتخابات پرسیدیم. او در پاسخ با اشاره به کذب بودن این‌گونه خبرها، توضیح داد: «این خبر کاملا دروغ است و صحت ندارد و می‌توان این‌گونه اخبار را به تلاش برای تغییر در نتایج ارتباط داد اما از آنجایی که در لبنان سیستم دقیقی برای بازشماری آرا وجود دارد، امکان تقلب و اعمال نفوذ در آن وجود ندارد.»

در این رابطه بیشتر بخوانید:
گره سیاسی لبنان باز می‌شود؟ (لینک)
فضای انتخاباتی در بین جریان مقاومت شاداب و کم‌نظیر بود (لینک)
آمریکا تلاش کرد روی انتخابات اثر بگذارد (لینک)