دوشنبه رایگیریای برای لغو بررسی طرح صیانت ذیل اصل 85، انجام شد. با این حال هنوز ابهاماتی درباره ادامه روند بررسی طرح صیانت وجود دارد. به همین جهت گفتوگویی با محمد رشیدی، عضو هیاترئیسه مجلس داشتهایم. او در ابتدا با اشاره به رایگیری که دو روز گذشته انجام شد، گفت: «گزارش کمیسیون مشترک به رای استمزاجی نمایندگان گذاشته شد. رای استمزاجی به این منظور اخذ شد که نمایندگان بگویند آیا با اینکه طرح صیانت در کمیسیون مشترک با رعایت اصل 85 ادامه پیدا کند موافق هستند یا خیر، که رای نیاورد. نمایندگان به این رای ندادند. نظر نمایندگان در مجموع این بود که بررسی این طرح در کمیسیون ادامه پیدا نکند. به این معنا که به صحن برگردد. درنتیجه، میتوان گفت مجلس، مخالف ادامه داشتن روند بررسی طرح صیانت در کمیسیون است.»
در ادامه از این عضو هیاترئیسه مجلس درباره روند رایگیری روز دوشنبه پرسیدیم. او توضیح داد: «ماجرای رای استمزاجی از این قرار بود که بنا شد به خاطر زحمتی که دوستان 6 ماه روی طرح صیانت کشیدهاند، به صورت غیرعلنی حاضر شده و به تفصیل توضیحاتی دهند که آمدند، آقای تقیپور 10 دقیقه صحبت کرد، سه نفر دیگر از اعضای کمیسیون مشترک هرکدام پنج دقیقه صحبت کردند، درمجموع 25 دقیقه فقط درباره این مساله صحبت شد. از دوستانی که مخالف بودند هم صحبت کردند. نهایتا جمعبندی این شد که رای استمزاجی گرفته شود که طی آن نیز، قرار شد دیگر با این روش، بررسی طرح صیانت ادامه پیدا نکند.»
با این حال برخی از موافقان طرح صیانت، اینگونه رایگیری استمزاجی را قبول نداشته و معتقدند دوباره باید در صحن علنی رایگیری شود. در این زمینه هم از رشیدی سوال پرسیدیم. او در پاسخ گفت: «طبق رایگیری که روز دوشنبه انجام شد، قرار بر این است که طرح صیانت در کمیسیون مشترک مورد بررسی قرار نگیرد و طبق روال به صحن بازمیگردد. وقتی که در کمیسیون مطرح میشود به این معناست که باید در صحن مطرح شود. بعد از این جلسه هم نه رئیس جلسه و نه نوابرئیس، هیچ صحبت دیگری نکردهاند و رای استمزاجی گرفته شده معنایش هم مشخص است. اینکه بعدا چه تصمیمی گرفته خواهد شد فعلا نمیتوانیم اظهارنظر کنیم، دوستان اظهارنظرهایی دراینباره داشتهاند اما من دراینباره نظری نمیدهم چون اتفاقی نیفتاده است، باید ببینیم تصمیم دیگری اتخاذ میشود یا همینی که هست در کمیسیون ادامه پیدا نمیکند.»
سوال دیگری که از رشیدی پرسیدیم این بود که پس دو سناریو مطرح است، یا الان کلا از کمیسیون مشترک خارج شده یا اینکه دوباره در صحن رایگیری میشود، درست است؟
او پاسخ داد: «بله، از این دو حالت خارج نیست و یا مثلا اینکه اگر هم طرح به صحن بیاید یا کمیسیون جدید با اعضای جدید تشکیل میشود یا اگر این اتفاق هم نیفتد، طرح جدیدی ممکن است دوباره ارائه شده و در دستورکار قرار گیرد.»
در پایان این گفتوگو، رشیدی در پاسخ به این سوال که تصمیمگیری درباره اینکه کدامیک از این دو روند اتخاذ شود با هیاترئیسه است، گفت: «بله، باید ببینیم در ادامه چه اتفاقی میافتد، هر تصمیمی هم گرفته شود، برمبنای همان است که در صحن مطرح میشود.»
در این رابطه بیشتر بخوانید:
اعتبار رای استمزاجی برای لغو کمیسیون مشترک را هیات رئیسه مجلس تعیین میکند (لینک)
رادیکالها علیه تصمیمگیری صحن (لینک)