سارا طاهری، خبرنگار گروه دانشگاه: حماسه تا حماسه را میتوان جزء اولین تجربههای معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی برای کار در فضای مجازی دانست. سال گذشته جشنواره حماسه تا حماسه یک در قالب 7 رویداد برگزار شد و امسال مسئولان دانشگاه با توجه به اجرای موفقیتآمیز آن و استقبال خانواده دانشگاه و همچنین در راستای اهمیت استفاده از فضای مجازی بهعنوان یکی از اقطاب اثرگذار، تصمیم گرفتند تا دومین جشنواره سراسری «از حماسه تا حماسه» را بـا هدف جریانسازی فرهنگی، تولید محتوا، شناسایی، حمایت و پرورش استعدادهای برتر در فضای مجازی برگزار کنند. بر همین اساس از شهریور امسال دومین رویداد حماسه تا حماسه کلید خورد و تا نیمه شعبان نیز ادامه خواهد داشت.
در این جشنواره مانند سال گذشته 7 رویداد در نظر گرفته شده است؛ دفاع مقدس، اربعین حسینی، 13 آبان، 16 آذر، 9 دی، شهادت سردار سلیمانی و 22 بهمن این 7 اتفاق یا رویداد هستند که سال گذشته نیز به آن پرداخته شد. اما امسال دو ویژهبرنامه 14 رجب و نیمه شعبان نیز به این جشنواره اضافه شد و دانشگاهیان میتوانند آثار خود را درخصوص این دو اتفاق نیز در فضای مجازی بارگذاری کنند. در جشنواره حماسه تا حماسه، حماسههای 40 سال بالندگی نظام جمهوری اسلامی باز روایت خواهد شد. همچنین از مقام شامخ شهید والامقام سردار حاجقاسم سلیمانی تجلیل شده و استعدادهای ناب و خلاق دانشجویی در فضای مجازی شناسایی و معرفی میشوند. تولید محتوای غنی فرهنگی بهمنظور نقشآفرینی در فضای پرمخاطب مجازی از دیگر اهدافی است که در این جشنواره دنبال خواهد شد.
مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی برای این جشنواره جوایزی را نیز درنظر گرفتهاند. به نفرات اول تا سوم به ترتیب مبلغ 50 میلیون، 30 میلیون و 20 میلیون ریال اهدا خواهد شد. آن طور که فرزاد جهانبین، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه گفته است این پویش از ابتدا سه هدف عمده را دنبال میکرد؛ تولید محتوا با استفاده از ظرفیت دانشگاهیان، شناسایی فعالان فضای مجازی و شبکهسازی فعالان همان سه هدفی است که با برگزاری این جشنواره پیگیری میشود.
در دو پویش، در مجموع 213 هزار و 178 پست منتشر شد و 32 هزار و 63 نفر شرکت کردند. از تعداد 32063 نفری که در این دو پویش شرکت کردهاند 4450 نفر عضو هیاتعلمی، 3485 نفر کارمند و 22804 نفر دانشجو بودهاند. به عبارت بهتر حدود 74 درصد شرکتکنندگان از دانشجویان بودهاند. در جشنواره حماسه تا حماسه 2 تعداد 95 هزار و 128 پست منتشر شده و همچنین آمار کل مشارکت در حماسه تا حماسه یک برابر با 18 هزار و 995 نفر بوده است که این آمار در رویداد دوم به 13 هزار و 68 نفر رسیده است. از تعداد 13 هزار و 68 نفر، 592 نفر از اعضای هیاتعلمی، 608 نفر کارمند و 11 هزار و 931 نفر از دانشجویان بودهاند. آماری که نشاندهنده مشارکت 91 درصدی دانشجویان در جشنواره حماسه تا حماسه 2 بوده است.
همچنین از 95 هزار و 128 پستی که در فضای مجازی در جشنواره امسال منتشر شده است تعداد 91025 پست در اینستاگرام بوده است. عددی که نشان میدهد دانشجویان و اعضای هیاتعلمی و کارمندان بیشتر تمایل داشتهاند آثار خود را در این پیامرسان منتشر کنند. به عبارت بهتر 96 درصد از دانشگاهیان پستهای خود را در اینستاگرام به اشتراک گذاشتهاند.
به گفته جهانبین با توجه به شناختی که واحدها پیدا کردند، زمینه برای کمک به راهاندازی کانونهای فرهنگی و دانشجویی فضای مجازی ایجاد شده است و بعد از راهاندازی این کانونها از تشکیل شبکه سراسری از حماسه تا حماسه حمایت خواهد شد. به گفته معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی بیشترین انتشار پستها در هر دو پویش، مربوط به سردار دلها بوده است.
در همین رابطه مطالب زیر را بخوانید: