سارا طاهری، خبرنگار گروه دانشگاه: کشف استعدادهای برتر در زمینههای مختلف علمی و ایجاد انگیزه در مخترعان و مبتکران، از آن اهدافی است که مدتی است در دانشگاه آزاد اسلامی دنبال میشود؛ هدفی که در بستر برگزاری جشنواره فرهیختگان محقق شده است. اردیبهشت سال آینده نیز قرار است نهمین دوره این جشنواره همزمان با رویداد ملی گام دوم دانشگاه برگزار شود تا بستری مناسب برای تکریم مقام اندیشمندان و نخبگان عرصه علم و فناوری فراهم شده و پژوهشگران، فناوران و نوآوران شناسایی و معرفی شوند. در این دوره از جشنواره، آثار ارسالی در 6گروه علوم انسانی، علوم پایه، کشاورزی، فنی- مهندسی، هنر و معماری و پزشکی است. داوریها در این جشنواره در دو سطح صورت میگیرد؛ سطح اول توسط واحدهای دانشگاهی، سطح دوم توسط استانها و سطح سوم و نهایی نیز توسط کمیته داوری ۳۵ نفره سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی.
ابتدا آثار، مدارک و مستندات شرکتکنندگان مربوط به سه سال گذشته در زمینههای مختلف تا اول آذرماه تحویل واحدهای دانشگاهی شد و منتخبان هر واحد به دبیرخانه هیات امنای استان معرفی شدند. پس از داوری آثار در استان مربوطه در هر زمینه مدارک و مستندات یک نفر از استان به سازمان مرکزی ارسال و فرآیند سوم داوری در حوزه شبکه پژوهشی و آزمایشگاهی با دعوت از اعضای هیاتعلمی متخصص در هر گروه علمی، نمایندگان معاونتهای موضوعی تخصصی، مدیران کل معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری، نمایندگان مجلات و نشریات و نمایندگان باشگاه پژوهشگران جوان در روزهای مختلف از نیمه بهمنماه آغاز شد.
در مرحله سوم داوری در هر گروه علمی تخصصی حداقل پنج داور آثار علمی را مورد ارزیابی قرار دادند. محورهای آثار علمی جشنواره شامل پژوهشگر برتر، مقاله برتر، کتاب تالیف، کتاب ترجمه، پایاننامه و رساله دانشجویان کارشناسیارشد و دکتری است و دیگر محورهای جشنواره که به منتخبان فناور، اجرایی و آزمایشگاهی مربوط میشود، در کمیتههای دیگر بررسی میشوند. «فرهیختگان» در گفتوگو با چهار نفر از داوران نهمین جشنواره فرهیختگان به بررسی روند داوری، شاخصهای داوری، تاثیر کرونا بر فعالیتهای پژوهشی، کمیت و کیفیت آثار ارسالشده و... پرداخته است که در ادامه میخوانید.
در همین رابطه مطالب زیر را بخوانید: