تاریخ : Wed 16 Feb 2022 - 01:44
کد خبر : 69581
سرویس خبری : دانشگاه

آغاز جشنواره علمی، فرهنگی، هنری امامت و مهدویت در دانشگاه آزاد

آغاز جشنواره علمی، فرهنگی، هنری امامت و مهدویت در دانشگاه آزاد

امروزه در جهان غرب یکپارچگی اجتماعی و جهانی‌سازی مطرح است و در شبکه‌های اجتماعی نیز شاهدیم فرهنگ‌های مختلف با یکدیگر ترکیب و تلفیق شده‌اند. قاعدتا در این شرایط لازم است مدل بدیع و جدیدی برای خود در نظر بگیریم. غرب مودت را «من‌دون‌الله» دنبال می‌کند، اما مدل بدیع ما «مودت فی‌القربا» است؛ ما در جهان شبکه‌ای هضم نمی‌شویم مگر «مودت فی‌القربا» را به‌عنوان پرچم داشته باشیم.

 رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی آغازی بر نقش‌آفرینی دانشگاه در ایجاد تمدن نوین اسلامی است.»

آیین افتتاحیه نخستین «جشنواره فرهنگی و هنری امامت و مهدویت» با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد در مشهدمقدس برگزار شد. دکتر طهرانچی در این مراسم گفت: «جشنواره فرهنگی و هنری امامت و مهدویت از ۱۳رجب تا نیمه‌شعبان در سراسر کشور برگزار می‌شود.» وی در پاسخ به سوالی مبنی‌بر اینکه چرا دانشگاه آزاد اسلامی «امامت و مهدویت» را به‌عنوان موضوع محوری جشنواره انتخاب کرده و به آن می‌پردازد، اظهار داشت: «امامت و مهدویت به‌مثابه دو بال هستند که به یکدیگر مرتبط و وابسته‌اند.»

وی خاطرنشان کرد: «امروزه در جهان غرب یکپارچگی اجتماعی و جهانی‌سازی مطرح است و در شبکه‌های اجتماعی نیز شاهدیم فرهنگ‌های مختلف با یکدیگر ترکیب و تلفیق شده‌اند. قاعدتا در این شرایط لازم است مدل بدیع و جدیدی برای خود در نظر بگیریم. غرب مودت را «من‌دون‌الله» دنبال می‌کند، اما مدل بدیع ما «مودت فی‌القربا» است؛ ما در جهان شبکه‌ای هضم نمی‌شویم مگر «مودت فی‌القربا» را به‌عنوان پرچم داشته باشیم.»

دکتر طهرانچی با تاکید بر اینکه به‌دنبال عنصر قرآنی مودت و یکپارچگی اجتماعی مسلمانان و غیرمسلمانان هستیم، گفت: «ما درحال حاضر گرفتار مبانی فکری مسیحیت و عملکرد یهودیت هستیم. در مبانی فکری مسیحیت نگاه ما به علم، مسیحیت‌زده است؛ دعوای گالیله و کلیسا بر آنچه امروز در دانشگاه بدان می‌اندیشیم، حاکم شده است. نقد فکری مسیحیت باعث شده ما درگیر حاکمیت کلیسا در مقطعی بر علم و کلیسازدگی جریان علم‌ باشیم. دعوای تعارض علم و دین، استدلال علم و دین و گفت‌وگوی علم و دین، برآمده از تفکر و دعوای کلیسا با دنیای علم است.»

وی ‌با بیان اینکه جشنواره فرهنگی و هنری امامت و مهدویت برای ما نگاه دوباره علمی است، خاطرنشان کرد: «علمی که در ابعاد و ساختار مختلف ساخته شده، علم «رب‌العالمین» نیست؛ چراکه ذات آن در علوم‌انسانی مبتنی‌بر گزاره‌ها و سنت‌های الهی نبوده است. از این‌رو لازم است نگاه قرآنی در این حوزه داشته باشیم. نگاه قرآن به علم و ایمان، یکپارچه است. دانشگاه انقلابی نمی‌تواند تمدن‌ساز و موثر در خلق تمدن شود، مگر اینکه به موضوع امامت و مهدویت مبتنی‌بر قرآن و عترت وارد شده و طرحی نو ایجاد کند.»

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: «جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی که از ۱۳رجب همزمان با میلاد امام‌علی(ع) تا ولادت امام‌زمان(عج) برگزار می‌شود، آغازی بر نقش‌آفرینی دانشگاه آزاد اسلامی در ایجاد تمدن نوین اسلامی با تمسک به امام‌رضا(ع) است و این جشنواره در دوره آتی در کل کشور برگزار خواهد شد.»