مهدی ظریف، رئیس مرکز تحقیقات هوشمندسازی شبکه برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد درخصوص عملکرد این مرکز عنوان کرد: «این مرکز از ششماه گذشته بهطور رسمی با این عنوان فعالیت خود را شروع و با هدف پیگیری مسائل شبکههای توزیع و هوشمندسازی شبکههای الکتریکی ساخته شده است. فعالیتهای این مرکز با عنوان هوشمندسازی انجامشده و هر چیزی را که زیرمجموعه عنوان هوشمندسازی قرار میگیرد، دربرمیگیرد. بهطور مثال خانههای هوشمند، تجهیزات هوشمند و مدیریت مصرف برق در سایه هوشمندسازی و هر عنوانی که با هوشمندسازی مرتبط باشد، ذیل این مجموعه قرار میگیرد.»
او درخصوص اهداف اصلی برای راهاندازی مرکز تحقیقات هوشمندسازی شبکه برق واحد مشهد اظهار کرد: «اکثر مراکز تحقیقاتی سرمایه اولیه خود را از دانشگاه و مراکز علمی تهیه میکنند بنابراین مهمترین هدف تشکیل این مرکز تحقیقاتی، تهیه سرمایه از صنعت و شرکتها و ارگانهای دولتی بود که این امر با جذب سرمایه از شرکت توزیع برق استان خراسانرضوی بهصورت مکان انجام شد.» رئیس مرکز تحقیقات هوشمندسازی شبکه برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد افزود: «همچنین نیروی انسانی را نیز از طریق دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد تامین کرده و محدودیتی برای جذب اساتید نگذاشتیم. درحال حاضر حدود 40درصد گروه برق، کامپیوتر، مدیریت و مکانیک از اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد با این مرکز تحقیقات همکاری میکنند.»
ظریف درخصوص مقدار درآمدزایی مرکز تحقیقات هوشمندسازی شبکه برق واحد مشهد گفت: «تنها در مدت ششماه فعالیت، این مرکز توانسته یکمیلیارد و 500میلیون تومان درآمدزایی داشته باشد. همچنین در این ایام از سامانه پایش خطوط انقال برق را رونمایی شد.»
او با بیان اینکه فضای دراختیار این مرکز تحقیقات 200مترمربع است، عنوان کرد: «شبکه توزیع برق استان خراسانرضوی از هیچ کمکی برای این مرکز تحقیقات دریغ نکرده و تمام آزمایشگاههای شبکه توزیع برق استان و سیستمهای کامپیوتری مربوط به شبکه را بدون هیچگونه محدودیتی دراختیار ما قرار داده است.»
رونمایی از سامانه پایش خطوط انقال برق در واحد مشهد
رئیس مرکز تحقیقات هوشمندسازی شبکه برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد درخصوص سامانهای که بهتازگی در این مرکز رونمایی شده، گفت: «عنوان اصلی این سامانه «پایش خطوط انتقال شبکههای توزیع برق» است و عملکرد آن به این صورت است که یک سامانه روی خودروهای شرکت توزیع برق نصب میشود که مشکلات و عیوب را شناسایی و رصد میکند؛ سپس این عیوب بهصورت آنلاین به مرکز دیسپاچینگ ارسال شده و پس از آن، خطای شناساییشده را برای قسمت تعمیر و نگهداری ارسال میکند. این درحالی است که پیش از این اپراتورها برای شناسایی عیوب اقدام میکردند و و زمان زیادی برای شناسایی و تعمیر صرف میشد. معتقدم اگر این سامانه به تولید انبوه برسد عیوب دوربین و شبکه سختافزار بهسرعت این مشکلات رفع میشود.»