تاریخ : Thu 20 Jan 2022 - 00:50
کد خبر : 68124
سرویس خبری : ورزش

لشگری: افراد با ورزش هوازی کمتر به کرونا دچار شدند

گردهمایی رابطان تربیت‌بدنی سما استان‌ها

لشگری: افراد با ورزش هوازی کمتر به کرونا دچار شدند

امروز فضای ارتباطات الکترونیکی به‌سرعت در‌حال گسترش است. در این فضا اهمیت تربیت‌بدنی و ورزش به‌مراتب بیشتر از گذشته است و تربیت‌بدنی صرف تربیت‌بدنی نیست. آثار و پیامدها و دستاوردهای فراجسمی دارد و جنبه‌های فرهنگی آن نیز حائز اهمیت است.

بطحایی: از آثار تربیتی و فرهنگی ورزش غفلت کرده‌ایم

به گزارش «فرهیختگان»، معاون آموزش‌های عمومی و مهارتی و رئیس سازمان سما دانشگاه آزاد اسلامی، در گردهمایی رابطان تربیت‌بدنی سما استان‌ها، از حمایت‌ها و تلاش‌های مرکز ورزش و تربیت‌بدنی دانشگاه قدردانی و بر آثار فراجسمی ورزش و تربیت‌بدنی تاکید کرد.

دکتر سیدمحمد بطحایی در گردهمایی حضوری رابطان تربیت‌بدنی سمای استان‌ها گفت: «امروز فضای ارتباطات الکترونیکی به‌سرعت در‌حال گسترش است. در این فضا اهمیت تربیت‌بدنی و ورزش به‌مراتب بیشتر از گذشته است و تربیت‌بدنی صرف تربیت‌بدنی نیست. آثار و پیامدها و دستاوردهای فراجسمی دارد و جنبه‌های فرهنگی آن نیز حائز اهمیت است. اگر امروز با انحراف‌های قامتی، کم‌تحرکی و آثار جسمانی خطرناک روبه‌رو هستیم برای این است که از آثار تربیتی و فرهنگی ورزش غفلت کرده‌ایم.»

رئیس سازمان سما، زمین و میادین ورزشی را مهم و موثر دانست و اضافه کرد: «امروز بچه‌ها باید استقامت در‌برابر مشکلات زندگی را در زمین‌های ورزشی تمرین کنند. فرزندان ما در عرصه‌های ورزشی می‌آموزند که چگونه در کنار هم‌تیمی‌های خود برای کسب موفقیت تلاش کنند. شرایط در دوران کرونا تغییر کرده است و ما باید شیوه‌های نوین علاقه‌مند کردن دانش‌آموزان به ورزش را بیابیم و به کار گیریم. عامل موفقیت ما در آینده به کار گرفتن روش‌های نوین است.»

وزیر اسبق آموزش‌وپرورش کشور، تربیت‌بدنی را اصلی‌ترین ابزار گسترش فرهنگ برشمرد و خاطرنشان کرد: «تربیت‌بدنی یکی از اصلی‌ترین ابزارهای گسترش فرهنگ به‌شمار می‌آید و وظیفه اصلی ما در حوزه تعلیم و تربیت گسترش فرهنگ است. توجه به حفظیات نباید تنها کارکرد مدرسه‌ها باشد؛ چراکه محفوظات، سطحی‌ترین لایه آموزش است و سهم بسیار اندکی در تربیت دارد. متاسفانه اما امروز همین محفوظات به اصلی‌ترین کارکرد نظام تعلیم و تربیت تبدیل شده است. باید به این مهم توجه داشت در محیط بازی‌های ورزشی است که دانش‌آموزان باید فرهنگ اسلامی، ایرانی و روحیه پهلوانی و جوانمردی را فرا بگیرند.»

معاون آموزش‌های عمومی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به ظرفیت‌های بالای مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی و تاکید دکتر طهرانچی و مدیران ارشد دانشگاه بر استفاده سما از امکانات واحدهای دانشگاهی خاطرنشان کرد: «در دانشگاه آزاد اسلامی ظرفیت‌های بسیار بالا و خوبی داریم و شما به‌عنوان متولیان تربیت‌بدنی استان‌ها باید این امکانات و تجهیزات را شناسایی و برای استفاده از آنها با هماهنگی واحدهای دانشگاهی اقدام کنید. علاوه‌بر این، بهره‌مندی از این ظرفیت‌ها در‌واقع مزیت رقابتی مجموعه مدرسه‌های سما نیز به‌شمار می‌آید.»

توجه به بازی‌های ورزشی نکته‌ای بود که دکتر بطحایی در خاتمه سخنانش به آن اشاره کرد و افزود: «باید با کمک اعضای هیات‌علمی در زمینه‌های تخصصی ورزشی به‌سمت بازی‌های ورزشی قدم برداریم. امروز زمینه گسترش بازی‌های ورزشی در مدرسه‌های سما فراهم است و باید به‌خاطر داشت که کار گروهی و تیمی برای رسیدن به هدف مشترک اصالت دارد.»

لشگری: استعدادیابی را از مدرسه‌های سما شروع کنیم

همچنین رئیس مرکز ورزش و تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «مدرسه‌های سما بخش مهمی از خانواده بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی است و باید در کنار هم برای نیل به اهداف دانشگاه قدم برداریم.»

ضرورت و اهمیت ورزش موضوع دیگری بود که امیرعباس لشگری به آن اشاره کرد و ادامه داد: «در دوران پاندمی کرونا شاهد بودیم افرادی که تمرین ورزشی هوازی داشته‌اند نسبت به دیگران کمتر به این بیماری دچار شده‌اند.»

او با تاکید بر ضرورت تعامل بیشتر با مدرسه‌های سما، از توجه ویژه دکتر طهرانچی به حوزه تربیت‌بدنی و سلامت تشکر و خاطرنشان کرد: «در شورای عالی ورزش مصوب کرده‌ایم نمایندگان سما در استان‌ها، در این شورا عضو باشند.»

دکتر لشگری با اشاره به آثار خطرناک بی‌توجهی به ورزش، عنوان کرد: «در همان روزهای ابتدایی شیوع کرونا ویروس، سامانه ورزش غیرحضوری را در دانشگاه آزاد اسلامی راه‌اندازی کردیم. سپس نخستین لیگ ورزش‌های همگانی در دانشگاه آزاد اسلامی با بیش از 31 هزار شرکت‌کننده در راستای توسعه توجه به این ورزش و فراگیری آن راه‌اندازی شد. البته امیدواریم در دوره‌های بعدی با اضافه کردن جمعیت دانش‌آموزی سما دانشگاه آزاد اسلامی و حضور فعال‌تر واحدها شاهد رشد چشمگیرتر این لیگ باشیم.»

ضرورت توسعه ورزش‌های همگانی در مدرسه‌های سما با اشاره به سند پنج‌ساله تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی از دیگر موضوع‌هایی بود که دکتر لشگری به آن اشاره و عنوان کرد: «یکی از مهم‌ترین مباحث ما در ورزش، مقوله استعدادیابی است. استعدادیابی را باید از مدرسه‌های سما شروع کنیم. استعدادها باید شناخته و به تیم‌های حرفه‌ای دانشگاه تزریق شوند. در دانشگاه آزاد اسلامی از استعدادها با جدیت حمایت خواهیم کرد.»

برگزاری جشنواره بومی-‌محلی با هدف شناسایی و تقویت ورزش‌های بومی و محلی در آینده نزدیک، نکته پایانی رئیس مرکز ورزش و تربیت‌بدنی دانشگاه آزاد اسلامی در این نشست بود.

در پایان بخش نخست گردهمایی، دکتر جمشید همتی، یکی از مسئولان حوزه تربیت‌بدنی و سلامت معاونت آموزش‌های عمومی و مهارتی، گزارش جامعی از عملکرد این حوزه و برنامه‌های آتی ارائه داد که راه‌اندازی آکادمی تخصصی ورزش در هر استان، راه‌اندازی تیم‌های پایه سما در باشگاه فرهنگی ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی، راه‌اندازی زورخانه‌های دانش‌آموزی، تشکیل شورای تربیت‌بدنی و سلامت و اعزام تیم‌های دانش‌آموزی به مسابقه‌های برون‌مرزی با همکاری فدراسیون‌های مربوط، از جمله آنها بود.

کارگاه تخصصی با موضوع بازاریابی ورزشی، نشست پرسش و پاسخ، تقدیر از مدیران تربیت‌بدنی سما یزد، اصفهان و مشهد به‌عنوان استان‌های برتر در فعالیت‌های ورزشی و پخش کلیپ فعالیت‌های ورزشی مدرسه‌های سما، از دیگر برنامه‌های گردهمایی روز گذشته در معاونت آموزش‌های عمومی و مهارتی بود.