تاریخ : Mon 10 Jan 2022 - 10:00
کد خبر : 67518
سرویس خبری : اقتصاد


خسارت ۲۵۰۰ میلیارد تومانی سیل به هرمزگان

استاندار هرمزگان گزارش نهایی ارزیابی خسارات سیل اخیر استان را به هیئت دولت تقدیم کرد، در این گزارش اعلام شده که سیل به مناطق مختلف استان بالغ بر ۲۵۰۰ میلیارد تومان خسارت وارد کرده است.

به گزارش «فرهیختگان»، مهدی دوستی استاندار هرمزگان گزارش اقدامات انجام شده پیش از سیل، نحوه امدادرسانی‌ها، میزان بارندگی و میزان ورودی آب به سدهای استان و در نهایت آخرین جمع‌بندی خسارات سیل به منازل و زیرساخت‌ها و کشاورزی استان را به هیئت دولت تقدیم کرد. 

استاندار هرمزگان در گزارش خود از آماده باش استان پیش از وقوع بارش‌های سیل‌آسا خبر داد و گفت: به همین منظور ما در استان جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران را تشکیل دادیم و به تمام شهرستان‌ها در مودر بارندگی‌ها هشدار داده شد تا اقدامات پیشگیرانه برای کاهش خسارات را مد نظر قرار دهند. 

وی افزود: از ظرفیت رسانه‌ها و صدا و سیما به منظور آگاهی بخشی و اعلام هشدار به مردم استفاده شد، در این مدت اکیپ‌های امدادی در حالت آماده‌باش بودند و مکان‌های استقرار کمپ‌های اضطراری نیز در نظر گرفته شد، از سوی دیگر ما لایروبی خورها و پاکسازی معابر را نیز برای کاهش میزان خسارات در دستور کار قرار دادیم.

دوستی گفت: در بارش‌های اخیر شاهد پر شدن و حتی سرریز سدهای استان از جمله سد استقلال میناب، سد بردول پارسیان و سدهای شمیل و نیان بودیم، در این مدت قطع آب را در 5 شهر و 149 روستا داشتیم که مشکل تا حدود زیادی برطرغ شده و در حوزه تامین برق نیز برق 31 روستا قطع شد که در حال حاضر این مسئله برطرف شده است. 

وی تصریح کرد: در زمان سیلاب چندین محور مواصلاتی استان هرمزگان مسدود شد که 10 محور اصلی و 65 محور نیز راه ارتباط روستایی بود که با اعزام اکیپ‌های راهسازی این مشکل برطرف شد، در مدت سیل مشکل مخابراتی و قطع فیبرنوری نیز داشتیم که این معضل نیز برطرف شد. 

استاندار هرمزگان بر لزوم باز شدن دریچه سد میناب اشاره کرد و گفت: این امر برای جلوگیری از شکستگی سد انجام شد، بارندگی و سیلاب منجر به آبگرفتگی و خسارت به منازل در شهرستان‌های مختلف از جمله میناب، پارسیان، رودان، قشم، بستک، سیریک و بندرلنگه شد و بخش کشاورزی نیز شاهد خسارت زیادی به واسطه تگرگ و سیلاب بود.

وی افزود: بلافاصله پس از سیل و بدون فوت وقت تیم‌های امدادرسانی به مناطق سیل‌زده اعزام و عملیات امدادی فوری انجام شد، در همین زمان نیز تیم‌های ارزیاب به منظور برآورد خسارات راهی مناطق سیل‌زده شدند، در شهرستان میناب با تخلیه چند روستا عملیات اسکان اضطراری مردم به ویژه 200 خانوار سیل‌زده از روستای تمبِک را انجام شد. 

استاندار هرمزگان با اشاره به اقلام توزیع شده در بین مردم سیل‌زده گفت: در این مدت بیش از 919 دستگاه چادر، 7226 تخته پتو، 3722 تخته موکت، 18738 کیلوگرم نایلون، 638 شعله والور، 2282 بسته موادغذایی 72 ساعته و سایر اقلام مورد نیاز بین سیل‌زدگان توسط جمعیت هلال احمر توزیع شد. 

دوستی در پایان گفت: با توجه به بررسی‌های صورت‌ گرفته توسط گروه‌های کارشناسی و براساس بروزرسانی ارزیابی‌ها، مجموع خسارت‌های سیل در استان هرمزگان بالغ بر دو هزار و 500 میلیارد تومان بوده است./ تسنیم