تاریخ : Fri 03 Dec 2021 - 10:10
کد خبر : 67191
سرویس خبری : اقتصاد

سهم 67 درصدی اشخاص حقوقی از تسهیلات بانک ایران زمین

سهم 67 درصدی اشخاص حقوقی از تسهیلات بانک ایران زمین

نگاهی به صورت مالی بانک ایران زمین هم نشان می دهد مانده تسهیلات اعطایی این بانک در 6ماهه ابتدایی امسال با رشد 2 هزار و 741 میلیارد تومانی از 5 هزار و 126 میلیارد تومان در آغاز به 7 هزار و 866 میلیارد تومان رسیده است.

مهدیه قاسمی: یک واقعیت مشهود در اقتصاد ایران، وابستگی بنگاه‌ها به تامین مالی از محل سیستم بانکی است؛ چیزی که بعضا از آن با عنوان «بانک‌محور» بودن نظام اقتصادی یاد می‌شود. ریشه بانک‌محوربودن اقتصاد ایران را می‌توان در عوامل مختلف ازجمله قدمت بیشتر بازار پول و دید سنتی حاکم بر نظام اقتصادی کشور مبنی بر بازیگر اصلی بودن بازار پول در نظام تأمین مالی، عمق اندک بازار سرمایه و اعتماد بیشتر مردم به بانک‌ها در مقایسه با بازار سرمایه، گسترش شبکه توزیع نظام بانکی کشور و دسترسی راحت‌تر و آشنایی بیشتر عامه مردم با آنها، پیچیدگی‌های موجود در فرایند انتشار اوراق تأمین مالی و زمان‌بربودن کسب مجوزهای لازم، بالابودن نرخ تأمین مالی از طریق بازار سرمایه در مقایسه با نرخ تسهیلات بانکی به دلیل وجود هزینه‌های بیشتر انتشار اوراق بدهی و همچنین محدودیت استفاده از وجوه نقد حاصل از تأمین مالی از طریق ابزارهای بدهی بازار سرمایه برای خرید دارایی‌های خاص (ماشین‌آلات و دارایی‌ها در اوراق اجاره و مواد اولیه در اوراق مرابحه) جست‌وجو کرد که همگی در کنار هم باعث ایجاد فضایی شده است که در آن سهم بیشتر متقاضیان وجوه نقد گرایش به استفاده از منابع بانکی را برای رفع نیاز مالی خود دارند.

نگاهی به صورت مالی بانک ایران زمین هم نشان می دهد مانده تسهیلات اعطایی این بانک در 6ماهه ابتدایی امسال با رشد 2 هزار و 741 میلیارد تومانی از 5 هزار و 126 میلیارد تومان در آغاز به 7 هزار و 866 میلیارد تومان رسیده است. گزارش صورت مالی بانک ایران زمین بیانگر این موضوع است که از مانده 7 هزار و 866 میلیارد تومانی تسهیلات این بانک، بخش عمده آن به ترتیب در اختیار بخش های خدمات، صنعت، بازرگانی، مسکن و کشاورزی قرار دارد. درمجموع آمارهای تسهیلات دهی بانک ایران زمین حکایت از آن دارد که طی ماهه ابتدایی امسال تسهیلات این بانک رشد  53 درصدی داشته است.

براساس گزارش صورت مالی بانک ایران‌زمین، از مجموع کل مبلغ تسهیلات اعطایی این بانک 66.7 درصد آن را اشخاص حقوقی و 33.3 درصد را نیز اشخاص حقیقی دریافت کرده اند. البته در تعداد تسهیلات این وضعیت برعکس بوده و سهم اشخاص حقیقی بیشتر است اما به واسطه اینکه ارقام تسهیلات اشخاص حقوقی ارقام بیشتری است، به تبع آن، سهم آنها نیز درصد بیشتری را به خود اختصاص