تاریخ : Sat 25 Dec 2021 - 13:26
کد خبر : 66521
سرویس خبری : دانشگاه

آخرین وضعیت برگزاری امتحانات در نیمسال جاری دانشگاه‌ها

آخرین وضعیت برگزاری امتحانات در نیمسال جاری دانشگاه‌ها

نیمسال تحصیلی اول دانشگاه‌ها به روزهای پایانی نزدیک می‌شود و شمارش معکوس برای برگزاری امتحانات آغاز شده، به همین دلیل بسیاری از دانشجویان می‌پرسند که امتحانات چگونه برگزار می‌شود؟

به گزارش «فرهیختگان»، یش از آمدن سویه جدید کرونا؛ بسیاری از امور آموزشی دانشگاه‌ها به سمت حضوری شدن پیش می‌رفت چراکه هم آمار مرگ و میر کاهش پیدا کرده و هم میزان ابتلا به شدت پایین آمده است اما سویه جدید باعث شده که گمانه‌زنی‌ها درباره برنامه‌های آموزشی با کمی تغییر مواجه شود، یکی از مسائل مهم این ایام، نحوه برگزاری امتحانات است که بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت درباره برگزاری امتحانات دانشگاه‌ها می‌گوید: «امیکرون به‌تازگی وارد کشور شده، بنابراین با تدوین اصول بهداشتی دانشجویان را وادار به رعایت می‌کنیم و همچنین دانشگاه‌ها را موظف به برگزاری امتحانات پایان‌ترم در فضاهای بازتر سالن‌های دانشگاه‌ها می‌کنیم تا با حفظ فاصله‌گذاری اجتماعی و رعایت اصول بهداشتی امیکرون تأثیر منفی روی این افراد نگذارد.»

بر اساس آخرین اعلام دانشگاه‌ها؛ امتحانات مقاطع کاردانی و کارشناسی دانشگاه آزاد اسلامی در این ترم، مجازی برگزار می‌شود. بر مبنای تقویم آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی در نیمسال اول کلاس‌ها در تاریخ ۱۶ دی‌ماه به پایان می‌رسد و بازه زمانی امتحانات نیز ۱۸ دی‌ماه لغایت ۳۰ دی‌ماه خواهد بود. به‌زودی درباره نحوه برگزاری امتحانات دانشجویان تحصیلات تکمیلی تصمیم‌گیری می‌شود.

نحوه برگزاری امتحانات در دانشگاه‌های تهران

امتحانات دانشگاه صنعتی شریف احتمالاً به‌صورت مجازی برگزار می‌شود. امتحانات پایان‌ترم نیمسال اول سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ از شنبه ۲۵ دی‌ماه ۱۴۰۰ آغاز می‌شود و تا ۷ بهمن‌ماه ۱۴۰۰ ادامه دارد.

امتحانات دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه الزهرا به‌صورت حضوری است اما نحوه برگزاری امتحانات دانشجویان کارشناسی مشخص نیست. امتحانات دانشجویان کارشناسی دانشگاه خواجه‌نصیرالدین طوسی به‌صورت مجازی خواهد بود اما امتحانات دانشجویان تحصیلات تکمیلی مشخص نیست. بازه امتحانات در این دانشگاه ۲۰ دی‌ماه تا ۷ بهمن‌ماه خواهد بود.

امتحانات در دانشگاه خوارزمی به‌صورت حضوری برگزار می‌شود. پایان کلاس‌ها در دانشگاه خوارزمی ۱۵ دی‌ماه خواهد بود و زمان برگزاری امتحانات ۲۰ دی‌ماه تا ۴ بهمن‌ماه است. آزمون‌های پایانی دانشگاه شهید بهشتی به‌صورت مجازی برگزار خواهد شد. در دانشگاه شهید بهشتی پایان کلاس‌های نیمسال اول تحصیلی روز چهارشنبه ۱۵ دی‌ماه خواهد بود و امتحانات پایان‌ترم نیز از روز شنبه ۱۸ دی‌ماه آغاز می‌شود و تا روز چهارشنبه ۲۹ دی‌ماه ادامه خواهد داشت.

در برگزاری آزمون‌های مجازی دانشجویان علوم پزشکی علی‌رغم استفاده از تمام ابزارهای موجود و روش‌های امنیتی لازم همچنان صحت این آزمون‌ها زیر سؤال است و تجربه خوبی از برگزاری آزمون‌های مجازی در دانشگاه‌های علوم پزشکی وجود ندارد

در دانشگاه علامه طباطبایی امتحانات پایان نیمسال اول سال تحصیلی ۱۴۰۱–۱۴۰۰ برای دانشجویان مقطع دکتری ورودی سال ۱۳۹۹ با رعایت پروتکل‌های بهداشتی به‌صورت حضوری و امتحانات سایر دانشجویان به‌صورت مجازی برگزار می‌شود. امتحانات باقی دانشجویان که در کلاس‌های مجازی شرکت کرده‌اند، مجازی است. ۱۵ دی‌ماه کلاس دانشجویان به پایان می‌رسد و امتحانات از ۲۵ دی‌ماه تا ۶ بهمن‌ماه برگزار می‌شود.

دانشگاه امیرکبیر نیز اعلام کرده که احتمالاً امتحانات دانشجویان به‌صورت حضوری برگزار می‌شود. در دانشگاه امیرکبیر نیز ۱۵ دی‌ماه کلاس‌ها به پایان می‌رسد و امتحانات پایان‌ترم از ۱۸ دی‌ماه آغاز می‌شود و تا ۳۰ دی‌ماه ادامه دارد.

دانشگاه‌های تهران، تربیت مدرس و علم و صنعت هنوز برای امتحانات تصمیم‌گیری نکرده‌اند. در دانشگاه تهران ۲۳ دی‌ماه نیز امتحانات پایان‌ترم شروع می‌شود و تا ۳۰ دی‌ماه ادامه خواهد داشت. امتحانات در دانشگاه تربیت مدرس ۲۵ دی‌ماه تا ۷ بهمن‌ماه است. امتحانات در دانشگاه علم و صنعت ۱۸ تا ۲۹ دی‌ماه برگزار می‌شود.

آخرین وضعیت برگزاری امتحانات در نیمسال جاری دانشگاه‌ها

 

امتحانات تمامی دانشجویان علوم پزشکی در تمامی دانشگاه‌ها به‌صورت حضوری برگزار خواهد شد

در وزارت بهداشت کمی اوضاع برگزاری امتحانات متفاوت است، بر اساس اعلام مسئولان؛ به‌صورت قطعی همگی امتحانات در دانشگاه‌های پزشکی به‌صورت حضوری برگزار می‌شود. ابوالفضل باقری فرد معاون آموزشی وزارت بهداشت معتقد است که در برگزاری آزمون‌های مجازی دانشجویان علوم پزشکی علی‌رغم استفاده از تمام ابزارهای موجود و روش‌های امنیتی لازم همچنان صحت این آزمون‌ها زیر سؤال است و تجربه خوبی از برگزاری آزمون‌های مجازی در دانشگاه‌های علوم پزشکی وجود ندارد.

معاون آموزشی وزارت بهداشت می‌گوید: «یکی از روش‌های ارزیابی از دانشجویان و اطلاعات و سطح سواد آن‌ها امتحان است و از سویی اگر امتحانات با دقت لازم برگزار نشود ممکن است سلامت مردم در آینده با خطر مواجه شود.»

وی عنوان می‌کند: «با توجه به اینکه همه کلاس‌های علوم پزشکی به‌صورت حضوری است شرایطی را فراهم خواهیم کرد که امتحانات در بازه زمانی طولانی‌تری برگزار شود تا از حضور و تراکم بیش از حد دانشجویان پرهیز شود.»

با این حال وزارت علوم تصمیم‌گیری برای برگزاری امتحانات را به دانشگاه‌ها واگذار کرده و دانشگاه‌ها می‌توانند بر اساس امکانات خود امتحانات را به‌صورت مجازی یا حضوری برگزار کنند. محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درباره تأثیر سویه جدید امیکرون بر روی امتحانات دانشجویان تأکید می‌کند: «تصمیم جدیدی در زمینه ویروس اُمیکرون اتخاذ نشده و در این راستا تابع تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا هستیم.»

بر اساس تقویم آموزشی دانشگاه‌ها زمان زیادی تا برگزاری امتحانات باقی نمانده و دانشگاه‌هایی که هنوز درباره امتحانات تصمیم‌گیری نکرده‌اند باید به سرعت در این زمینه اطلاع‌رسانی کنند چراکه دانشجویان غیربومی باید برای حاضر شدن در امتحانات حضوری برنامه‌ریزی کنند./ آنا