تاریخ : Thu 23 Dec 2021 - 02:30
کد خبر : 66402
سرویس خبری : فرهنگ و هنر

صهیونیست‌رژیمی  با 2700 پرونده ترور

گفت‌وگوی «فرهیختگان» با محمد جهان‌تیغ، کارشناس حقوق بین‌الملل

صهیونیست‌رژیمی با 2700 پرونده ترور

رژیم‌صهیونیستی تاکنون چیزی بالغ بر 2700پرونده ترور برحسب اطلاعات کارشناسان امنیتی سراسر دنیا مرتکب شده است؛ اما با توجه به اینکه رژیم‌صهیونیستی بخشی از قدرت یا نفوذ آمریکا را به‌دنبال خودش دارد تاکنون نهادهای بین‌المللی و سازمان‌ها و محاکم‌ نتوانسته‌اند سازوکاری در برخورد با این رژیم داشته باشند.

محمد جهان‌تیغ، کارشناس حقوق بین‌الملل در گفت‌وگو با «فرهیختگان» با اشاره به دستگاه تبلیغاتی صهیونیست‌ها برای جنگ و نفرت‌پراکنی در سطح بین‌الملل گفت: «رژیم‌صهیونیستی تاکنون چیزی بالغ بر 2700پرونده ترور برحسب اطلاعات کارشناسان امنیتی سراسر دنیا مرتکب شده است؛ اما با توجه به اینکه رژیم‌صهیونیستی بخشی از قدرت یا نفوذ آمریکا را به‌دنبال خودش دارد تاکنون نهادهای بین‌المللی و سازمان‌ها و محاکم‌ نتوانسته‌اند سازوکاری در برخورد با این رژیم داشته باشند. در دنیا توسط قدرت‌های بزرگ عموما یک روش گزینشی اجرا می‌شود، یعنی اگر یک اتفاق حقوق بشری، یک کشتار جمعی یا نسل‌کشی و موضوعاتی که با حقوق بشر سروکار دارد در راستای منافع‌شان باشد تمام دنیا، دولت‌ها و شبکه‌های مجازی را در این رابطه بسیج می‌کنند، اما اگر فردی یا دولتی که معارض با منافع آنها نباشد و حقوق بشر آمریکایی را دنبال کند سعی در بایکوت خبری یا سکوت خبری دارند و از این موضوع عبور می‌کنند.»

جهان‌تیغ در بخش دیگری از صحبت‌هایش گفت: «حق حیات یکی از حقوق بنیادین بشر محسوب می‌شود و نفی سلب آن یک امری است که در خیلی از حوادث و ترورهایی که تاکنون توسط رژیم اشغالگر صورت‌گرفته، مشاهده و رویت می‌شود. مطابق ماده3 اعلامیه جهانی، حقوق بشر بر حق حیات تاکید دارد و سلب حیات یا کشتار فراقانونی، نقض موازین حقوق بین‌المللی تلقی می‌شود و طبق این ماده نمی‌توانیم بدون حکم قانون یا خارج از چهارچوب حقوقی حق حیات افراد را سلب کنیم. همچنین در ماده یک میثاق حقوق مدنی سیاسی1966 نیز به همین مساله تاکید شده است. ترورهای هدفمندی که درمورد شهدای هسته‌ای ما صورت گرفته نقض فاحش این ماده است. اما به‌طور کلی در چهارچوب مقررات بین‌المللی حق زندگی یک قاعده لازم‌الاجراست.» وی اضافه کرد: «ممنوعیتی آشکار درمورد منع به خطر انداختن زندگی افراد چه در قلمروی داخلی و چه در قلمروی دیگر کشورها وجود دارد، به‌طوری که کمیته حقوق اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی سازمان‌ملل، دولت‌ها براساس ماده55 منشور به‌صورت فردی و جمعی و در همکاری با سازمان‌های بین‌المللی متعهد به رعایت حقوق بشر هستند. یعنی تعهد دارند که حقوق بشر را رعایت کنند. آنها درقالب همکاری و مساعدت‌های بین‌المللی درجهت رعایت حقوق اتباع کلیه دولت‌ها مسئول هستند. در ماده5 اعلامیه جهانی بشر به‌صراحت آمده هیچ‌کس نباید مورد شکنجه و مجازات غیرانسانی قرار بگیرد.» این کارشناس حقوق بین‌الملل با اشاره به اعترافات رسمی صهیونیست‌ها به جنایاتی که مرتکب شده‌اند، گفت: «اولین گامی که در برابر رژیم‌صهیونیستی و با توجه به اینکه آنها در تریبون‌های رسمی خودشان برخی از ترورها و نقض‌های حقوق بشری در ایران را برعهده می‌گیرند، می‌توانیم انجام دهیم این است که با طرح موضوع در دادگاه‌های داخلی و با استفاده از اسناد و شواهد موجود، می‌توانیم درخواستی برای محاکمه آنها داشته باشیم.»  جهان‌تیغ در آخر تاکید کرد: «دستگاه قضایی ما می‌تواند رفتار مجرمانه را علیه اتباع خودش مورد پیگرد کیفری و مدنی قرار دهد و برای عاملان این ترورها حکم صادر کند. یک راهکار بین‌المللی هم وجود دارد؛ ایران می‌تواند همان‌طور که همه کشورها حق دارند موضوع ترور دانشمندان هسته‌ای خودشان را پیگیری کنند، این کار را انجام دهد و سازمان‌های بین‌المللی در خصوص این اتهامات، اقدامات لازمی را برای جلوگیری از تکرار این اتفاق‌ها انجام می‌دهند. درنهایت براساس موازین حقوق بشری جنگ، خشونت و نفرت‌پراکنی نباید تبلیغ شود.»