به گزارش «فرهیختگان»، علیرضا ناجی، رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در برنامه روزنه رادیو گفتوگو، گفت: واکسیناسیون بهصورت گسترده دارای اثربخشی بسیار بالایی است و هیچگونه هجمه تبلیغاتی در آن وجود ندارد. در حال حاضر شاهد شیوع ویروس کرونا دلتا و موج چهارم آن در برخی از کشورهای اروپایی هستیم که بهعلت امتناع از واکسیناسیون است. با توجه به بروز واریانتهای همهگیر دلتا و دلتا پلاس ایمنی جمعی به واسطه واکسن باید بهصورت ویژه مورد توجه باشد.
وی با توجه به وضعیت ایران که کماکان در موج اول و پیک ششم به سر میبرد، اظهار کرد: موجهای ویروس کرونا به یکباره شیوع پیدا میکنند اما با کنترل و پیشگیری به حداقل میرسند. همه کشورها بسته به نوع کیفیت واکسیناسیون باید ایمنی جمعی بالای ۹۰ درصد را داشته باشند، بنابراین تاکید بر دریافت دز بوستر یا سوم است. در کشور روسیه درگیری وسیعی با ویروس کرونا مشاهده میشود زیراکه تنها ۲۷ درصد از جمعیت آن واکسینه شدهاند. زمانی که جهشهای ویروس تغییر میکند، آسیبهای ناشی از آن بالا میرود.
رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: اگر تعداد واکسن در کشور کافی باشد و تمامی افراد جامعه دز بوستر را تزریق کنند، اقدام مناسبی است اما در حال حاضر اولویت برای دریافت این دز، سالمندان، افراد دارای بیماری زمینهای، کادر درمان و بهداشت است.
ناجی در ادامه افزود: در صورتی که کرونا جهش خاصی نداشته باشد با کنترل غیر درمانی، کاهش گردش ویروس و واکسیناسیون وسیع میتوان این ویروس را بهصورت یک بیماری همانند سرماخوردگی کنترل کرد و واکسن آنرا برای افرادی که در گروه خطر هستند، سالیانه تزریق کرد./ آنا