تاریخ : Sun 05 Sep 2021 - 02:28
کد خبر : 59785
سرویس خبری : ورزش

ثبت بهترین نتیجه تاریخ و یک طلا بیشتر از پیش‌بینی‌ها

پارالمپیک ۲۰۲۰ - پایان کار کاروان سردار دل‌ها با ۲۴ مدال

ثبت بهترین نتیجه تاریخ و یک طلا بیشتر از پیش‌بینی‌ها

یازدهمین روز از بازی‌های پارالمپیک 2020 توکیو درحالی دیروز برگزار شد که ورزشکاران کشورمان آخرین حضور خود را تجربه کردند؛ چراکه روز پایانی هیچ نماینده‌ای از ایران حضور ندارد.

به گزارش «فرهیختگان»: یازدهمین روز از بازی‌های پارالمپیک 2020 توکیو درحالی دیروز برگزار شد که ورزشکاران کشورمان آخرین حضور خود را تجربه کردند؛ چراکه روز پایانی هیچ نماینده‌ای از ایران حضور ندارد. ملی‌پوشان کشورمان در رشته‌های تیراندازی، دوومیدانی، تکواندو، تیراندازی با کمان، کانو و والیبال نشسته به میدان رفتند که حاصل تلاش آنها 2 طلا توسط اصغر عزیزی در پاراتکواندو و تیم ملی والیبال نشسته و 2 نقره توسط صادق بیت‌سیاح در پرتاب نیزه و سجاد محمدیان در پرتاب وزنه بود.

دوومیدانی

سجاد محمدیان دارنده مدال نقره در پارالمپیک 2016 ریو در پرتاب وزنه کلاس F63 با 14.88 متر، به مقام نایب‌قهرمانی رسید و صاحب مدال نقره شد.
صادق بیت‌سیاح در رقابت پرتاب نیزه کلاس F41 با رکورد 43.35 متر در رده دوم ایستاد و صاحب مدال نقره شد.
در رقابت پرتاب وزنه کلاس F34 سیامک صالح‌فرج‌زاده با رکورد 10.80 متر در رده ششم ایستاد و از کسب مدال بازماند.

والیبال نشسته

تیم ملی ایران، پرافتخارترین تیم تاریخ والیبال نشسته دنیا، در فینال به مصاف تیم کمیته پارالمپیک روسیه رفت و با ارائه یک عملکرد خوب و نمایشی دیدنی 3 بر یک و با نتایج (25 بر 21، 25 بر 14، 19 بر 25 و 25 بر 17) به برتری دست یافت و صاحب مدال طلا شد. تیم والیبال نشسته ایران تاکنون موفق به کسب 7 طلا و 2 نقره در تاریخ پارالمپیک شده و پارافتخارترین تیم این بازی‌ها محسوب می‌شود.

تیراندازی با کمان

تیم میکس ریکروی ایران با ترکیب زهرا نعمتی و غلامرضا رحیمی در مرحله یک‌چهارم نهایی به مصاف تیم بریتانیا رفت و با نتیجه 6 بر صفر به پیروزی رسید و در دیدار نیمه‌نهایی برابر ایتالیا قرار گرفت و با نتیجه 5 بر 3 مغلوب این تیم شد تا راهی رده‌بندی شود. این نتیجه درحالی رقم خورد که در راند دوم، غلامرضا رحیمی نتوانست یکی از تیرهایش را به سمت هدف نشانه برود؛ چراکه وقت تمام شده بود. ایران برای کسب مدال برنز به مصاف تیم چین رفت و با قبول شکست 6 بر 2 از دستیابی به مدال بازماند.

تکواندو

اصغر عزیزی ملی‌پوش وزن مثبت 75 کیلوگرم کشورمان پس از استراحت در مرحله یک‌هشتم نهایی در مرحله یک‌چهارم نهایی با «آندرس‌استبان مولیناگومز» از کاستاریکا دیدار کرد و برابر این حریف پس از تساوی 9 - 9 در پایان راند سوم، در راند طلایی 2 امتیاز گرفت و در مجموع 11 بر 9 به برتری رسید و گام به نیمه‌نهایی گذاشت. وی در این مرحله به مصاف «زین‌الدین آتایف» از کمیته پارالمپیک روسیه رفت و با نتیجه 9 بر 4 به برتری رسید و راهی فینال شد و به مصاف «ایوان میکولیچ» از کرواسی رفت و 12 بر 10 پیروز شد و نخستین طلای ایران در پاراتکواندو را کسب کرد.

رایحه شهاب در مرحله یک‌هشتم نهایی وزن مثبت 58 کیلوگرم به مصاف «گل‌جونوی نایمووا» رفت و با نتیجه 30 بر 9 شکست خورد. شهاب در جدول شانس مجدد برابر «دانیلا آندره‌آ مارتینز ماریسکال» از مکزیک قرار گرفت و 17 بر 10 پیروز شد. او در ادامه باید به مصاف رجایی آکرماش از مراکش می‌رفت که حریفش در میدان حاضر نشد و برنده مسابقه شد. شهاب برای دستیابی به مدال برنز به مصاف «آمی تروسدال» از بریتانیا رفت و با نتیجه 41 بر 31 شکست خورد و دستش به مدال برنز نرسید.

تیراندازی

ساره جوانمردی در مرحله مقدماتی ماده تپانچه 50 متر P4 مختلط و در کلاس SH1 با امتیاز 539 در رده سوم ایستاد تا راهی فینال شود. جوانمردی در فینال با 7 تیرانداز مرد از ازبکستان، چین (2 نفر)، هند (2 نفر)، صربستان و کمیته پارالمپیک روسیه رقابت کرد و با 118.8 امتیاز در رده هفتم ایستاد. در این رقابت سمیرا ارم نیز حضور داشت و با 465 امتیاز در بین 34 تیرانداز در رده آخر ایستاد.

پاراکانو

در مرحله نیمه‌نهایی مسابقات پاراکانو انفرادی VL2 اسلام جاهدی در گروه خود با ثبت زمان 58.057 ثانیه چهارم شد و نتوانست به فینال راه یابد. در این گروه ورزشکار آمریکا با 54.576 ثانیه اول شد و به همراه نمایندگان مجارستان و کانادا صعود کرد.

در مرحله نیمه‌نهایی 200 متر انفرادی KL3 زنان هم شهلا بهروزی‌راد با زمان 51.316 ثانیه از خط پایان گذشت و بعد از ورزشکاران آلمان و سوئد راهی فینال شد. وی در فینال با زمان 52.789 ثانیه در رده هفتم قرار گرفت و از رسیدن به مدال بازماند.

بهترین عملکرد

کاروان سردار دل‌ها با کسب 12 طلا، 11 نقره و یک برنز و مجموع 24 مدال به کار خود در این دوره پایان داد و بهترین عملکرد در تاریخ بازی‌های پارالمپیک را رقم زد. پیش از این، بهترین عملکرد ایران در پارالمپیک مربوط به سال 2000 سیدنی بود که 12 طلا، 4 نقره و 7 برنز کسب شد. جالب اینکه پیش‌بینی مسئولان قبل از اعزام کاروان به توکیو کسب 11 مدال طلا بود اما درنهایت ایران صاحب 12 مدال طلا شد.

اسامی مدال‌آوران ایران

مدال طلا: روح‌الله رستمی(وزنه‌برداری)، وحید نوری و محمدرضا خیرالله‌زاده(جودو)، اصغر عزیزی(تکواندو)، امیر خسروانی(دوومیدانی - پرش طول)، مهدی اولاد(دوومیدانی - پرتاب وزنه)، هاشمیه متقیان(دومیدانی - پرتاب نیزه)، ساره جوانمردی(تیراندازی)، سعید افروز(پرتاب نیزه)، تیم ملی والیبال نشسته، زهرا نعمتی(تیراندازی با کمان) و حامد امیری(دوومیدانی - پرتاب وزنه).

مدال نقره: امیر جعفری(وزنه‌برداری)، حامد صلحی‌پور(وزنه‌برداری)، منصور پورمیرزایی(وزنه‌برداری)، امان‌الله پاپی(پرتاب نیزه)، علیرضا مختاری(پرتاب وزنه)، رمضان بیابانی(تیراندازی با کمان)، مهدی اولاد(دوومیدانی - پرتاب دیسک)، علی پیروج(دوومیدانی - پرتاب نیزه)، مهدی پوررهنما(تکواندو)، صادق بیت‌سیاح (دوومیدانی - پرتاب نیزه) و سجاد محمدیان(دوومیدانی - پرتاب وزنه).

مدال برنز: سامان رضی(وزنه‌برداری).