تاریخ : Mon 26 Jul 2021 - 00:31
کد خبر : 57847
سرویس خبری : ورزش

برای درخشش ملایی و خلق شگفتی ریسک کردیم

فرزام در گفت‌وگو با «فرهیختگان»: امیدوارم نگاه‌ها به قایقرانی عوض شود و حمایت شویم

برای درخشش ملایی و خلق شگفتی ریسک کردیم

میزبانی ژاپنی‌ها در کل بد نیست. حالا اگر بخواهیم همه موارد را در نظر بگیریم امتیاز خوبی از بابت میزبانی می‌گیرند و قابل‌قبول است. میزبانی‌شان برای اجرای مسابقات عالی است چون به‌هر‌حال زیرنظر مستقیم فدراسیون جهانی قایقرانی هستند و آنها خیلی منظم و دقیق این کار را جلو می‌برند.

نسیم شیرازی، روزنامه‌نگار: نازنین ملایی به فینال  Aو B المپیک صعود کرد تا بیش از آنچه تصور می‌رفت روئینگ ایران بدرخشد. از توقع برای فینال C المپیک آن هم در بهترین حالت ورزشکار حالا در فینال بزرگ روئینگ قرار است روی آب‌های توکیو دیده شویم. افشین فرزام اما در این درخشش نقش بزرگی دارد، تغییر تاکتیک آن هم در روزهای پایانی ریسک بزرگی است که سرمربی تیم ملی قایقرانی برای گرفتن نتیجه ریسکی انجام داد و نازنین ملایی به خوبی از عهده‌اش برآمد تا در میان ناکامی‌های ورزشکاران‌مان در روز یکشنبه این دست‌های قوی پارو را در دل کمبودها بکشد و به این توجه نکند که ورزشکاران دیگر کشورها با تجهیزات غیرقابل تصوری وارد مسابقات شده‌اند و افشین فرزام برای ورزشکارش به جای جلیقه یخی، حوله خیس می‌کند! تمام این کمبودها هم باعث نشد سرمربی و ورزشکار روئینگ جا بزنند و ثابت کردند که آنها با تمام جان پای درخشش به نام ایران ایستاده‌اند. افشین فرزام سرمربی کاربلد تیم ملی روئینگ ایران بعد از رقابت ملایی و صعودش به فینال پاسخگوی سوالات «فرهیختگان» شد که در ادامه خواهید خواند.

هدف شما فینال C المپیک بود ولی به فینال A و B راه پیدا کردید، این درخشش نتیجه چیست؟

بله هدف‌گذاری ما با توجه به امکانات و شرایط تمرینی‌مان این بود که به هر طریقی شده به فینال C برویم تا ارتقای رنکینگ نسبت به تمام ادوار گذشته قایقرانی داشته باشیم، از آنجایی که 6 سالی بود در مسابقات جهانی شرکت نکرده بودیم و من هیچ نمایی از رقبای خارج از آسیا نداشتم، برنامه‌ریزی‌مان یک مقدار چشم‌بسته بود. دو، سه هفته قبل از اعزام تمام تاکتیک و تکنیک کارمان را کاملا تغییر دادیم که این ریسک خیلی بزرگی برای من بود ولی خداراشکر تا اینجای کار جواب داد و بلافاصله بعد از حضور در اولین مسابقه توانستیم رقبایمان را آنالیز کنیم و در واقع توانستیم هدف‌گذاری برای پشت‌سر گذاشتن مراحل بعدی داشته باشیم. در مسابقه بهترین‌های هر 5 قاره حضور داشتند و برنامه‌ریزی ما روی مکزیک رنک اول قاره آمریکا و نامیبیا که بهترین در قاره آفریقا بود را داشتیم تا با عملکردی که آنها داشتند بتوانیم به‌گونه‌ای این مسابقه را پیش ببریم که درنهایت برنده مسابقه و صعود‌کننده باشیم و خداراشکر ملایی توانست تمام موارد را به‌موقع انجام دهد و درواقع آن تاکتیک موردنظرم را توانست در مسابقه پیاده کند و خداراشکر با اینکه فشار خیلی زیادی در 250 متر آخر مسابقه متحمل شد اما درنهایت این اتفاق خوب افتاد.

رقابت بعدی ملایی چطور خواهد بود؟

در مرحله بعدی مسابقه درواقع می‌توانم بگویم قایقرانانی که اینجا مدعی مدال هستند حضور دارند و این گروه را می‌توانم به نام گروه مرگ نام‌گذاری کنم. کشورهایی که در این مرحله هستند مدعیان مدال برای المپیک هستند و ما سه روز فرصت داریم تا تمرینات ریکاوری‌مان را انجام دهیم تا ملایی به شرایط خودش برگردد و امیدوارم که بتواند یک اجرای خوب را در مسابقات فینال داشته باشد؛ همین الان ما بین 12 نفر اول المپیک قرار گرفتیم و این می‌تواند یک جهش خیلی خوب برای قایقرانی کشورمان باشد.

محرومیت امکانات قایقرانی قصه‌ای تکراری است، ولی این محرومیت را در المپیک چطور دیدید؟

شک نکنید اگر امکانات‌مان چه از نظر زیرساخت‌ها و چه از نظر تجهیزات در حد همین کشورها می‌شد می‌توانستم امروز به شما با قدرت بگویم که ما به فینال  Aمی‌رویم ولی خب تا یک جایی را ما می‌توانیم از طریق‌های دیگر جبران کنیم ولی واقعا در شرایط نابرابر یک چیزهایی را نمی‌شود جبران کرد. ما باید امیدوار باشیم با این نتیجه‌ای که می‌گیریم نگاه‌ها یک مقدار عوض شود و ما را بیشتر ساپورت کنند؛ چراکه ما قطعا قابلیت سکو و عناوین بهتری را خواهیم داشت.

میزبانی ژاپن چطور بود؟

میزبانی ژاپنی‌ها در کل بد نیست. حالا اگر بخواهیم همه موارد را در نظر بگیریم امتیاز خوبی از بابت میزبانی می‌گیرند و قابل‌قبول است. میزبانی‌شان برای اجرای مسابقات عالی است چون به‌هر‌حال زیرنظر مستقیم فدراسیون جهانی قایقرانی هستند و آنها خیلی منظم و دقیق این کار را جلو می‌برند.