تاریخ : Thu 22 Jul 2021 - 12:50
کد خبر : 57695
سرویس خبری : جامعه

مشکل ما نبود آب نیست بلکه مدیریت آب است

امام‌جمعه حمیدیه:

مشکل ما نبود آب نیست بلکه مدیریت آب است

امام‌جمعه حمیدیه گفت: مشکل خوزستان نبود آب نیست، مدیریت آب است. مسئولان استان و وزارت نیرو توان مدیریت آب‌های کشور به‌خصوص خوزستان را ندارند.

 به گزارش «فرهیختگان»، حجت‌الاسلام سعید لفته پور در گفتگویی با اشاره به مشکلات پیش‌آمده برای شهرهای پائین‌دست رودخانه کرخه در روزهای اخیر اظهار کرد: ریشه مشکلات خوزستان را قطعاً باید در بی‌تدبیری و نبود مدیریت مناسب در منابع آبی جستجو کرد. متأسفانه با اوج گرفتن بحران آب در خوزستان، مسئولان نه‌تنها راهکاری برای حل مشکل ندارند بلکه مشکلات به وجود آمده را گردن همدیگر می‌اندازند.

وی افزود: مثلاً مدیران جهاد کشاورزی و آبفای استان در خصوص رساندن آب به دام‌ها در جلسه‌ای، چنان مشکلات را گردن این و آن انداختند که ما فکر کردیم مشکل مردم هستند. در نهایت مشخص شد که آب برای دام‌های سنگین با جهاد کشاورزی و برای دام سبک با آبفای است ولی چرا این دو سازمان از انجام وظایف خود کوتاهی کردند را باید مسئولان نظارتی پاسخ دهند.

حجت‌الاسلام لفته پور بیان کرد: متأسفانه زور ما به کشاورز مظلوم می‌رسد و هر رفتاری با آنها انجام می‌دهیم ولی زورمان به ترک فعل مسئولان نمی‌رسند و این به نظر مشکل اساسی مدیریت آب در خوزستان است.

ضرر بزرگ

امام‌جمعه حمیدیه تصریح کرد: این ضرر بزرگی که دامداران و کشاورزی منطقه به دلیل همین بی‌کفایتی‌ها با آن مواجه شده‌اند را اکنون چه کسی باید پاسخ دهد؟ مسئول این هزینه بزرگی که برای نظام ایجاد شد و شبکه‌های معاند بر آن موج‌سواری کردند، کیست؟ به نظر من نباید در برابر این بی‌کفایتی‌ها سکوت کرد.

روزانه تلفات گاومیش در حمیدیه داریم/ کشت کنجد صرفه اقتصادی ندارد

حجت‌الاسلام لفته پور با بیان اینکه حتی در تخصیص آب بین روستاها هم تبعیض وجود دارد، بیان کرد: یکی از مسئولان برای رساندن آن با تانکر برای روستاها با کمال وقاحت می‌گوید، تانکر نداریم و مردم باید تانکر پیدا کنند. این حرف زیبنده مسئولی در حکومت اسلامی هست؟ باید با این مدیران قاطعانه برخورد کرد. اکنون به علت بی‌آبی و کم‌آبی دامداران مرتب در حال از دست دادن دام‌ها خود هستند. دام‌های شیری را مردم دارند ذبح می‌کنند. گاومیش‌ها در حال سقط جنین هستند. این‌همه ضرر و زیان را چه کسی باید پاسخگو باشد؟

وی با بیان اینکه در حمیدیه چهار هزار گاومیش‌ها داریم که همه در خطر قرار دارند و آب برای آنها نیست؟ گفت: گاومیش‌ها باید روزانه سه نوبت وارد آب شود تا خنک شود اگر این‌گونه نشود با مشکل مواجه می‌شود و می‌میرد یا سقط چنین می‌کند. همچنین در حمیدیه ۷۲ هزار رأس دام سبک داریم که اکنون آب برای آنها نیست. مهم‌ترین خواسته مردم حمیدیه اکنون آب برای دام‌ها است.

بیماری دام‌ها

امام‌جمعه حمیدیه بیان کرد: به‌صورت روزانه تلفات گاو گاومیش داریم. فراتر از تلفات، مسئله بیماری دام‌هاست. دامی که آب به آن نرسد مریض می‌شود و دیگر نگهداری و فروش آن به‌صرفه نیست. یعنی کسی دامی که مریض را نمی‌خرد و روی دست دامدار باقی می‌ماند.

حجت‌الاسلام لفته پور در مورد کشت شلتوک در این شرایط بی‌آبی نیز گفت: مردم سال‌هاست که شلتوک می‌کارند و کار دیگری بلد نیستند. جهاد کشاورزی هم در این زمینه ضعیف است و کشت‌های جایگزین باصرفه خوب اقتصادی را به کشاورزان منطقه آموزش نداده است. ما قبول داریم که شلتوک آب بر است ولی کشاورز راهی دیگری برای تأمین زندگی خود ندارد. برای نمونه به مردم کنجد پیشنهاد شده است ولی در مقابله برنج هیچ صرفه اقتصادی برای کشاورز ندارد و مردم با کشت آن آشنا نیستند.

وی تأکید کرد: مسئولان ما فقط هنگام بروز مشکل وارد جریان می‌شوند. چرا مشکلات را پیش‌بینی نمی‌کنند. مگر سخت بود که متوجه شوند باران کم بوده و احتمال بروز تنش آبی و دامی وجود دارد؟ چرا کاری نکردند؟ هر زمان چنین مشکلی بروز می‌کنند مقطعی آب رها می‌کنند و بعد مسئله رها می‌شود درحالی‌که مدیریت آب در خوزستان مشکل دارد.

حجت‌الاسلام لفته پور با بیان اینکه مشکل خوزستان نبود آب نیست بله مدیریت آب است و مسئولان فعلی استان و وزارت نیرو توان حل و مدیریت بحران آب را ندارد، توضیح داد: اول به مردم می‌گویند آب نیست. بعد مردم اعتراض می‌کنند و مسئولان اقدام به رهاسازی آب می‌کنند. با چنین شرایطی مردم می‌گویند پس آب هست ولی رهاسازی نمی‌شود. برای همین است که مردم به حرف مسئولان در خصوص نبود آب اعتمادی ندارند. ضربه این بی‌اعتمادی به مردم بسیار بزرگ است./ مهر

* نویسنده: سید سینا قاسمی ، خبرنگار