تاریخ : Thu 03 Jun 2021 - 23:15
کد خبر : 55436
سرویس خبری : نقد روز

باید ارز ۴۲۰۰ تومانی را حذف کنیم

مهرعلیزاده در گفتگوی ویژه خبری:

باید ارز ۴۲۰۰ تومانی را حذف کنیم

نامزد انتخابات ریاست جمهوری درباره تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی برای کالاهای اساسی گفت: این مسئله ریشه رانت بود، من معتقدم باید ارز ۴۲۰۰ تومانی را حذف کنیم و افزایش قیمت‌ها را با پرداخت یارانه ریالی و کنترل قیمت‌ها جبران کنیم.

به گزارش «فرهیختگان»، محسن مهرعلیزاده نامزد انتخابات ریاست جمهوری در برنامه گفتگوی ویژه خبری با اشاره به اینکه اجرای ناقص قانون هدفمندی یارانه‌ها باعث بی اثر شدن این قانون شد گفت: قرار بود بخشی از یارانه به صورت یارانه نقدی به مردم داده شود که کمک معیشتی برای مردم باشد و در کنار آن قرار بود بخشی هم به صنایع داده شود تا جبرانی برای هزینه‌های افزایش قیمت نهاده‌ها و انرژی باشد و بخش دیگری هم برای توسعه زیر بناها پرداخته شود، اما متأسفانه فقط یک بخش از آن یعنی یارانه‌های نقدی اجرا شد.

وی افزود: با توجه به گذشت ۱۱ سال از قانون و ثابت ماندن رقم یارانه‌های نقدی متأسفانه امروز یارانه‌های نقدی تنها تبدیل به منتی شده که سر مردم فقیر و مردم نیازمند گذاشته می‌شود.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: اگر با دلار محاسبه کنیم، یارانه نقدی اوایل یازده دلار بود، اما امروز این رقم به ۲ و ۲ دهم دلار کاهش یافته است و من در نظر دارم یارانه پنج دهک پایین جامعه را پنج برابر کنم.

قانون هدفمندی یارانه‌ها کامل اجرا نشد

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: متأسفانه قانون هدفمندی یارانه‌ها به صورت کامل اجرا نشد.

محسن مهرعلیزاده با تسلیت وفات امام خمینی ره و شهدا ۱۵ خرداد گفت: قرار بود بخشی از یارانه به نقدی به مردم برای کمک معیشت، بخش برای جبران افزایش قیمت نهاده‌ها و انرژی به صنایع و بخشی دیگر هم برای توسعه زیر بناها و حمل و نقل داده شود، اما متأسفانه فقط بخش یارانه‌های نفتی اجرا شد که آن هم با توجه به گذشت ۱۱ سال از اجرای آن و ثابت مانده آن متأسفانه فقط منتی بر سر مردم فقیر و نیازمند شده است.

آقای مهرعلیزاده با بیان اینکه یارانه‌ها وقتی تصویب شد تقریباً ۱۱ دلار ارزش داشت ولی الان تقریباً دو دهم دلار ارزش دارد، افزود: آن زمان با مبلغ یارانه‌های می‌شد ۴ وعده غذای تأمین کرد ولی الان شاید یک وعده غذا هم نمی‌توان تأمین کرد.

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: سوال‌ها باید اینگونه باشد که برای توسعه اشتغال و کار، توسعه درآمد پایدار خانواده‌ها، برای اشتغال جوانان چه باید کرد که بتوانیم تولید را افزایش بدهیم و همه مولد باشد و لازم نباشد چشم مان به پایان ماه برای دریافت یارانه باشد.

وی افزود: مردم ایران خیلی بلند مرتبه بهتر از این هستند که ما بخواهیم دلشان را به این یارانه‌ها خوش بکنیم اما متأسفانه این روزها کاندیداها مطرح می‌کند و بعدها وعده‌های برابر شدن یارانه‌ها و حتی یک میلیون تومان می‌دهند.

وی با تاکید براینکه نباید فرهنگ نیازمند نگه داشتن مردم به دولت را همچنان حفظ کنیم، گفت: با توجه به مشکلات اقتصادی در حال حاضر ناگزیر هستیم پرداخت یارانه‌ها را ادامه دهیم و من برای ۵ دهک پایین جامعه یارانه‌ها را ۵ برابر، اما یارانه سه دهک اول جامعه را بر اساس قانون حذف می‌کنم.

آقای مهر علیزاده ادامه داد: براساس برنامه ریزی به خانواده‌های ۴ یا ۵ نفره حداقل یک میلیون تومان یارانه پرداخت می‌شود تا کمی از مشکلات معیشتی آنها را کاهش دهد.

وی همچنین افزود: این یارانه ۴۵ هزار تومانی از خانواده‌های با درآمد بالا نمی‌تواند مشکلی را حل کند، اما از طرفی دیگر برخی خانواده‌ها نیازمند همین اندک یارانه ۴۵ هزار تومان هستند.

وی با اعلام اینکه ما ۷ میلیون سرپرست خانوار فاقد شغل و درآمد ثابت داریم، افزود: این درکشوری است که ارزش شرکت‌های دولتی آن ده هزار هزار مسلیارد تومان است و این سرمایه مال مردم است و اگر این شرکت‌ها فقط ده درصد سود کنند باید هزار، هزار میلیارد تومان باید سود باید در اختیار مردم قرار بگیرد در حالیکه اینها یا زیان ده است یا به بودجه کشور و مردم پرداخت نمی‌شود که ظلم به مردم است.

آقای علیزاده افزود: کل یارانه ای که الان به مردم پرداخت می‌شود ۴۲ هزار میلیارد تومان در سال است که با براساس محاسباتی که من کردم برای افزایش ۵ برابری به ۱۶۰ یا ۱۷۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد که با پیش بینی‌های انجام شده رغم نخواهد بود.

وی همچنین با اعلام اینکه برخی هموطنان در استان‌های محرومی مانند سیستان و بلوچستان، خوزستان و خراسان جنوبی با همین یارانه‌ای ۴۵ هزار تومانی زندگی می‌کنند، گفت: من خودم را مسئول می دانم با پرداخت یک میلیون تومان بخشی از نیاز آنها را حل کنم.

آقای مهر علیزاده همچنین از تشکیل پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان خبر داد و گفت: یارانه‌ها به کمک این پایگاه از یک سیستم هوشمند پرداخت خواهد شد که بدانیم چه افرادی نیازمندند. وی ادامه داد با کمک این پایگاه می‌توانیم در صورت لزوم یارانه‌ها تا زمان رسیدن به درآمد پایدار کم یا زائد کنیم.

مهرعلیزاده: ۷۰ درصد مالیات‌دهندگان باید حدود ۳۵ درصد مالیات کشور را بپردازند درحالیکه به زور ۶۰ تا ۷۰ درصد مالیات کشور از این قشر از جمله کارمندان اخذ می‌شود

انتقاد مهر علیزاده از ناعادلانه بودن نظام مالیاتی درکشور

آقای مهرعلیزاده ناعادلانه بودن، فرارمالیاتی و نبود سامانه‌های هوشمند دریافت مالیات را عمده مشکل نظام مالیاتی دانست.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه هم اکنون که وضعیت کسب و کار خراب است و بسیاری از صنایع از کار افتاده اند و گفته می‌شود که بین ۵۰ تا ۷۰ درصد ظرفیت‌های تولیدی ما کار نمی‌کند اصرار بر گرفتن مالیات از این واحدها یک اصرار بیهوده است گفت: به دلیل اینکه ما فرارهای مالیاتی سنگین داریم سعی داریم کمبود درآمدهای مالیاتی را با گرفتن مالیات از کسب و کارهای خورد و کارمندان جبران کنیم.

وی افزود: دریک نظام مالیات درست باید از فعالیت‌های نامولد مالیات بیشتری بگیریم و فعالیت‌هایی که مولدند و ایجاد اشتغال می‌کنند از تشویق‌های مالیاتی برخوردار شوند. مهرعلیزاده با بیان اینکه هم اکنون ۷۰ درصد مالیات کشور را حقوق‌بگیران و کاسبی‌های کوچک پرداخت می‌کنند گفت: این درحالیست که در بخش‌های سنگین عملاً مالیات دریافت نمی‌شود و یا کمتر دریافت می‌شود.

وی مسئله فرار مالیاتی را نتیجه نبود یک سامانه صحیح و یک سیستم صحیح متصل به دستگاه‌هایی نظیر گمرک، بانک و تولید دانست و افزود: امسال در قانون بودجه سال ۱۴۰۰ درامدهای مالیاتی را حدود ۳۰۰ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته اند و این تقریباً ۳۵ درصد کل بودجه می‌شود در حالیکه در کشورهایی که بروی تولید کار می‌کنند ۹۷ تا ۹۸ درصد بودجه خود را با درآمدهای مالیاتی تأمین می‌کنند.

وی افزود: طبق محاسباتی که ما انجام داده ایم اگر مانع از فرار مالیاتی شویم، می‌توانیم بیش از ۷۰ درصد کسب وکارهای کوچک را تا چند سال معاف از مالیات کرد و این مسئله تأثیر چندانی بر درآمدهای مالیاتی ندارد.

مهرعلیزاده با تاکید براینکه باید کسب و کارهای کوچک و متوسط و حقوق بگیران عملاً ۳۰ تا ۳۵ درصد درامدهای مالیاتی را محقق کنند گفت: اما امروز حدود ۶۰ و ۷۰ درصد درآمدهای مالیات دولت از طریق گرفتن مالیات از این بخش‌ها تأمین می‌شود درحالیکه اگر جلو فرارمالیاتی را بگیریم می‌توان بسیاری از این کسب وکارها و حقوق بگیران را معاف از مالیات کرد.

وی درباره تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی برای کالاهای اساسی هم گفت: این مسئله ریشه رانت بود و ما با حذف این ارز باید رانت حاصل این مسئله را ازبین ببریم.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با تأکید بر اینکه من به ارز ۲ نرخی اعتقاد ندارم گفت: تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی حتی تولیدکنندگان سالم مرا هم به سمت رانت خواری و دلالی سوق داد و باعث شد تا عده‌ای کار تولید و کارخانه را تعطیل کنند و به دنبال دلالی بروند. بنابراین تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی عملاً به یک سیاست ضد تولید تبدیل شد.

وی با بیان اینکه اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی با هدف پایین نگه داشتن قیمت کالاهای اساسی تخصیص داده شد گفت: اما عملاً این سیاست جواب نداد و مردم کالا را با قیمت ارز آزاد خریداری کردند.

مهر علیزاده به قیمت گوشت اشاره کرد و افزود: قیمت هرکیلو گوشت دربازار جهانی ۳ یورو است یعنی حدود ۹۰ هزارتومان اما عملاً امروز مردم گوشت را با قیمت ۱۲۰ هزارتومان می خرند یعنی گران‌تر از قیمت جهانی و این درحالیست که ما برسر مردم منت می‌گذاریم که قیمت نهادهای تولید گوشت را با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد می‌کنیم.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: من معتقدم باید ارز ۴۲۰۰ تومانی را حذف کنیم و افزایش قیمت‌ها را با پرداخت یارانه ریالی و کنترل قیمت‌ها جبران کنیم.

وی درباره کنترل قیمت‌ها هم گفت: قیمت‌ها را می‌توان ۱۰۰% کنترل کرد به شرط انکه کنترل قیمت‌ها را از دست دولت خارج کنیم و اصناف و نهادهای اقتصادی عمومی کار کنترل قیمت‌ها و نظارت برآنها را انجام دهند.

آقای محسن مهرعلیزاده درباره قانون خصوصی‌سازی هم گفت: مشکل این قانون در عدم اجرای صحیح آن بود و علت انحراف این قانون از مسیر اصلی خود هم اعمال برخی قدرت‌ها و اعمال نفوذها و ورود برخی نهادها و حتی نهادهای نظامی به این مسئله بود.

وی با بیان اینکه هم اکنون ۷۰ تا ۸۰ درد اقتصاد ایران در اختیار مجموعه خصولتی است گفت: تا زمانی که یک نظام صحیح و دقیق تجربه شده علمی و اقتصادی را حاکم نکنیم و همه به آن اعتقاد نداشته باشیم مطمئناً به یک نتیجه خوبی نخواهیم رسید.

اسم دولت من دولت زندگی است

نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: دولت من دولت زندگی و دولت سوم اصلاحات است.

محسن مهرعلیزاده با اعلام اینکه نرخ ارز در دولت اقای خاتمی طی ۸ سال از ۵۰۰ تومان حداکثر به ۸۱۰ تومان رسید، گفت: این ارقام در دولت بعدی سه برابر و دولت بعد آن هم حدود ۳ و نیم برابر شد.

وی با اشاره به برخی شاخص‌های اقتصادی دولت آقای خاتمی افزود: اگر ما به نظام مندی کارها، رشد اقتصادی، و انضباط مالی دقت کنیم، و شفافیت ایجاد کنیم بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.

آقای مهر علیزاده افزود: اگر روال بگونه ای باشد که نظم و انضباط مالی و اقتصادی حاکم شود، نرخ دلار و تورم در چند ماهه اول دولت من تثبیت خواهد شد و کم کم با افزایش تولید، صادرات، تسهیلات ارزان قیمت و مالیات, نرخ ارز و تورم کاهش خواهدیافت./ مهر