اکبر اشرفی، رئیس هیاتداوران گروه سیاسی اولین رویداد ملی رقابت تیمهای دانشجویی در کرسیهای آزاداندیشی گفت: «مهمترین بعد این اتفاق آن است که جرات ابراز عقیده را به دانشجو میدهد و از خودسانسوری این قشر جلوگیری میکند. همچنین با توجه به فضای آزاد و رقابتی آن هم مقابل اساتید داوری که این رویداد را ارزیابی میکنند، این امر باعث ایجاد اعتمادبهنفس در دانشجو میشود تا آنها نیز بهتدریج بتوانند وارد مباحثه شده و برای آینده علمیشان راه را هموار کنند.»
حل مساله؛ خروجی تضارب آرا در دانشگاه
او با بیان اینکه کرسیهای آزاداندیشی باعث به رسمیت شناخته شدن اختلافات فکری و نظری در صحنه دانشگاه میشود، اظهار داشت: «به جای اینکه در مسائل سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و... اختلافات، دستمایه ایجاد فتنهها و مشکلات خیابانی و سیاسی شود، آنها را با توسل به فکر و اندیشه در درون دانشگاه که صحنه تعارض افکار است، حلوفصل میکنیم و این مساله هم برای دانشجویان یک درس محسوب میشود که اختلافات را به روش علمی در صحنه علم دانشگاه رفع کنند و هم ترس از تضارب آرا و اندیشهها ریخته میشود.»
اشرفی بیان داشت: «اگر تضارب آرا بهدرستی در دانشگاه مطرح شود، خروجی آن حل مساله خواهد بود و درنهایت به نفع کشور تمام میشود. بااینحال از آنجا که چنین رویدادهایی به اندازه کافی برگزار نشده و هنوز در مرحله مقدماتی قرار داریم، اگر رویداد ملی کرسیهای آزاداندیشی بهطور مستمر برگزار شده و عمومیت بیشتری پیدا کند تا جایی که به کار دانشجویی و دانشگاهی تبدیل شود، میتواند اثرات زیادی داشته باشد. درحقیقت باید کاری کنیم تا این کرسیها بهعنوان یک کار باهویت دانشجویی تلقی شده تا از این طریق در بالا بردن سطح علمی، سیاسی و... دانشجویان و بهطور کلی دانشگاهها موثر باشد.»