تاریخ : Sun 06 Sep 2020 - 10:45
کد خبر : 45444
سرویس خبری : فرهنگ و هنر

کاریکاتور آزادی بیان

«فرهیختگان» از سیاست دوگانه مکرون و سیاستمداران غربی گزارش می‌دهد

کاریکاتور آزادی بیان

امانوئل مکرون به نمایندگی از سیاستمداران غربی در حالی از کاریکاتورهای موهن شارلی‌ابدو دفاع می‌کند که تاریخ نشان می‌دهد در موضوعات مرتبط با صهیونیست‌ها خطوط قرمز جدی‌ای را لحاظ می‌کنند.

به گزارش «فرهیختگان»، کاریکاتور را در یک مجله چاپ می‌کنند، جمعیت زیادی را خشمگین می‌کنند و آخر می‌گویند: «آزادی بیان است. هر کسی مختار است عقیده‌اش را بیان کند.» اما وقتی برخلاف نظر خودشان مساله‌ای مطرح شود این بحث آزادی بیان به راحت‌ترین شکل ممکن تغییر می‌کند و سریع واکنش نشان می‌دهند و می‌گویند: «این برخلاف آزادی است و باید کسی که این کار را انجام داده محکوم شود.» دقیقا نقض آزادی بیان‌شان در همین چند جمله مشخص است.

جمعه هفته گذشته، یک گروه از جریان راست افراطی در سوئد یک جلد قرآن‌کریم را به آتش کشید که در پی آن، شهر مالمو در این کشور ناآرام شد. هرچند این خبر در برخی رسانه‌ها منتشر شد، اما به‌واسطه چند روز تعطیلی و مشغول‌بودن مردم به عزاداری‌های تاسوعا و عاشورای حسینی، چندان دیده نشد. چند روزی بیشتر از این موضوع نگذشته بود که نشریه «شارلی‌ابدو» چاپ پاریس در روز سه‌شنبه و یک روز قبل از دادگاه رسیدگی به پرونده ۱۳ فرد متهم به دست داشتن در حادثه تیراندازی در دفتر این نشریه در سال ۲۰۱۵، کاریکاتورهای موهن به پیامبراکرم(ص) را بازنشر کرد. این کار دوباره خشم مسلمانان را برانگیخت که نشریه‌ای دوباره این اقدام توهین‌آمیز را تکرار کرده است. اما نکته بعدی به اظهارات امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه برمی‌گردد که وقتی از او درباره کاریکاتورهای این نشریه پرسیدند، گفت: «اقدام شارلی‌ابدو را محکوم نمی‌کنم؛ در جایگاهی نیستم که بتوانم علیه تصمیم نشریه برای انتشار کاریکاتورها حکم صادر کنم. کشورم از آزادی بیان و عقاید برخوردار است!» اما وقتی از همین رئیس‌جمهوری که به آزادی بیان معتقد است از هولوکاست می‌پرسند سکوت می‌کند و جوابی نمی‌دهد. این رفتارهای متناقض از رهبران دنیا برای اولین‌بار نیست که اتفاق می‌افتد و چندین‌بار شاهد این موضوع بوده‌ایم و همیشه هم این رفتارها را تکرار کرده‌اند.

اما آنچه در پس این اتفاقات نهفته است حاکی از یک واقعیت در تغییر رویکرد جامعه اروپایی به دین اسلام است. چندی‌پیش یک مجله آلمانی، آماری را از رشد و پیش‌بینی رشد جمعیت مسلمانان در دنیا منتشر کرد که بازنشر وسیعی داشت. طبق این آمار، در فاصله سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۵۰ مسلمانان با ۷۳ درصد رشد، سریع‌ترین رشد جمعیت بین پیروان خود را داشته‌اند. رتبه دوم به مسیحیان اختصاص دارد که میزان رشد پیروان دین مسیح، حدود ۳۵ درصد و حتی کمتر از نصف رشد جمعیت مسلمانان است. بررسی روندهای جهانی نشان می‌دهد پیروان مسلمانان در سطح دنیا پس از سال ۲۰۷۰ بیش از دیگر پیروان ادیان خواهد شد. علاوه‌بر همین آمار، با نگاهی به افزایش گرایش جوان‌های اروپایی به دین اسلام و همچنین ترغیب مردم جهان به شناخت پیامبراکرم(ص)، متوجه خواهیم شد چرا جریان‌های سیاسی و صهیونیستی جهان به‌دنبال اسلام‌هراسی و توهین به مقدسات مسلمانان در رسانه‌های اروپایی‌اند.

سیاستمداران اروپایی رفتار رسانه‌ای مجلات‌شان علیه مسلمانان و مقدسات آنها را مصداق آزادی بیان می‌دانند اما برای اینکه صحت و سقم این ادعا را بررسی کنیم؛ در این گزارش رفتار سیاسی و قهرآمیز در مواجهه با کارتونیست‌های هلوکاست را بررسی کردیم. در این گزارش به‌سراغ مسعود شجاعی‌طباطبایی، کاریکاتوریست رفتیم؛ کسی که خاطرات زیادی از برخورد قهرآمیز غربی‌ها با کاریکاتوریست‌های ایرانی و خارجی دارد. بعد هم به‌سراغ سه کاریکاتوریست خارجی رفتیم که شاهد همین رفتارهای متناقض از مسئولان‌ کشورشان بوده‌اند.

 

مسعود شجاعی‌طباطبایی، کاریکاتوریست:
دوگانگی در بیان آزادی!
(لینک)


کاریکاتوریستی که مرگ برایش رقم خورد (لینک)

 

در لیست ترور لیکود (لینک)

 

تلاش برای  حذف حقوق بازنشستگی معلم بلژیکی

دادگاه کاریکاتوریست اردنی و توطئه اماراتی ـ  صهیونیستی (لینک)

 

آرش فروغی، کاریکاتوریست در گفت‌وگو با «فرهیختگان» مطرح کرد

کاریکاتوریست فرانسوی که با نام مستعار از هولوکاست کشید (لینک)

* نویسنده : عاطفه جعفری،روزنامه نگار