به گزارش «فرهیختگان»، خردادماه امسال محسن حاجیمیرزایی، وزیر آموزشوپرورش در پیامی توئیتری نوشت: «مدیریت تعارضمنافع از اصلیترین راهبردهای پیشگیری از فساد است. مصمم هستم مدیریت تعارض منافع را در آموزشوپرورش عملیاتی کنم و در مسیر بدون بازگشت قرار دهم. تدوین و ارائه لایحه «نحوه مدیریت تعارضمنافع در انجام وظایف قانونی و ارائه خدمات عمومی» یکی از شاخصترین اقدامات دولت تدبیر و امید در راستای پیشگیری از فساد، استقرار فرهنگ عدالت اداری و سیاسی است. هدف از مدیریت تعارضمنافع، ارتقای اعتماد عمومی، پیشگیری از تاثیر منافع شخصی مسئولان و کارمندان بر نحوه انجام وظایف و اختیارات قانونی آنها، ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد و تقویت کارآمدی و کارایی است. درجهت صیانت و رعایت حقوق معلمان و دانشآموزان، ارتقای سلامت اداری و مقابله با فساد و جلوگیری از هرگونه تعارض منافع در نظام تعلیم و تربیت، ممنوعیت تصدی مسئولیت مدیران دارای تعارض منافع را در چارچوب اختیارات وزیر به مدیران کل آموزشوپرورش استانهای کشور ابلاغ کردم. ممنوعیت همزمان راهاندازی و اداره مدرسه غیردولتی، عضویت در شورای سیاستگذاری و شورای نظارت استانها، قرارداد همکاری با مهندسان مشاور، انعقاد قرارداد اجرای طرحهای پژوهشی و... ازجمله مصادیق تعارضمنافع در آموزشوپرورش است. مشمولان این دستور باید حداکثر ظرف مدت دوماه تکلیف خود را مشخص کنند یا توقف اینگونه فعالیتها یا استعفا از تصدی پست اجرایی و انصراف از عضویت در شوراهای مذکور؛ فقط یکی را انتخاب کنید.» کمی بعد از این مصادیق اصلی و جزئیات این ابلاغیه منتشر شد.
محسن حاجیمیرزایی وزیر آموزشوپرورش در نشست خبری خود که به صورت اینترنتی برگزار شد، در پاسخ به سوال خبرنگار «فرهیختگان» نسبت به ماجرای تعارضمنافع واکنش نشان داد.
وزیر آموزشوپرورش در پاسخ سوال خبرنگار «فرهیختگان» که در رابطه با اجرای ابلاغیه مدیریت تعارض منافع و ماحصل اجرایی شدن آن در آموزشوپرورش و همچنین قصه پرغصه نظارت بر دریافت شهریه مدارس غیردولتی بود، گفت: «در مدیریت تعارضمنافع ما هیچ استثنایی نداریم و در همه سطوح، هر سطحی که شامل این قانون شود مستثنی نشده است. در بخشنامه هم قید شده است که چه مشاغلی را شامل میشود.
وی ادامه داد: با وجود این در وهله اول حدود 225 نفر در مجموعه کشور شناسایی شدهاند که تعیینتکلیف میشوند. آن مجموعههایی که من برای آنها حکم صادر میکنم کمتر از پنج نفر است که در روزهای آینده تعیینتکلیف خواهد شد.
حاجیمیرزایی تاکید کرد: من در تعارض منافع جدی هستم و اعتقادم هم بر این است که همکاران ما سلامت را در کار رعایت میکنند اما موضع درستی نیست در حوزه کاری منفعتی را داشته باشند و بنابراین براساس برنامهریزی که کردیم با این مساله مواجه خواهیم شد.
با این اوصاف گویا خردهاقداماتی در رابطه با مدیریت تعارضمنافع در وزارت آموزشوپرورش صورت گرفته است و افرادی هم شناسایی شدهاند که البته 225 نفر عدد کوچکی هم نیست، منتها هنوز نه نام این افراد مشخص است و نه مختصات منافعی که حین مدیریت در آموزشوپرورش از آن بهرهمند شدهاند. اما آن چیزی که مشخص است، اینکه مساله تعارض منافع در آموزشوپرورش مساله بسیار مهم و ریشهداری است که با ابلاغیه و شعار مبارزه با تعارض جلوی آن گرفته نخواهد شد.
مشروح گزارش «فرهیختگان» را اینجا بخوانید.