به گزارش «فرهیختگان»، متن گفت وگوی سعید خانی، تهیهکننده سینما با «فرهیختگان» به شرح ذیل است:
ما در سال حدود ۱۲۰ فیلم تولید میکنیم که نهایتا امکان اکران ۸۰ مورد آن را داریم. درنتیجه دپوی اکران ما پر است و اگر مدتی میزان تولید پایین بیاید و به حداقل برسد، بهلحاظ تامین نیاز مخاطب مشکل چندانی نخواهیم داشت. تهیهکنندگان بخش خصوصی و خیلی از تهیهکنندههای دیگر در چنین شرایطی ممکن است دست از کار بکشند، اما سریالهای شبکه خانگی و سریالهای تلویزیونی همچنان جلوی دوربین میروند و بعضی تولیدات استراتژیک دولتی هم ساخته میشوند. اگر از این موارد بگذریم، میشود این ۱۲۰ فیلم سالانه سینمای ایران را به ۶۰ مورد یا کمتر رساند تا سلامت عوامل حفظ شود. اما وضعیت شغلی این افراد چه میشود؟ همین حالا هم خیلیها بیکار شدهاند و درحالحاضر مشکل دارند. تنها راه برای حل این موضوع کمک مستقیم دولت به این دسته از عوامل فیلمهاست.
شأن بچههای سینما نیست که در ایام بیکاری بر اثر کرونا بهسمت مشاغل دیگر بروند تا هزینههایشان را تامین کنند. در ضمن، این جلوی زنجیره انتقال کرونا را نمیگیرد، چون فرقی ندارد که آنها سر صحنه فیلمبرداری حاضر باشند یا در جای دیگری مشغول کار باشند؛ بههرحال امکان ابتلا یا انتقال بیماری هست. تنها راه ممکن این است که دولت بیمه بیکاری بدهد و اگر قرار است بودجهای به خانه سینما پرداخت شود تا بهعنوان کمکهزینه در اختیار اهالی صنوف قرار بگیرد، این مبلغ تنها به اقشاری تعلق بگیرد که از لحاظ مالی آسیبپذیر هستند.
الان خانه سینما پنج هزار عضو دارد که شاید دو سه هزار نفرشان بهلحاظ مالی و با توجه به شرایط کرونا نیازمند کمک هستند تا بتوانیم این دوره را بگذرانیم و از شر این ویروس خلاص شویم. باید در این زمینه غربالگری صورت بگیرد. سلبریتیها کمکی که میتوانند بکنند این است که خودشان از دریافت این کمکهزینههای احتمالی چشم بپوشند وگرنه توقع این را نمیشود از آنها داشت که مستقیما بیایند و به اقشار آسیبپذیر سینما کمک کنند؛ چون خودشان هم در ایام کرونا بهلحاظ مالی نسبت به قبل از این ضرر کرده و درآمد کمتری داشتهاند.