تاریخ : Sat 11 Jul 2020 - 09:08
کد خبر : 43009
سرویس خبری : سیاست

ایده‌هایمان برای اداره کشور را بعدا می‌گوییم/ طرح استیضاح رئیس‌جمهور تصویب می‌شود/ روحانی هیچ بدنه اجتماعی‌ای ندارد

نماینده کاشمر و از طراحان طرح استیضاح رئیس‌جمهور در گفت‌وگو با «فرهیختگان»:

ایده‌هایمان برای اداره کشور را بعدا می‌گوییم/ طرح استیضاح رئیس‌جمهور تصویب می‌شود/ روحانی هیچ بدنه اجتماعی‌ای ندارد

نیک‌بین گفت: مطمئن باشید با استیضاح رئیس‌جمهور آب از آب تکان نخواهد خورد. آقای روحانی هیچ بدنه اجتماعی‌ای ندارد و حتی کسانی که حامی او بودند و به او رای دادند هم‌اکنون از وی حمایت نمی‌کنند.

به گزارش «فرهیختگان»، جواد نیک‌بین، نماینده کاشمر و از امضاکنندگان طرح استیضاح رئیس‌جمهور در مجلس، اولین کسی است که از جمع‌آوری امضا برای عدم کفایت رئیس‌جمهور خبر داده. از همین‌رو به‌سراغ وی رفتیم تا توضیحات او درباره این طرح، چرایی و نتایج آن را جویا شویم. مشروح این گفت‌وگو در ادامه از نظر می‌گذرد.

 علت استیضاح رئیس‌جمهور چیست و ۱۸ بند یادشده در طرح استیضاح شامل چه مواردی است؟

در هفته آتی این موارد رسانه‌ای خواهند شد، بنا داریم در هر روزی از هفته آینده چند بند از طرح یادشده را رونمایی کنیم و توضیحات خود را در این خصوص ارائه کنیم.

 آیا ممکن است موضوعات تعدادی از این ۱۸ بند را عنوان کنید؟

کلیت ماجرا طرح عدم کفایت سیاسی رئیس‌جمهور است.

 خب این موارد بیشتر سیاسی هستند، اقتصادی هستند یا به مسائل دیگر مربوط می‌شود؟

این محورها عمدتا اقتصادی هستند.

 شما شخصا طراح این استیضاح هستید یا افراد دیگری؟

همراهانی داریم و دوستانی هم هستند.

 سوال مشخص بنده این است که طراح اصلی خود شما هستید یا خیر.

 به اسم بنده درحال رسانه‌ای شدن است اما افراد متفکری پشت این قضیه هستند.

 چند نفر هستید و تاکنون چند امضا برای این طرح جمع‌آوری شده است؟

 تا به امروز 15 امضا جمع شده است.

 چند امضا لازم دارید تا بتوانید به‌صورت قانونی آن را تحویل هیات‌رئیسه داده و به‌اصطلاح وارد فرآیند قانونی کنید؟ ضمنا چند رای نیاز دارید تا طرح را به تصویب مجلس برسانید؟

حدود 80 امضا لازم داریم یا به‌عبارت دیگر باید یک‌سوم مجلس طرح را امضا کنند. ازطرفی دوسوم مجلس که اکثریت مطلق را شامل می‌شوند باید در صحن علنی به این طرح رای دهند تا تصویب شود.

 گمان می‌کنید چنین طرحی در شرایط کنونی آنقدر کشش داشته و قانع‌کننده باشد که این تعداد حاضر به امضای طرح باشند و اینکه اگر به جریان افتاد، آرای لازم یعنی اکثریت مطلق را به دست خواهد آورد؟

بنده نیک‌بین هستم و تصورم این است که این تعداد امضا در مجلس جمع خواهد شد، علاوه‌بر این احتمالا 180 حامی هم خواهد داشت و در مجلس به تصویب خواهد رسید.

همزمان با توئیت شما یکی از اعضای جبهه پایداری هم توئیت مشابهی را منتشر کرد. آیا اعضای جبهه پایداری طراح این طرح هستند یا همراه شما هستند؟

خیر، به‌هیچ‌عنوان. بنده اصلا با اعضای جبهه پایداری هیچ ارتباطی ندارم.

گمان می‌کنید طی چه زمان بتوانید امضاهای لازم را جمع‌آوری کنید؟ آیا این زمان نزدیک خواهد بود؟

امیدواریم تا پایان هفته آینده این کار انجام شود.

 به‌نظر می‌رسد گاهی اقدامات صرفا اقناع بدنه اجتماعی رای‌دهندگان به هر نماینده را هدف قرار داده و نه بیشتر. اکنون این شائبه هم وجود دارد که شما و برخی همراهان‌تان برای راضی‌کردن بدنه رای خود دست به چنین اقدامی زده‌اید و خیلی هم توجهی به نتیجه نداشته و می‌گویید هدف هرچه بود؛ شد یا نشد فرقی نمی‌کند. چنین فرضی را قبول دارید یا می‌خواهید فرای چنین چیزی اقدام کنید؟

ما دنبال حق هستیم نه به‌دنبال اینکه بدنه اجتماعی را راضی کنیم. این دولت یک‌سال دیگر به پایان می‌رسد اما معتقدیم هرروزی که از این دولت می‌گذرد بر تخلفات این دولت افزوده می‌شود و ما هم از حق و حقیقت دورتر می‌شویم و بیشتر کشور ضرر می‌کند. هرروزی که زودتر جلوی این ضرر را بگیریم نفع و سود است.

 بعد از استیضاح برای مدتی کشور بدون رئیس‌جمهور خواهد ماند. در این مدت معاون اول مسئولیت امور را برعهده دارد. با این تغییر هم اتفاقی رخ نخواهد داد.

طبق اصل 131 قانون اساسی تنها 50 روز معاون اول می‌تواند مسئولیت دولت را برعهده داشته باشد و بعد از آن باید انتخابات برگزار شود.

 آیا شما به هزینه سیاسی و اجتماعی چنین اقدامی هم فکر کرده‌اید؟ درصورت چنین اقدامی ممکن است کشور با تلاطماتی روبه‌رو شود یا حتی خلأ قدرت باعث بروز اغتشاش یا آشوب‌هایی شود. آیا این یک‌سال ارزش چنین اقدامی را دارد؟

مطمئن باشید آب از آب تکان نخواهد خورد. آقای روحانی هیچ بدنه اجتماعی‌ای ندارد و حتی کسانی که حامی او بودند و به او رای دادند هم‌اکنون از وی حمایت نمی‌کنند.

 در آن 50 روزی که ذکر کردید معلوم نیست چه اتفاقاتی می‌افتد و چه هزینه‌هایی به کشور تحمیل می‌شود.

در عوض به‌جای آن 50 روز، 50 سال کشور شرایط بهتری خواهد داشت.

یک سوال مهم که اکنون درمقابل شما و همراهان‌تان وجود دارد اینکه آیا اکنون که به‌دنبال عزل رئیس‌جمهور هستید آیا ایده مدون و متقنی برای جایگزینی دارید؟ ایده‌ای که بتواند مشکلات کشور را حل کند و پاسخگوی دغدغه های مردم باشد؟ یا حتما اینکه آیا فردی را دارید که بتواند مجری آن ایده‌ها باشد؟

در وقت مناسب ما هم ایده‌های خودمان را ارائه می‌کنیم و هم فردی که بتواند این ایده‌ها را اجرایی کند. ولی فعلا باید لااله را اثبات کنیم و بعد الا الله را درست خواهیم کرد. اول باید بگوییم روحانی برود و بعد از آن اثبات می‌کنیم که چه کسی یا ایده‌ای باشد.

 یک اصطلاح معروف هست که می‌گوید «اول چاه را حفر کن بعد منار را بدزد»، شما نمی‌توانید بدون اینکه ظرفیتی برای جایگزینی داشته باشید و برنامه راه‌تان مشخص باشد از رفتن رئیس‌جمهور حرف بزنید.

برای اینکه به آب برسیم باید اول چاه را حفر کنیم.

حتما ایده جایگزین و کارآمدی لازم دارید. آن ایده چیست؟

حتما ایده مناسبی داریم ولی الان از بیان آن معذوریت دارم و نمی‌توانم بگویم ولی حتما هست.

یعنی فکر کرده‌اید و چیزی مدون و آماده دارید؟

بله، همین‌طور است.

 خب امروز چند مساله مهم داریم. ازجمله ماجرای نرخ ارز و بازار آن. همچنین مساله بورس. ایده شما برای حل این معضلات چیست؟

برای حل اینها ایده‌هایی وجود دارد.

 چه ایده‌هایی؟ مثلا برای مواجهه با آمریکا و ماجرای شورای امنیت چه نظری دارید؟

درمورد این مسائل ایده‌هایی وجود دارد. در قانون اساسی آیین‌نامه داخلی مجلس، هم اسناد بالادستی نظام خیلی چیزهای خوبی دیده شده که به وقتش به آنها هم پرداخته می‌شود. نظر من این است که این قانون غلط و نانوشته‌ای را که 40 سال است در جمهوری اسلامی وجود دارد از بین ببریم، اینکه افراد گمان می‌کنند در این کشور درصورت رسیدن به هر مسئولیتی هر کار غلطی می‌توانند انجام دهند و هیچ نهادی به‌کار آنها نظارت نمی‌کند و با آن فرد کاری ندارد و او را عزل نمی‌کنند باید از بین برود. همه روسای‌جمهور بعضا در دوره‌های دوم خود تخلفاتی داشته‌اند اما هیچ‌گاه مجلس به‌صورت جدی وارد نشده است اما اگر آقای روحانی در همین سال آخر عزل شود روسای‌جمهور بعدی در کشور متوجه خواهند شد که نباید تخلف کنند.

 سوال آخر اینکه برای چنین کاری حتما لازم است بقیه نهادها و مجموعه‌های نظام هم همراه باشند و شما نظر موافق آنها را هم داشته باشید. آیا هماهنگی با نهادها و مجموعه‌های دیگر انجام شده است؟ آنها موافق چنین کاری هستند؟

ما به وظیفه قانونی خود عمل می‌کنیم. نهادهای دیگر هم به وظایف و تکالیف شرعی و سیاسی خود عمل خواهند کرد. ما قائل به استقلال قوای مختلف هستیم و هیچ چیزی نباید باعث شود که ما به وظیفه قانونی خود عمل نکنیم.

خبر مرتبط: