تاریخ : Sun 07 Jun 2020 - 10:50
کد خبر : 41770
سرویس خبری : ورزش

مهندسی همگانی!

گزارش «فرهیختگان» از نامزدهای انتخاباتی که در فدراسیون‌های مختلف پست می‌گیرند

مهندسی همگانی!

از وعده و وعیدهای وزارت ورزش و جوانان برای مشخص شدن تکلیف فدراسیون‌هایی که با سرپرست اداره می‌شوند و همچنین اعتراض نامزدهای انتخاباتی چندین ماه می‌گذرد، اما آنچه مشخص نشده تکلیف فدراسیون ورزش همگانی است که چرا با وجود ثبت‌نام صورت‌گرفته از نامزدها، هنوز خبری از انتخابات نیست.

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، ثبت‌نام از نامزدهای ریاست فدراسیون ورزش همگانی 22 مهرماه سال گذشته به پایان رسید و سوابق مدیریتی و مدارک نامزدها به تایید رسید، اما با وجود گذشت بیش از هشت ماه از پایان ثبت‌نام هنوز وزارت ورزش و جوانان زمان انتخابات این فدراسیون را اعلام نکرده و این درحالی است که عبدالحمید احمدی، معاون ورزش همگانی و فرهنگی وزارت ورزش و جوانان در مصاحبه‌ای در 20 دی‌ماه 98 از برگزاری انتخابات همگانی تا پایان سال خبر داده بود.

اسامی نامزدها به این شرح است: «فاطمه ابوالقاسمی، ولی‌الله شجاع‌پوریان، رضا شجیع، افشین ملایی، محمدرضا اسد، فرهاد نیکوخصال، محمد بابایی، مهدی حیدری و عباسعلی اکبری.»

 اعتراض نامزدها به وزیر به‌خاطر شائبه مهندسی

این فدراسیون درحالی با سرپرست اداره می‌شود که در این فاصله با حاشیه‌های زیادی هم روبه‌رو بوده است. معرفی افشین ملایی به‌عنوان سرپرست و کناره‌گیری وی بعد از 6 ماه به دلیل ثبت‌نام برای ریاست فدراسیون، اعتراض نامزدها به دلیل شائبه مهندسی و همین‌طور عدم‌برگزاری انتخابات، عدم‌وجود عدالت و... از مهم‌ترین مسائلی بوده که انتقادهایی را به عملکرد وزارت ورزش و جوانان به‌دنبال داشته است.

جمعی از نامزدها در نامه اعتراضی خود موضوع گذشت بیش از 6 ماه از ثبت‌نام کاندیداها را اعلام کردند که با این وضعیت باید ثبت‌نام مجدد صورت بگیرد. تاخیر در برگزاری انتخابات و مهندسی کردن انتخابات به‌نفع گزینه‌های خاص از دیگر مواردی بوده که در نامه نامزدها به وزیر ورزش مطرح شده است.

 لابی برای ریاست گزینه خاص

اعتراض نامزدها به اینجا ختم نشد؛ حضور سرپرست سابق فدراسیون که گفته بود برنامه‌ای برای نامزدی ندارد و یکی از اعضای هیات‌رئیسه در انتخابات مورد اعتراض بقیه کاندیداها قرار گرفت، آنها با انتشار نامه‌ای به وزیر ورزش و جوانان حضور دو عضو ذی‌نفع در فدراسیون همگانی را به دور از عدالت عنوان کردند. در این نامه اشاره شده که این دو کاندیدا، هنوز از مسئولیت خود در این فدراسیون کناره‌گیری نکرده‌اند که این خلاف قانون و آیین‌نامه انتخابات است.

این اتفاقات باعث شد تا این سوال مطرح شود که چرا وزارت ورزش و جوانان در واکنش به این اتفاقات سکوت کرده و پاسخی برای رفع ابهامات ندارد؟ هرچند معاون وزیر ورزش بر این باور است که وزارتخانه سکوت نکرده و این فدراسیون هم بلاتکلیف نیست.

احمدی پیش از این در مصاحبه‌ای درباره اعتراض چندباره نامزدها و سکوت وزارت ورزش گفته بود: «فدراسیون همگانی بلاتکلیف نیست، با سرپرست اداره می‌شود. وزارت هم هیچ سکوتی نکرده، شرایط انتخابات فراهم نبود و اخیرا اسامی افراد واجد شرایط انتخابات اعلام شده اما با مشکلاتی مواجه شده‌ایم.»

دلیل انتصاب 2 نامزد برای سرپرستی فدراسیون‌ها چیست؟

نکته مهم و قابل تامل دیگری که در انتخابات فدراسیون ورزش‌های همگانی به چشم می‌خورد مربوط به نامزدهایی است که سرپرستی برخی از فدراسیون‌ها را برعهده گرفته‌اند. اسفندماه سال گذشته با پایان دوره چهار ساله پهلوان‌زاده، وزیر ورزش طی حکمی فرهاد نیکوخصال، نامزد فدراسیون ورزش همگانی را به‌عنوان سرپرست فدراسیون شطرنج معرفی کرد. عباسعلی اکبری دیگر کاندیدای فدراسیون همگانی با حکم وزیر، سرپرستی فدراسیون عشایری و روستایی را عهده‌دار شد تا این سوال بزرگ در اذهان عمومی ایجاد شود که وزارت ورزش و جوانان با این انتصاب‌ها چه هدفی دارد و چگونه می‌تواند انتخابات را با عدالت برگزار کند؟

از وعده و وعیدهای وزارت ورزش و جوانان برای مشخص شدن تکلیف فدراسیون‌هایی که با سرپرست اداره می‌شوند و همچنین اعتراض نامزدهای انتخاباتی چندین ماه می‌گذرد، اما آنچه مشخص نشده تکلیف فدراسیون ورزش همگانی است که چرا با وجود ثبت‌نام صورت‌گرفته از نامزدها، هنوز خبری از انتخابات نیست.

* نویسنده: بهاره محمدی، روزنامه‌نگار