به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، ابوالقاسم رحمانی، دبیرگروه جامعه در روزنامه «فرهیختگان» نوشت: هرچند مردم غیزانیه در نزدیکی پرآبترین رودخانه کشور، آب آشامیدنی ندارند و مسئولان جز وعده و وعید، گرهی از کارشان باز نکردهاند، هرچند در شرایط کرونایی خیلی از کسبوکارها از تکوتا افتاده و خیلی از مردم با مشکلات جدی اقتصادی مواجه شدهاند، هرچند مسئولان هیچکاری برای رفع مشکلات معیشتی مردم خصوصا طبقه کمتر برخوردار نمیکنند و نکردهاند، هرچند حق آموزش هم به لطف کمکاریهای مدیران ارشد نظام آموزشی در این شرایط خاص از بسیاری از دانشآموزان سلب شده است و تا صبح از این هرچندهای تلخ و آزاردهنده، اما لابهلای همینها مردم دوباره پای کار هم بودند و دست یکدیگر را گرفتند. همانطور که بعد از زلزله کرمانشاه، بعد از سیلابهای سال 98، بعد از سیلابهای بلوچستان و خیلی دیگر از حوادث و شرایط سخت و ناگوار کنار هم ایستادند و دست یکدیگر را گرفتند، اینبار هم در قالب کمپین «ایران همدل» پای کار هم آمدند و پیر و جوان به حد وسع گرهی که البته اینبار بزرگتر از هربار دیگری در تاریخ پس از انقلاب اسلامی بود، باز کردند. مقام معظم رهبری نیمهشعبان امسال طی سخنانی با اشاره به مشکلات که بهخاطر کرونا برای برخی مردم به وجود آمده بود، فرمودند: «ماه رمضان، ماه انفاق و کمک به مستمندان است و چه خوب است یک رزمایش گستردهای در کشور به وجود بیاید برای کمک به فقرا و نیازمندان که اگر اتفاق بیفتد، خاطره خوشی را بر ذهنها خواهد گذاشت.» بعد از این سخنان بود که کمپینی تحتعنوان «ایران همدل» شکل گرفت و اجرا شد.
حالا با گذشت بیش از یکماه از آغاز فعالیت این کمپین خیرخواهانه، آمار و اطلاعات جالبتوجهی به دست آمده است. آمار و اطلاعاتی که وقتی با یکی از مسئولان و دستاندرکاران این کمپین در ارتباط با آن حرف میزدم، حسابی امیدوارکننده بود و دوباره آن گزاره اول، یعنی پای کار هم بودن مردم را تایید و تصدیق میکرد. به گواه آمار و اطلاعات موجود تا امروز نزدیک به دو میلیون و 140 هزار و 860 نفر در این کمپین شرکت کردهاند و حدود 151 میلیاردتومان از محل کمکهای تقدیمشده از سوی این افراد حاصل شده است که از این موضوع چه از حیث تعداد افراد شرکتکننده در کمپین و چه از حیث میزان کمکهای انجامشده در بین تمام نهادها و سازمانهایی که تا امروز در زمینه ایجاد کمپینهای خیریهای و... فعال بودهاند، بیسابقه بوده است. کمیته امداد امامخمینی(ره) هم با توجه به همین کمکهای بیسابقه، از ایران همدل بهعنوان بزرگترین کمپین مردمی خیریه پس از انقلاب یاد کرده است. حدود 12 شرکت بزرگ اقتصاد دیجیتال ازجمله اسنپ، تپسی، دیجیکالا، سه اپراتور تلفنهمراه و... در این کمپین شرکت و آن را تبلیغ کرده و سهولتهایی را در جهت شرکت و واریز کمکهای مردمی در ایران همدل ایجاد کردهاند و از این محل حدود 18 میلیاردتومان کمک به ایران همدل انجام شد. البته خود این شرکتها هم مبالغی را به این کمپین کمک کردهاند که در قیاس با آن عدد 151 میلیاردتومانی خیلی بزرگ به نظر نمیرسد و اصل کار و کمکهایی از سوی مردم بوده است، این شرکتها در حوزه تبلیغ و تشویق مردم گامهای موثرتری برداشتهاند.
نکته قابلتوجه دیگر در این کمپین کمترین و بیشترین میزان کمکهای انجامشده از سوی مردم بوده که کمترین میزان آن مبلغ 100تومان (هزار ریال) توسط یک پیرزن 67ساله و بیشترین میزان آن هم توسط خیرین دیگر و حول ارقام 200، 300 میلیون تومان بوده است. نکته قابلتامل دیگر در اطلاعات و آمار موجود، تهیه حدود 10میلیون پرس غذا، حدود هزار و 812 آشپزخانه و توزیع بین نیازمندان مناطق محروم و کمتربرخوردار در استانهای مختلف توسط کمیته امداد امامخمینی(ره) بوده که در این مساله هم اقدام بیسابقهای صورت گرفته است. در هزار و 872 منطقه نیز بستههای معیشتی تهیهشده بهوسیله کمکهای مردمی در ایران همدل توزیع شده است. بعد اجتماعی این کمپین که به نفع اقشار کمتربرخوردار جامعه بود نیز حائز اهمیت بود، همبستگی فارغ از گرایشها و دیدگاهها مرکز ثقل این ماجرا بود، از مسئولان و سیاستمداران تا ورزشکاران و هنرمندان و سایر اقشار جامعه همه پای کار آمدند و به تبلیغ و گسترش این کمپین خیرخواهانه پرداختند و همین موضوع باعث گسترش حضور عمومی و کمکهای مردمی در قالب ایران همدل شد.
برای درک بزرگی حرکت انجامشده در این کمپین، بد نیست قیاسی با کمپینهای قبلی و مثلا کمپین افطاری ساده که سال گذشته اجرایی شد، داشته باشیم، چراکه در آن کمپین چیزی حدود 6 میلیارد و 700 میلیون تومان کمک جمعآوری شد که اصلا با ایران همدل قابلقیاس نیست و این موضوع بهخوبی گستردگی تبلیغات و موفقیت در کارهای تکنیکال کمپینی ایران همدل را نشان داد. نکته حائز اهمیت دیگر در پروسه کمپین ایران همدل و البته بهصورت فراگیر در تمام کمپینها موضوع هدفگذاری و شناسایی مناطق و افراد نیازمند است. در کمپین ایران همدل با همراهی و کمک کمیته امداد و وزارت ارتباطات این پروسه بهخوبی انجام گرفت و بهدلیل اطلاع از نوع و میزان نیازمندیها در مناطق مختلف، کمکها در سه قالب غذا، بستههای معیشتی و کمکهای مالی صورت گرفت. البته این 151 میلیاردتومان عددی است که از سامانههای وزارت ارتباطات و کمیته امداد احصا شده و براساس پیشبینیهای صورتگرفته و با توجه به کمکهای فردی و مستقل مردمی این رقم احتمالا تا حدود 1.5 برابر بیشتر هم بوده است. برخلاف بسیاری دیگر از کمپینهای مناسبتی که بعد از ماه مبارک رمضان به پایان مسیر خود میرسند، ایران همدل فقط به پایان مرحله اول خود رسیده است و طی یکی دو هفته آینده مرحله دوم آن با شدت و حدت بیشتر و فعالیتهای گستردهتری دوباره آغاز بهکار خواهد کرد. در این مرحله به گفته مسئولان کمکها وارد فاز جدیدی میشود و اینبار کودکانی که از لحاظ وضعیت معیشتی و خانوادگی وضعیت مناسبی ندارند، تحتحمایت و پوشش قرار میگیرند. مثل مرحله اول هم این کمکها انواع مختلفی خواهد داشت و شامل کمکهای غذایی (300 هزار کودک در کشور از لحاظ امنیت غذایی وضعیت مطلوبی ندارند و نیازمند کمک فوری هستند.)، تحصیلی (خصوصا تهیه اقلام موردنیاز اعم از تبلت و گوشی و... برای آموزش مجازی)، مالی و... هم خواهد شد.
خبر مرتبط: