به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، روز جهانی قدس، جمعه پایانی ماه مبارک رمضان است که توسط بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران نامگذاری شده است و این روز به یک روز فراملی و فرادینی و روز بیداری وجدان هر انسان آزادهای تبدیل شده است و هرساله با افزایش مشارکت جهانیان در این روز، اوج منفور بودن رژیم صهیونیستی و استکبار را نشان میدهد.
بهمناسبت روز جهانی قدس با احمد صالحیآرا رئیس مرکز امور شاهد و ایثارگران دانشگاه آزاد اسلامی به گفتگو پرداختهایم که در ادامه مشروح این گفتگو را میخوانید.
هدف از راهپیمایی روز قدس چیست؟
یکی از اقدامات ارزشمند حضرت امام خمینی (ره) نامگذاری جمعه آخر ماه مبارک رمضان بهعنوان روز قدس است. روز قدس میعادگاه مسلمانانی است که با کوله باری از معنویت ماه رمضان و شبهای مبارک قدر توانستهاند بر شیطان درون غلبه کنند و پس از پیروز بر شیطان نفس و موفقیت در جهاد اکبر راهی میدان جهاد اصغر شوند تا با شیطان بیرون بستیزند.
نگاه امام خمینی(ره) و همچنین رهبر معظم انقلاب اسلامی بهروز قدس نگاهی برخاسته از متن دین و در راستای تحقق بخشی به آرمانهای اسلام راستین است.
امام خمینی(ره) فرمودند: روز قدس روزی است که اسلام را با من أحل کرد و احل بکرم و قوانین اسلام در ممالک اسلامی اجرا بشود. روز قدس روزی است که با من به همه ابرقدرتها هشدار بدهم که اسلام دیگر تحت سیطره شما، بهواسطه عمال خبیث شما، واقع نخواهد شد. روز قدس، روز حملت اسلام است.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در خطبههای نماز عید سعید فطر، بیست و نهم شهریور ۱۳۸۸ گفتند: «روز قدس نشاندهندهٔ صفبندی حق و باطل، صفبندی عدل در مقابل ظلم است. روز قدس فقط روز فلسطین روست؛ روز امت اسلامی است... روز قدس چیز کوچکی نیست. روز قدس یک روز جهانی است...»
ملت سلحشور ایران و بسیاری از ملتهای مسلمان و آزادیخواه عالم در طی سالهای گذشته با برگزاری شکوهمند روز قدس در کشورهای مختلف صحنههای زیبایی خلق کردهاند که از یاد و خاطره ملتها حذف شدنی نیست.
ملت ایران حتی در زیر بمباران هوایی و موشکباران شهرها توسط صدام خائن در دوران جنگ تحمیلی از گرامی داشت این روز غفلت نکرد لیکن امسال به دلیل رعایت مسائل بهداشتی به دلیل خطر ابتلا به بیماری کرونا و مبتنی بر عقلانیت دینی امکان برگزاری فیزیکی این مراسم وجود ندارد اما این مسئله سبب نشده است ملت ایران و سایر ملتها دست از آرمانها و شعارهای روز قدس بکشند بلکه انشا الله این بغض فروخفته را با مشت آهنین جبهه مقاومت اسلامی بر سر رژیم کودک کش و غاصب صهیونیستی و حامیان آن در جبهه استکبار جهانی و نظام سلطه بینالملل فرود خواهند آورد و همچون صدر اسلام محرومیت از حج در یک سال را در سالهای بعد به فتح مبین مقاومت اسلامی و امت اسلامی مبدل خواهند کرد.
اهداف بزرگداشت روز قدس چیست؟
صالحی آرا: برافراشته نگاهداشتن پرچم اسلام انقلابی که برخلاف اسلام دروغین سران فاسد و متحجر کشورهای عربی و شیوخ بیخاصیت منطقه، داعیهدار احیای امت اسلامی و احیای ارزشهای اسلامی همچون اشداء علی الکفار و رحماء بینهم است.
تحقق بخشی به آموزه اسلامی (کونوا للظالم خصما و للمظلوم عونا) اسلام انقلابی نشان میدهد خصم مستکبران و زورگویان عالم بوده و در کنار مظلومین و پاسدار شرف و عزت انسانی و اسلامی آنان است.
از مهمترین اهداف روز قدس میتوان به حفظ و نگهداشت آرمان آزادی فلسطین، مراقبت از خاموش نشدن شعلههای مبارزه با رژیم غاصب صهیونیستی، تقبیح خیانتها و حرکتهای سازش طلبانه و اسارتبار سران خودفروخته کشورهای عربی، اجازه ندادن برای همهگیر شدن خط سازش در جهان اسلام، تقویت وحدت و اتحاد امت اسلامی حول محور واحد و یک آرمان مشترک، برجسته و فعالسازی ظرفیتهای مادی و معنوی امت اسلام در مقابله با رژیم صهیونیستی و حامیان آن، تبدیل گفتمان آزادی قدس شریف به گفتمان بینالمللی در جهان اسلام و سایر نقاط عالم، حمایت علنی و عملی از مبارزان و جهادگران جبهه مقاومت اسلامی، شکسته شدن ابهت پوشالی و بطلان افسانه شکستناپذیری رژیم صهیونیستی (پیروزیهای جبهه مقاومت در جنگهای ۳۳، ۲۲ و ۸ روزه در غزه و لبنان ناشی از بزرگداشت روز قدس و برافراشته نگاهداشتن پرچم آزادی قدس شریف است.) و همچنین ایجاد سد در برابر زیادهخواهیهای رژیم صهیونیستی و در موضع دفاعی و انفعال قرار دادن آنها را برشمرد.
بسیج علمی جهان اسلام برای توانمندسازی ملت فلسطین
نقش دانشگاهیان جهان اسلام در نابودی رژیم صهیونیستی چیست؟
دانشگاهها در جهان اسلام باید کانون جوشوخروش انقلابی دانشجویان و اساتید علیه هتک ارزشهای انسانی و اسلامی باشد. دانشگاه وظیفه دارد پژواک آزادی قدس شریف را در جهان اسلام و عرصه بینالملل طنینانداز کند.
بر این اساس میتوان گفتمان سازی از آرمان آزادی قدس شریف، تبیین ابعاد پیدا و پنهان غصب و تصرف غیرقانونی سرزمینهای ملت مظلوم فلسطین توسط رژیم صهیونیستی، بسیج ظرفیتهای علمی جهان اسلام برای توانمندسازی مادی و معنوی ملت فلسطین برای احقاق حقوقشان، ایجاد هستههای مقاومت نخبگانی از معتقدین به آرمان فلسطین و آزادی قدس شریف، تبیین علمی ماهیت تجاوزگرانه رژیم صهیونیستی و زمینهسازی برای محکومیت جهانی آن، تعامل و همکاری با مجامع علمی و حقوق بشری برای محکومیت رژیم صهیونیستی و زمینهسازی برای آزادی ملت فلسطین، مطالبه گری از مجامع سیاسی و حقوق بشری و تحت تأثیر قرار دادن سیاستمداران در عرصه جهانی را بهعنوان رسالتهای دانشگاهیان جهان اسلام مطرح کرد.
تأثیر شهادت شهید سلیمانی در آزادسازی قدس را چگونه ارزیابی میکنید؟
یکی از مهمترین آثار و برکات شهادت شهید حاج قاسم سلیمانی رونمایی از چهره پلید تروریسم دولتی است. رنج امروز دنیا وجود واقعیتی بهعنوان تروریسم دولتی است که دست سیاستمداران نظام سلطه جهانی و رژیم صهیونیستی به آن آغشته است.
شهادت حاج قاسم موجی از نفرت و انزجار از سران رژیم صهیونیستی و سیاستمداران را در جهان به وجود آورد. این موج قطعاً خواب راحت را از چشم دشمنان امت اسلامی خواهد ربود و مجاهدانی پاکباز را گرد شمع خود جمع خواهد کرد که هر یک از آنان تهدیدی برای نظام سلطه جهانی و رژیم صهیونیستی خواهند بود.
علاوه بر این شهادت این شهید عزیز برکات دیگری را به همراه آورده و خواهد آورد که فراگیر شدن گفتمان اخراج آمریکا از منطقه (با عملیاتی شدن این راهبرد رژیم صهیونیستی مهمترین و اصلیترین حامی خود را در منطقه از دست خواهد داد و بسیار شکنندهتر از قبل خواهد شد.) و اینکه حاج قاسم از یک مجاهد و مبارز علیه رژیم صهیونیستی و استکبار جهانی تبدیل به یک مکتب شد. حاج قاسم با شهادتش تکثیر شد و هر قطره خونش کتاب مبارزه برای نابودی رژیم صهیونیستی شد.
همچنین به جبهه مقاومت، اسوه حسنه جهاد را معرفی کرد. حاج قاسم مظهر و مصداق عینی و عملی امکانپذیری شکست اسرائیل شد. اگرچه جبهه مقاومت پیش از شهادت حاج قاسم، قهرمانانی چون عماد مغنیه، بدر الدین و ... را تجربه کرده بود لیکن حاج قاسم چیز دیگری بود که اگر دیروز مغنیه پرور بود امروز با شهادتش الهامبخش خیل جوانانی خواهد بود که راه او را ادامه خواهند داد. شهادت حاج قاسم، مغنیهها و بدر الدین های بیشتری را در جبهه مقاومت پرورش خواهد داد که بیش از امروز راه نفس اسرائیل را تا نابودی این جرثومه فساد خواهند بست.