تاریخ : Wed 13 May 2020 - 08:40
کد خبر : 40961
سرویس خبری : نقد روز

لابیست‌ها در مجلس یازدهم اقلیت می‌شوند؟

به بهانه نامه اخیر وزیر برکنار شده صمت، قدرت لابی در مجلس دهم را بررسی کردیم

لابیست‌ها در مجلس یازدهم اقلیت می‌شوند؟

لابی یا همان مذاکرات و رایزنی‌های پنهان اساسا یکی از رایج‌ترین مسیرهای ارتباط دولت و مجلس نه در ایران که در همه کشور‌های جهان به‌حساب می‌آید.

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، یکی‌دو روزی هست که ماجرای چالش میان رحمانی، وزیر معزول صمت، رئیس‌جمهور و نمایندگان مجلس در رسانه‌ها مطرح شده و اخبار و تحلیل‌های مختلفی در خصوص آن همچنان درحال انتشار است. ابوالفضل ابوترابی، یکی از اعضای کمیسیون حقوقی مجلس به «فرهیختگان» می‌گوید که مساله منتشرشده در نامه روز دوشنبه رضا رحمانی صحت دارد و او بهای عدم تلاش برای لابی در میان نمایندگان را پرداخت کرده و این مقاومت باعث عزل او شده است، درحالی‌که پیش از این نیز معاون حقوقی وی یعنی سیدشریف حسینی به همین علت یعنی تلاش نکردن برای اجرای خواسته رئیس‌جمهور درخصوص رایزنی با نمایندگان مجلس به‌منظور تفکیک وزارت صمت قربانی و از کار بیکار شده بود.

بر اساس نامه‌ای که وزیر معزول منتشر کرده و اخباری که از نمایندگان مجلس به گوش می‌رسد، واقعیت امر مربوط به خواسته رئیس‌جمهور از رحمانی برای لابی بین نماینده‌ها و استفاده از ظرفیت نمایندگان آذری‌زبان برای تشکیل وزارت بازرگانی بوده است؛ اتفاقی‌که با مخالفت رحمانی به سرانجام نمی‌رسد و درواقع لابی و رایزنی میان نمایندگان برای رای به تفکیک وزارت صمت از اساس صورت نمی‌گیرد.

این ماجرا صرف‌نظر از اینکه حق با کدام طرف است و اصلا کدام‌یک از روایت‌ها اصالت بیشتری دارد، در بستری اتفاق افتاده که سال‌های سال است از موضوعات مهم، داغ و همیشگی مجلس به‌حساب می‌آید. موضوع لابی در مجلس و این‌بار با مصداق لابی دولت با نمایندگان همیشه ازجمله موضوعاتی بوده که موافقان و مخالفان زیادی داشته و البته همواره در بیرون از مجلس و ازسوی بسیاری از فعالان سیاسی به‌عنوان یک مسیر ایجاد فساد شناخته شده است. لابی یا همان مذاکرات و رایزنی‌های پنهان اساسا یکی از رایج‌ترین مسیرهای ارتباط دولت و مجلس نه در ایران که در همه کشور‌های جهان به‌حساب می‌آید.

«فرهیختگان» در گزارشی ویژه به این موضوع پرداخته است:

 

لابیست‌ها در مجلس یازدهم اقلیت می‌شوند؟ (لینک)

*******************************************

محمدجواد جمالی، عضو هیات نظارت بر نمایندگان در گفت‌وگو با «فرهیختگان»:

«سرکردگان لابی» در مجلس دهم به‌شدت فعال بودند تا زمانی که از آنها شکایت نشود هیات نظارت حق ورود ندارد (لینک)

*******************************************

حسینعلی حاجی‌دلیگانی در گفت‌وگو با «فرهیختگان»:  

اصرار  روحانی برای «لابی‌گری» بدعت بسیار بدی است ماجرای پیشنهاد 20 میلیونی آقای وزیر به خبرنگار (لینک)

*******************************************

احمد توکلی در گفت‌وگو با «فرهیختگان»:

مجلس جای لابی است نه معامله وزرا و نمایندگان بر سر منافع مردم (لینک)