تاریخ : Sun 10 May 2020 - 16:23
کد خبر : 40818
سرویس خبری : نقد روز

باید نمایندگان را به اتاق شیشه‌ای ببریم

ابراهیم رضایی، منتخب مردم دشتستان در مجلس یازدهم:

باید نمایندگان را به اتاق شیشه‌ای ببریم

ایده بنده این است که فرآیند ورود همه افرادی که به هر طریقی وارد مجلس می‌شوند روشن باشد. چه کسانی به‌عنوان مشاور وارد مجلس می‌شوند؟ با چه ماهیتی؟ بنده اگر در اتاق شیشه‌ای نشسته باشم نمی‌توانم فلان دلال را وارد مجلس کنم تا بر تصمیم‌گیری در مجلس تاثیرگذار باشد.

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، ابراهیم رضایی، منتخب مردم دشتستان در مجلس یازدهم در گفت‌وگو با «فرهیختگان» با اشاره به اینکه یکی از ایرادات مجلس دوربودن از متن جامعه و عدم تناسب دستورکار مجلس با تلاش برای حل مشکلات جامعه است، گفت: «مهم‌ترین مساله امروز جامعه مشکلات اقتصادی و معیشتی و یکی از مهم‌ترین اقداماتی که می‌تواند مسیر را برای بهبود وضعیت اقتصادی فراهم آورد، مبارزه با فساد است. مبارزه با فاسد و اختلاس‌گر وظیفه قوه قضائیه است اما مبارزه با فساد وظیفه مجلس است. از این‌رو باید ساختارهایی که در کشور از دل آن اختلاس ایجاد می‌شود، اصلاح شود. اصلاح این ساختارها وظیفه مجلس و بعد دولت است. مثل ساختار مالیاتی، بانکی، گمرکی و غیره.»

رضایی ایجاد شفافیت را ابزار موثر در مبارزه با فساد دانست و گفت: «همه ساختارهای تصمیم‌گیری ما به‌ویژه در حوزه اقتصاد باید شفاف باشد و استثنایی جز در یکی، دو حوزه یعنی مسائل امنیتی و نظامی هم برای آن وجود ندارد. برای شفافیت باید مجلس پیشگام شود و از خود شروع کند. ساختار مجلس باید به‌گونه‌ای باشد که فرآیند تصویب تمام قوانین شفاف و مشخص باشد؛ چه کسی به چه مصوبه‌ای رای موافق یا مخالف داده است. حتی سفرهای اداری و خارجی، اهداف، برنامه‌ها، نتایج و هزینه‌کردهای نمایندگان باید شفاف باشد. از این‌رو من این قول را به مردم داده بودم که حتی اگر طرح شفافیت آرای نماینده‌ها تصویب و اجرا نشود، بنده داوطلبانه آرای خود را به‌صورت شفاف بیان می‌کنم.»

منتخب مردم دشتستان به ضرورت شفافیت در اداره مجلس هم اشاره کرد و گفت: «مجلس صرفا صحن علنی یا کمیسیون نیست. گزارش عملکرد هیات‌رئیسه‌ای که می‌خواهد مجلس را اداره کند و طرح‌هایی را در اولویت قرار می‌دهد باید جلوی چشم مردم باشد. علاوه‌بر این مجلس مرکز پژوهش‌ها، دیوان محاسبات، اداره‌کل‌های داخل مجلس، معاونت نظارت، معاونت قوانین، معاونت اجرایی و غیره دارد. فرآیندهایی که داخل مجلس وجود دارد باید شفاف باشد. ایده بنده این است که فرآیند ورود همه افرادی که به هر طریقی وارد مجلس می‌شوند روشن باشد. چه کسانی به‌عنوان مشاور وارد مجلس می‌شوند؟ با چه ماهیتی؟ بنده اگر در اتاق شیشه‌ای نشسته باشم نمی‌توانم فلان دلال را وارد مجلس کنم تا بر تصمیم‌گیری در مجلس تاثیرگذار باشد. بخشی دیگر، شفافیت در وقت نماینده است، باید به مردم گزارش شود که این وقت صرف نظارت بر امور اجرایی شده یا صرف کار کارشناسی روی طرح‌ها و لوایح در مجلس. نتیجه مذاکرات نماینده با دستگاه اجرایی باید روشن شود. مردم باید بدانند من از فلان وزیر چه چیزی را درخواست کردم.»  رضایی با تاکید بر اینکه هیات نظارت بر نمایندگان باید تقویت شود، گفت: «حوزه عمل این هیات باید گسترده‌تر شود چراکه نظارت فعلی حداقلی است و نهایت یک تذکر به فرد داده می‌شود. باید کاری کنیم که دوره بعد نماینده‌ای ردصلاحیت نشود. این با نظارت امکان‌پذیر است.»