تاریخ : Thu 30 Apr 2020 - 02:34
کد خبر : 40332
سرویس خبری : ورزش

به 10 استادیوم مجهز و شهرهایی با فرودگاه بین‌المللی نیاز داریم

ترابیان در گفت‌وگو با «فرهیختگان»: میزبان ۲۰۱۹ نشدیم چون خوب لابی نکردیم

به 10 استادیوم مجهز و شهرهایی با فرودگاه بین‌المللی نیاز داریم

رئیس سابق کمیته بین‌الملل فدراسیون فوتبال گفت: در حال حاضر با اعلام رسمی AFC کشور میزبان باید ۸ تا ۱۰ استادیوم مجهز داشته باشد که در همین راستا اگر استادیوم‌های ما دچار نقصان هستند باید درجهت رفع نقص و تکمیل آنها گام برداشته و آنها را زودتر به کنفدراسیون فوتبال آسیا اعلام کنیم.

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، عباس ترابیان، رئیس سابق کمیته بین‌الملل فدراسیون فوتبال درخصوص اینکه آیا اصولا ایران توانمندی میزبانی جام ملت‌های آسیا را دارد یا خیر به «فرهیختگان» گفت: «دو، سه سال پیش برای کسب میزبانی جام‌جهانی فوتسال تلاش زیادی کرده و به جاهای خوبی هم رسیدیم اما ناگهان سروکله ژاپنی‌ها و تایلندی‌ها پیدا شد که در این بین ژاپن خیلی برای کسب این میزبانی مصمم بود اما رسیدن میزبانی المپیک ۲۰۲۰ به آنها باعث شد از میزبانی جام‌جهانی فوتسال انصراف دهند. البته قبل از آن اقدامی انجام دادند که می‌تواند یک الگو برای همه کشورهای آسیایی در کسب میزبانی‌ها باشد. درواقع رئیس فدراسیون فوتبال این کشور یک ستاد اجرایی و ستاد ویژه برای کسب میزبانی جام‌جهانی تشکیل داد و بالاترین مقام اجرایی کشور را که درگیر این ماجرا بودند به عضویت این ستاد انتخاب کرد. به‌طور مثال رئیس‌کل گمرک ژاپن یا وزیر امور اقتصادی و دارایی و سایر شخصیت‌های کشوری عضو این ستاد شدند و این یعنی عزم ملی برای گرفتن یک میزبانی مهم، یعنی همه نگران این قصه باشند و همه برایشان مهم باشد که میزبانی فوق به‌دست بیاید تا به این شکل به آن ۵۰ میلیون نفری که مخاطب و علاقمند به فوتبال هستند، اهمیت بدهند و اتفاقا این ستاد کارها را به‌خوبی پیش می‌برد که همزمانی با میزبانی المپیک توکیو، ژاپنی‌ها به این نتیجه رسیدند که هر دو رویداد را نمی‌توانند در یک‌سال میزبانی کنند و برای جام‌جهانی انصراف دادند.»

وی درباره پروسه انتخاب میزبان جام ملت‌های آسیا گفت: «پروسه به این شکل است که وزارت مربوطه در هر کشور که در کشور ما وزارت ورزش و جوانان متصدی این امر است، باید نسبت به این امر اعلام آمادگی کامل کند که تمامی امکانات ورزشی ازجمله استادیوم‌ها را بدون دریافت هزینه‌ای دراختیار کمیته اجرایی AFC برای برگزاری مسابقات در زمان میزبانی قرار می‌دهد یا بالاترین شخص وزارت امور خارجه باید تعهد بدهد در زمان برگزاری مسابقات برای هر شخصی که می‌خواهد این مسابقات را از نزدیک تماشا کند یا در امور اجرایی دخیل باشد، ویزا صادر کرده و ممانعتی در این بین به وجود نیاورد، یعنی ویزا برای همه افراد صادر شود یا وزارت امور اقتصادی و دارایی تعهد بدهد هیچ مشکلی درخصوص مباحث اقتصادی و دادوستد مالی با کمیته اجرایی و مسابقات به وجود نیاید. ازسوی دیگر گمرک ایران باید تضمین دهد که تمامی امکاناتی که از طریق اسپانسرها، خبرنگاران و خود AFC به ایران وارد و خارج می‌شود مشکل گمرکی پیدا نکند. همچنین نیروی انتظامی و سایر نیروهای امنیتی باید امنیت کامل رقابت‌ها را به‌عهده بگیرند و تمامی امکانات برای اسکورت مقامات و تیم‌ها باید تضمین شود. درنهایت وزارت ارشاد هم برای تمامی خبرنگارانی که می‌خواهند رقابت‌ها را پوشش دهند باید تضمین کند که ویزای همه آنها صادر شده و ضمن استقبال از اهالی رسانه امکانات لازم را دراختیار آنها قرار دهد. همه اینها بسیار زمان‌بر است، به‌طور مثال در زمان ریاست‌جمهوری احمدی‌نژاد، خود سعیدلو دنبال این مسائل دوید و امضاهای لازم را جمع کرد و این مسائلی است که باید خیلی روی آن فکر کنیم چون میزبانی به این راحتی‌ها به دست نمی‌آید.»

ترابیان درباره اینکه چطور با وجود مشکلات اقتصادی و موانع دیگری ازجمله عدم حضور زنان در استادیوم‌های ایران، کشورمان توانست تا مرحله نهایی کسب میزبانی جام ملت‌های آسیا ۲۰۱۹ پیشروی کند، تاکید کرد: «موضوع بانوان را ما خودمان حاد کردیم. در آن اوایل خیلی این موضوع زیرنظر نبود اما در ادامه خیلی‌ها حتی افراد غیرمرتبط با فوتبال در این مورد اظهارنظر رسمی کردند که باعث شد مشکلاتی به وجود بیاید و همین امر می‌تواند در راستای راضی‌کردن مخالفان ایران یک سد اساسی برای دادن میزبانی به کشورمان اطلاق شود. در هر صورت بازی‌های سیاسی و لابی‌گری نیز در مناسبات فیفا و AFC بی‌تاثیر نیست. بنابراین ما باید در این خصوص آمادگی لازم را داشته باشیم. در حال حاضر با اعلام رسمی  AFC کشور میزبان باید ۸ تا ۱۰ استادیوم مجهز داشته باشد که در همین راستا اگر استادیوم‌های ما دچار نقصان هستند باید درجهت رفع نقص و تکمیل آنها گام برداشته و آنها را زودتر به کنفدراسیون فوتبال آسیا اعلام کنیم. همچنین باید هتل‌های ۵ ستاره‌مان را مشخص کنیم چون این موارد در راستای کسب میزبانی بسیار مهم است یا به‌طور مثال شهری را انتخاب کنیم که فرودگاه بین‌المللی با امکانات پروازی خاص را دارا باشد تا همه پروازها بتوانند از خارج و داخل در این فرودگاه‌ها فرود بیایند. ای‌اف‌سی روی همه این موارد حساس است و قبل از اینکه به مرحله بازرسی برسیم باید همه نقصان‌ها و ضعف‌ها را برطرف کنیم. برای سال ۲۰۱۹ به‌نظرم بحث لابی هم وجود داشت و خوب لابی نکردیم.»

رئیس سابق کمیته بین‌الملل فدراسیون فوتبال گفت: «این میزبانی برای ایران می‌تواند بسیار مهم باشد چراکه کشوری به این بزرگی و به این مهمی و با آن سابقه برایش بسیار زشت است که بخواهد روی میزبانی‌اش اما و اگر باشد. متاسفانه آدمی هم نداشتیم که روی این موضوع در فیفا و AFC کار کنند. معتقدم یا فدراسیون ایران نباید برای میزبانی‌ها اعلام آمادگی کند یا اگر این کار را می‌کند باید سفت‌ومحکم پای آن بایستد. مثل این می‌ماند که شما بدون دعوت به‌مراسم عروسی بروید اما جلوی در چون لباس مناسب ندارید شما را به مجلس راه ندهند! پس حالا که عزم رفتن به عروسی کرده‌ایم باید حتما خودمان را متناسب با جشن و مطابق با استانداردهای آن آماده کنیم و این‌طور نباشد که فقط برای میزبانی‌ها اعلام آمادگی کنیم اما در ادامه هیچ اقدام و برنامه‌ای برای گرفتن آن نداشته باشیم.»

* نویسنده: محمدرضا حاجی‌عبدالرزاق، روزنامه‌نگار