تاریخ : Tue 14 Apr 2020 - 09:49
کد خبر : 39486
سرویس خبری : سیاست

در ماجرای بنزین انتقاد اصلی نمایندگان به رفتار رئیس مجلس بود

نوش‌آبادی، منتخب مردم ورامین در مجلس یازدهم:

در ماجرای بنزین انتقاد اصلی نمایندگان به رفتار رئیس مجلس بود

نوش‌آبادی در پاسخ به سوالی درباره انتقاد نمایندگان به رفتار علی لاریجانی در ماجرای افزایش قیمت بنزین گفت: «این انتقادی بود که وجود داشت، رئیس مجلس این موضوع را به اطلاع نمایندگان نرساند، نمایندگان می‌توانستند در این‌باره نظر دهند

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، حسین نوش‌آبادی، نماینده دوره‌های ششم و هفتم مجلس شورای اسلامی و منتخب دوره یازدهم پارلمان در گفت‌وگو با «فرهیختگان» اظهارات علی مطهری را که گفته بود «در مسائل مهم، مجلس تصمیم‌گیر نیست و این تصمیمات با شورای نگهبان یا مجمع تشخیص مصلحت نظام است»، یک اظهارنظر شخصی دانست و تاکید کرد: «مجمع تشخیص مصلحت نظام به‌عنوان یک نهاد بالادستی وظیفه تعیین سیاست‌های کلی نظام در بخش‌های مختلف را دارد و وظیفه خود را باید در چارچوب قوانینی که در قانون اساسی جمهوری اسلامی تعریف شده، ایفا کند. اما نکته مهم این است که آنچه مجمع تشخیص مصلحت نظام به‌عنوان مصوبه می‌گذراند قانون تلقی نمی‌شود و عین قانون نیست. آنها مصلحت‌هایی است که تشخیص داده می‌شود و ممکن است یک روزی مصلحت تغییر کند. بنابراین نه شورای نگهبان قانون تصویب می‌کند و نه مجمع تشخیص مصلحت نظام. همانند مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی که در حکم قانون است، اما قانون نیست. همانند تصمیمات هیات دولت که قانون نیست. بنابراین این اظهارنظر که مصوبات مجلس در جاهای دیگر تعیین می‌شود، خلاف است و جایگاه مجلس طبق قانون اساسی قابل خدشه نیست.» 

منتخب مردم ورامین درباره شورای عالی سران قوا هم گفت: «این شورا در چارچوب مشخصی تعریف شده و درباره مسائل کلان اقتصادی کشور فعال است، آن‌هم در شرایط خاص، نه در شرایط عادی. تصمیمات سران سه قوه مغایرتی با وظایف مجلس و سایر نهادهای کشور ندارد مگر اینکه اتفاقی رخ دهد که فراتر از وظایف خود ورود کنند که قطعا هم از طرف رهبری معظم انقلاب و هم از طرف نهادهای ذی‌ربط مراقبت می‌شود.»

نوش‌آبادی در پاسخ به سوالی درباره انتقاد نمایندگان به رفتار علی لاریجانی در ماجرای افزایش قیمت بنزین گفت: «این انتقادی بود که وجود داشت، رئیس مجلس این موضوع را به اطلاع نمایندگان نرساند، نمایندگان می‌توانستند در این‌باره نظر دهند. لذا انتقاد اصلی نمایندگان به ایشان بود. هیچ‌کسی از مشورت ضرر نمی‌کند. آنجا مشکل این بود که تصمیم قدری عجولانه بود و درواقع بسترسازی کافی روی این انجام نشده بود. مجلسی‌ها ناراحت بودند که چرا رئیس مجلس با ما مشورت نکرده است و الا مصوبه سران سه قوه که بعد هم به تایید رهبری رسید، قابل خدشه نیست.»

وی با تایید اینکه مجلس نسبت به ادوار گذشته عملکرد ضعیف‌تری داشته است، گفت: «یکی از آسیب‌هایی که به مجلس وارد شده و اختصاص به دوره اخیر هم ندارد و در ادوار گذشته هم به‌نوعی مجلس درگیر این بود، این است که نمایندگان مجلس بخشی‌نگر هستند و کلی‌نگری ندارند. بیشتر به مسائل حوزه‌های انتخابیه توجه دارند. اینها عمدتا وقت نمایندگان را می‌گیرد و انرژی اینها را صرف می‌کند و به کارهای عمیق‌تر، جدی، کلان و ملی کمتر می‌پردازند و ساختاری که الان وجود دارد و نمایندگان هم بدان در ایام فضای انتخاباتی دامن می‌زنند باعث شده آنها را از ماموریت‌های اصلی و وظایف ملی دور کند. اینکه می‌گویند مجلس از مرکز قدرت کشور فاصله گرفته است، ناشی از عملکرد ضعیف خود نمایندگان و بی‌توجهی به مسائل ملی و کلان است. چند ده نفری در مجلس معمولا فعال هستند و بقیه متاسفانه درگیر مسائل حاشیه‌ای مجلس و مسائل حوزه‌های انتخابیه خود هستند. اقتدار مجلس به‌دلیل عملکرد خود مجلس تحت‌الشعاع کارهای روزمره قرار می‌گیرد و متاسفانه این اختصاص به این دوره ندارد و در ادوار گذشته هم بوده است.»