تاریخ : Sun 12 Apr 2020 - 02:00
کد خبر : 39385
سرویس خبری : دانشگاه

فعالیت تشکل‌های دانشگاهی در دوران پساکرونا چندین برابر می‌شود

قربانی:

فعالیت تشکل‌های دانشگاهی در دوران پساکرونا چندین برابر می‌شود

مدیرکل تشکل‌های اسلامی سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه بی هیچ تردید از دوره کرونا خواهیم گذشت، گفت: در دوره پساکرونا هم حجم فعالیت‌ها چند برابر از قبل خواهد بود.

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، محمد قربانی گلشن‌آبادی در گفتگو با آنا اظهار کرد: در مورد پدیده و پدیداری که معطوف به ویروس کووید-۱۹، معروف به کرونا ایجاد شد و به سطح پاندمی و همه‌گیری جهانی رسید و متأسفانه در کشور ما هم تعدادی از هم‌وطنانمان، بیمار و برخی نیز جان باختند، بحث زیاد است.

وی افزود: مجموعه‌های گوناگون حسب وظیفه و رسالت انسانی، دینی و ملی ایجاب کرد، هر آنچه که در بضاعت و توان دارند، جهت خدمت به خلق و میهن در طبق اخلاص گذاشته و مشغول خدمت‌گزاری باشند. روشن است پزشکان، پرستاران و کادر درمانی در صف مقدم خدمت‌رسانی بودند.

مدیرکل تشکل‌های اسلامی سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: در کنار این عزیزان، تشکل‌های دانشجویی و استادی هم، با تمام توان و با اخلاص تمام در وسط این گود و میدان خدمت‌رسانی به آحاد مردم بودند.

قربانی گفت: حضور تشکل‌های دانشگاهی در چنین مواقع و برهه‌هایی، نیازمند اشاره‌ای از جایی نیست. خودشان قبل از همه میدان‌داری می‌کنند و به‌تبع این اخلاص و فداکاری، مأجور هستند.

وی ادامه داد: فعالیت‌های گوناگونی توسط تشکل‌های دانشگاهی انجام شده، که بخشی معطوف به حوزه عملیات و بخشی نیز به حوزه نظریه‌پردازی است.

قربانی تصریح کرد: تهیه، تولید و توزیع ماسک، مواد ضدعفونی‌کننده، آب‌میوه و... بر اساس پروتکل‌های ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا و ضدعفونی محیط دانشگاهی (خوابگاه‌ها، رستوران‌ها، کلاس‌ها، کریدورها و...)، معابر عمومی و محیط شهری به‌ویژه مکان‌هایی که ضریب آلودگی بالاتری دارند، از جمله محورهای کلی کار عملیاتی است.

مدیرکل تشکل‌های اسلامی سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی، حضور در مراکز درمانی جهت کمک به کادر درمان در جهت ضدعفونی کردن، رسیدگی به بیماران و تهیه اغذیه مناسب بر اساس پروتکل درمانی، حضور فعال دانشجویان و اساتید رشته‌های مرتبط با علوم پزشکی و پیراپزشکی، در کنار و به‌عنوان کادر درمانی را به‌عنوان برخی از محورهای عملیاتی تشکل‌های دانشگاهی در مقابله با ویروس کرونا معرفی کرد.

به گفته وی تشکل‌های دانشگاهی به توسعه و گسترش فعالیت‌های خیریه و امداد اجتماعی با توجه به وضعیت پیش‌آمده برای برخی مشاغل و کسب‌وکارها و فعالیت‌های جهادی در مناطق سیل‌زده (هم‌زمان با شرایط کرونایی) نیز پرداخته‌اند.

قربانی ادامه داد: در بخش تئوریک، نظریه‌پردازی، تبیین و توجیه، اقدامات فاخری شده است که حقیقتاً خود این عزیزان بایستی مصاحبه کنند و ارائه گزارش کنند. بنده حسب آنچه که اطلاع دارم به‌اجمال به برخی از این‌ها اشاره می‌کنم:

۱_ تبیین، ترویج، تبلیغ و توسعه گفتمانی توصیه‌های بهداشتی و پیشگیری ستاد ملی مقابله با کرونا.

۲_ فعالیت گسترده و بیش‌ازپیش در فضای مجازی، جهت پاسخگویی به سؤالات و شبهات.

۳_ تشویق دانشجویان و آحاد مردم جهت استفاده از فضای پیش‌آمده جهت تداوم فعالیت علمی، فرهنگی، آموزشی و پژوهشی.

۴_ برگزاری جلسات گفتگو، بحث و بررسی در فضای مجازی.

۵_ ایجاد گروه‌های متنوع و متعدد در شبکه‌های اجتماعی جهت تقویت ارتباطات و تعاملات فرهنگی.

۶_ تهیه، تولید و توزیع محتواهای فرهنگی متناسب.

۷_ استفاده حداکثری از فرصت پیش‌آمده جهت نقد و بررسی کتاب، مقالات، فیلم‌های سینمایی و مستند.

۸_ ارائه تحلیل، تبیین در مورد حوادث پیش‌آمده در عرصه داخلی و خارجی. به‌عنوان‌مثال تشکل‌های دانشگاهی در مورد فاجعه مسلمان کشی در هند و اسلام‌ستیزی در جمهوری آذربایجان، صدها مقاله، یادداشت، مصاحبه و بیانیه دادند. بی‌تردید در این حوزه، تشکل‌های دانشگاهی دانشگاه آزاد پیشتاز حمایت از مسلمانان هند و جمهوری آذربایجان بودند و ایفای وظیفه کردند.

۹_ انجام ده‌ها گفتگوی علمی و کاربردی در مورد سبک زندگی کرونایی و پساکرونایی.

مدیرکل تشکل‌های اسلامی سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه بی هیچ تردید از دوره کرونا، به فضل و مدد الهی خواهیم گذشت، تأکید کرد: در دوره پساکرونا هم حجم فعالیت‌ها چند برابر از قبل خواهد بود.

قربانی خاطرنشان کرد: نظام جمهوری اسلامی ایران علی‌رغم تحریم‌های ظالمانه و شانتاژ بنگاه‌های خبرپراکنی عبری، عربی و غربی ده‌ها مرتبه بهتر و کارآمدتر از اروپا و آمریکا با مسئله کرونا، مقابله کرده است. دزدی‌های و راهزنی‌های آن‌ها در پیشگاه افکار عمومی ملت‌ها، آبروی نداشته آنان را بر باد داد است. ولیکن تلاش می‌کنند که ناکارآمدی خود را به ایران، شیفت بدهند و جمهوری اسلامی ایران را ناکارآمد جلوه دهند.

وی ادامه داد: در این زمینه لازم است جنبش دانشجویی و استادی، به تبیین دقیق جهاد علمی مجاهدان سلامت را بپردازند همان‌طور که تا الآن رخ داده و ایفای نقش کرده است.

مدیرکل تشکل‌های اسلامی سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به راهبرد دوم گفت: این راهبرد، ارتقا نشاط اجتماعی است که با توجه به فاصله گزاری اجتماعی ناشی از کرونا، ضرورت پیدا می‌کند که هم در دوره کرونا و هم پساکرونا، مورد توجه قرار گیرد و جامعه از وضعیت شاداب و پویاتری برخوردار باشد.

قربانی در پایان خاطرنشان کرد: از خدای متعال، عاجزانه مسئلت می‌نمایم که ارواح هم‌وطنان عزیزی که از دست دادیم، مشمول رحمت و مغفرت واسعه خود قرار داده و به بازماندگان صبر و سلامتی عطا فرماید و به بیماران، سلامتی عاجل نصیب کند.