تاریخ : Sun 08 Mar 2020 - 20:27
کد خبر : 38173
سرویس خبری : نقد روز

تشکیل کمیته مقابله با اضطراب کرونا

تشکیل کمیته مقابله با اضطراب کرونا

رئیس سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور، به ارائه روش هایی برای کاهش استرس و اضطراب ناشی از ویروس کرونا پرداخت.

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، محمد حاتمی در برنامه «تهران بیست»، اظهار داشت: خانه محیط همیاری، عشق ورزی و گفتگو است. زندگی جریان دارد، برای آن برنامه ریزی کنید.

وی افزود: ویروس کرونا به صورت ناگهانی آمد، همین امر باعث استرس و اضطراب مردم شده است. استرس سیستم ایمنی را تضعیف می‌کند.

حاتمی با بیان اینکه مشاهدات عینی و ارزیابی‌ها نشان می‌دهد مردم در شرایط استرس حاد قرار دارند، گفت: در چین وقتی این قضیه اتفاق افتاد هر برنامه‌ای که ستاد مبارزه با بحران کشورشان صادر می‌کرد، مردم چین همه موارد را اجرا کردند.

وی اذعان داشت: یکی از مسائل و مشکلات ما در کشور عدم همکاری مردم یا عدم اعتمادی است که وجود دارد.

حاتمی از تشکیل کمیته مقابله با استرس و اضطراب کرونا در سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور خبر داد و افزود: چند فعالیت را در دستور کار خود قرار دادیم، ابتدا اینکه مردم بتوانند با روان شناسان و مشاوران به صورت حضوری و تلفنی یا مجازی صحبت کنند. همچنین با تشکیل گروه‌هایی در واتس اپ، روان شناسان و مشاوران را به فعالیت و تدوین بسته‌های آموزشی و اعلام نظر دعوت کردیم.

وی تصریح کرد: اسامی ۱۱۳ روان شناس و مشاور داوطلب کمک به مردم را در اختیار شهرداری قرار داده ایم. به غیر از این هزار مرکز که در اختیار سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور هستند آماده اند خدمات خود را در اختیار شهروندان قرار دهند، همچنین اسامی ۹۶ روان شناس و مشاور که عمدتاً اعضا هیأت علمی و عضو کمیسیون‌های تخصصی سازمان هستند را در اختیار شبکه‌های صدا و سیما قرار داده ایم تا در صورت لزوم جهت شیوه‌های کاهش استرس و اضطراب به رسانه ملی کمک کنند.

حاتمی ادامه داد: روان شناسان و مشاوران سراسر کشور جهاد گونه از همان روزهای ابتدایی به صورت داوطلبانه اعلام آمادگی کردند تا به هر شکل که نهادهای حاکمیتی نیاز داشته باشند، همکاری کنند.

رئیس سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور، خاطر نشان کرد: در سایت رسمی سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور اسامی ۶ هزار نفر از روان شناسان و مشاوران دارای پروانه ثبت شده است؛ اینها افرادی هستند که می‌توانند خدمات روان شناسی و مشاوره ارائه دهند. اعضا کلی سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور نیز ۳۰ هزار نفر هستند.

وی با بیان اینکه مردم در حال حاضر تحت استرس هستند و رفتارهای وسواس گونه دارند و نگرانی شأن بسیار زیاد است، گفت: اساس وسواس، نگرانی است، نگرانی، نگرانی تولید کند و باعث رفتارهای وسواس گونه می‌شود، بنابراین به استرس و اضطراب توجه نکنید، با آن کنار بیایید و زندگی کنید. آن را مهمان ناخوانده خود تلقی کرده و با آن زندگی عادی خود را تنظیم کنید، همچنین در خانه سبک زندگی جدیدی ایجاد شود و کودکان و نوجوانان در خانه سر گرم شوند؛ مانند انجام فعالیت‌های ورزشی، خواندن کتاب، قصه خوانی، کارهای هنری، مسابقات، استفاده از فضاهای مجازی، کارهای خلاقانه، سرگرمی و غیره.

حاتمی اظهار داشت: سبک زندگی سالم که در شبکه خبر هم عرض کردم بیست آیتم دارد که در حال حاضر سه مورد آن حذف می‌شود و بقیه را در خانه می‌توان انجام داد. اعضا خانواده بر اساس نیازها و خواسته‌های کودکان و نوجوانان سبک زندگی جدیدی را ایجاد کنند. مردم برای سه ماه آینده باید سبک زندگی شأن را تغییر دهند. واقعیت ویروس کرونا با تبلیغاتی که انجام می‌گیرد هم خوانی ندارد. واقعیت این است که اکنون باید سبک زندگی مان را تغییر دهیم. اگر روابط صحیحی درون خانواده وجود داشته باشد و چالش‌های گذشته را زنده نکنیم و شرایط موجود را به فرصت تبدیل کنیم، می‌توانیم خانه را به عشق ورزی و گفت و گوی صمیمانه تبدیل کنیم و برای کارهای عقب افتاده گذشته برنامه تنظیم کنیم. ماندن در خانه اجتناب ناپذیر است و اولین کار مردم این باشد که روابط خانواده خود را تنظیم کنند و این روابط هم مبتنی بر نیازها و خواسته‌های افراد است، هر خانواده خواسته‌ها و نیازهای منحصر به فردی دارد و بر مبنای آن می‌تواند از زندگی لذت ببرد. زندگی وجود دارد از بین نمی‌رود و حالا در درون خانواده است. انسان‌های باهوش حتی شکست‌ها را تبدیل به فرصت می‌کنند. از آن شکست‌ها برای پیروزی‌های بعدی خود استفاده می‌کنند. چه مشکلی دارد کتاب بنویسیم، قصه بنویسیم، خاطرات خوب مان را بنویسیم.

حاتمی گفت: یک خواهشی که از هموطنان خودم دارم این است که همکاری کنند، هیچ گاه روان شناس، مشاوره یا پزشکی نمی‌تواند به مراجعه کننده اش کمک کند مگر اینکه خود آن فرد همکاری کند. تا وقتی که مردم همکاری نکنند، دولت، ستاد ملی مبارزه با بحران کرونا هم نمی‌توانند کمک کنند و موفق شوند. نکته بعدی این که مثبت اندیشی را در خانواده حاکم کنیم.

وی در پایان افزود: یکی از مواردی که در کاهش استرس و اضطراب مؤثر است، این است که ما فاجعه انگاری نکنیم بالاخره یک موارد مثبتی هم وجود دارد ما آن موارد را هم ببینیم.