تاریخ : Tue 25 Feb 2020 - 04:16
کد خبر : 37777
سرویس خبری : نقد روز

اقتصادخوانده‌های مجلس یازدهم از ساده‌سازی مسائل بپرهیزند

وحید شقاقی‌شهری، اقتصاددان در گفت‌وگو با «فرهیختگان»:

اقتصادخوانده‌های مجلس یازدهم از ساده‌سازی مسائل بپرهیزند

استاد دانشگاه خوارزمی گفت: «ایراد بزرگ کار این است که برخی احساس می‌کنند نسخه اقتصاد را در جیب دارند و این نسخه را سریع درمی‌آورند و مساله حل می‌شود. در حالی که مساله سخت‌تر از این حرف‌هاست و نیاز به هوشمندی و درایت دارد. لذا باید متذکر شوم برخورد ساده‌انگارانه با مسائل موفقیت به‌دنبال نخواهد داشت.»

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، وحید شقاقی‌شهری، اقتصاددان و استاد دانشگاه خوارزمی در گفت‌وگو با «فرهیختگان» مهم‌ترین اولویت‌های مجلس آینده را بررسی کرد. این پژوهشگر حوزه اقتصادی در این گفت‌وگو پیش از برشمردن اولویت‌های کاری، از منتخبان راه‌یافته به مجلس خواست از ساده‌سازی مسائل و طبعا ارائه راه‌حل برای این مسائل ساده‌شده بپرهیزند.

او گفت: «ایراد بزرگ کار این است که برخی احساس می‌کنند نسخه اقتصاد را در جیب دارند و این نسخه را سریع درمی‌آورند و مساله حل می‌شود. در حالی که مساله سخت‌تر از این حرف‌هاست و نیاز به هوشمندی و درایت دارد. لذا باید متذکر شوم برخورد ساده‌انگارانه با مسائل موفقیت به‌دنبال نخواهد داشت.»

شقاقی‌شهری اولویت اول کاری مجلس آینده را بررسی قوانین قبلی برشمرد و گفت: «قوانینی که در دوره‌ها و سال‌های گذشته تصویب شده بود، باید یک‌بار جمع‌آوری، پایش و میزان اجرای هرکدام مشخص شود. قانون اصل 44، قانون بهبود فضای کسب‌وکار، قانون رفع موانع تولید و... اجرا و نظارت بر این قوانین باید اولویت‌بندی شوند. شاید در این فرصت دو، سه‌ماهه‌ای که هست منتخبان بتوانند حسن اجرای قوانین را در کشور مشخص کنند. مرحله دوم رسیدگی و تعیین‌تکلیف چند قانون مهم برزمین مانده است. برخی از این قوانین، قانون‌های مادر یا کلیدی هستند مثلا یکی بحث قانون تجارت است که بحث‌شده ولی ایراداتی وجود دارد و طبیعتا باید ورود به این موضوعیت پیدا کنند.»

این کارشناس مسائل اقتصادی افزود: «مساله دیگر بحث مقررات‌زدایی، تنقیح قوانین و اصلاح برخی قوانین مهم است. دوره زمانی برخی قوانین سپری شده و نیاز به اصلاحات دارد و برخی قوانین با توجه به شرایط کنونی اقتصاد ایران نیازمند بازنگری است. علاوه‌بر این، موضوع مهم دیگر برای مجلس این است که نمایندگان بعد نظارت خود را تقویت کنند. ایرادی که در مجالس گذشته داشتیم عمدتا این بود که مجلس محلی برای توسعه قوانین بود، یعنی ماشین قانونگذاری بود ولی در بعد نظارت تقریبا منفعل بودند. همین الان هم قوانین خوب کم نداریم؛ قوانینی که خیلی خوب است ولی اجرا نمی‌شوند یا بد اجرا شده است یا اصلاحاتی لازم دارد این قوانین در جامعه اجرایی شود. به‌نظر من مجلس بعدی حتما باید بعد نظارتی خود را در درون تقویت کند. این‌هم یک موضوع است که به‌نظر من در مجلس آینده می‌توان به آن پرداخت.»