تاریخ : Sat 22 Feb 2020 - 13:29
کد خبر : 37676
سرویس خبری : دانشگاه

اساتید دانشگاه مسأله شناسی را از دانشجویان مطالبه کنند

خسروپناه در نشست اساتید خراسان شمالی:

اساتید دانشگاه مسأله شناسی را از دانشجویان مطالبه کنند

معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی گفت: تعالی علوم انسانی و هنر بدون شناخت آخرین نظریات علمی جهان امکان‌پذیر نیست.

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی به نقل از واحد بجنورد، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر عبدالحسین خسروپناه معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی در نشست هم‌اندیشی اعضای هیأت علمی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان شمالی گفت: تعالی علوم انسانی و هنر دارای سه مؤلفه روزآمدی، بومی‌سازی و حکمی سازی است.

وی خاطرنشان کرد: شناخت آخرین دستاوردهای دنیا بسیار مهم و حائز اهمیت است که ما برای پیشرفت و به روزآمدی باید در حوزه‌های مختلف همچون اقتصاد، جامعه‌شناسی و ... اطلاعات جامع و کاملی از آخرین نظریات داشته باشیم.

دکتر خسروپناه اظهار داشت: یکی از مکاتب جدیدی که امروزه مطرح است، بحث روانشناسی شناختی است که جز علوم نوین شناختی محسوب می‌شود که باید مورد اهمیت فراوان قرار گیرد و در دانشگاه‌ها به آن توجه شود و آموزش های لازم در این زمینه داده شود.

معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به مؤلفه بومی‌سازی تعالی علوم انسانی و هنر افزود: بومی‌سازی دو معنا دارد اینکه نظریه‌های بومی خود را بدانیم و اینکه نظریات علمی و نظری را با مسائل موجود درگیر سازیم.

دکتر خسروپناه تصریح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی درآمد و هزینه‌اش با بودجه عمومی و مردمی شکل‌گرفته، پس باید به این مسأله مهم اهتمام ورزیم که غیر از مسائل آموزشی چه خدماتی را توانسته‌ایم به جامعه ارائه دهیم و به عبارتی به چه میزان توانسته‌ایم ناظر به نیازهای استان خود باشیم.

وی با تأکید بر توجه بیشتر استادان به نیازسنجی درون استانی افزود: استادان دانشگاه باید از دانشجویان بخواهند مسأله شناسی کنند. به عبارتی مسائل شناختی، اقتصادی، اجتماعی و ... که هر استانی با آن مواجه است را شناسایی کنند و راه‌حلی برای رفع آن ارائه دهند و این همان بومی‌سازی است که می‌تواند در خدمت به مردم جامعه خدمات ارزنده‌ای ارائه دهد.

معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی گفت: هر نظریه‌ای که در علوم اجتماعی وجود دارد دارای مبنای فلسفی است، بنابراین حکمی سازی یا اسلامی سازی سومین مؤلفه تعالی علوم انسانی و هنر است، به عبارتی حکمی سازی همان درگیر کردن علوم انسانی با مبانی حکمی است.

معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی گفت: برای تحقق بخشیدن به تعالی علوم انسانی لازم است در ساختار، اصلاح اساسی صورت گیرد، زیرا اگر بخواهیم نظریه‌ای محقق شود باید از اصلاح ساختار شروع کنیم.

دکتر خسروپناه افزود: اصلاح آئین‌نامه‌ها، توانمندسازی استادان، راه‌اندازی، تقویت و اعتباربخشی به مجلات برگزاری کرسی‌های نظریه‌پردازی، برگزاری کرسی‌های ترویجی ازجمله اهداف تشکیل هیأت‌های اندیشه‌ورز است که هیأت های اندیشه‌ورز استادان در استان‌ها بازوی توانمند واحدهای دانشگاهی محسوب می شوند.