تاریخ : Sun 09 Feb 2020 - 11:29
کد خبر : 37236
سرویس خبری : فرهنگ و هنر

طلوع دوباره مجیدی

«تماشاخانه فرهیختگان» ویژه جشنواره فیلم فجر در روز نهم سراغ فیلم «خورشید» رفته است

طلوع دوباره مجیدی

فیلم «خورشید» ساخته مجید مجیدی هرچند دیر ولی به سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر رسید و با استقبال مخاطبان روبه‌رو شد.

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، در «تماشاخانه فرهیختگان» ویژه جشنواره فیلم فجر در روز نهم فیلم «خورشید» ساخته مجید مجیدی مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است با یادداشت هایی از  میلاد جلیل‌زاده، مهران زارعیان و میکائیل دیانی، روزنامه‌نگار و  معین احمدیان، دبیرگروه فرهنگی و گزارشی مفصل از حضور کودک در سینمای مجید مجیدی.

میلاد جلیل‌زاده، روزنامه‌نگار طی یادداشتی با عنوان «خورشید، خدا و باز هم مدرسه» به نقد این فیلم پرداخته، در بخشی از این یادداشت آمده است: خورشید نماد خداست، بی‌اینکه تاکید بیرون‌زده‌ای روی این نماد شود و در ضمن، این نام مدرسه‌ای هم هست که توسط چند معلم دلسوز برای کودکان کار تاسیس شده است. نماهای «گاد شات» و «پی او وی خدا» در این فیلم چند بار تکرار می‌شوند و مخاطب را یاد بهترین فیلم‌ها و بهترین میزانسن‌های مجیدی در روزهای اوج می‌اندازند.

مهران زارعیان، روزنامه‌نگار طی یادداشتی با عنوان «کلیشه‌ها ذوب می‌شوند» به نقد این فیلم پرداخته، در بخشی از این یادداشت آمده است: خورشید نماد خداست، بی‌اینکه تاکید بیرون‌زده‌ای روی این نماد شود و در ضمن، این نام مدرسه‌ای هم هست که توسط چند معلم دلسوز برای کودکان کار تاسیس شده است. نماهای «گاد شات» و «پی او وی خدا» در این فیلم چند بار تکرار می‌شوند و مخاطب را یاد بهترین فیلم‌ها و بهترین میزانسن‌های مجیدی در روزهای اوج می‌اندازند.

میکائیل دیانی، روزنامه‌نگار طی یادداشتی با عنوان «خورشید؛ بچه‌های آسمانی دیگر» به نقد این فیلم پرداخته، در بخشی از این یادداشت آمده است: خورشید نماد خداست، بی‌اینکه تاکید بیرون‌زده‌ای روی این نماد شود و در ضمن، این نام مدرسه‌ای هم هست که توسط چند معلم دلسوز برای کودکان کار تاسیس شده است. نماهای «گاد شات» و «پی او وی خدا» در این فیلم چند بار تکرار می‌شوند و مخاطب را یاد بهترین فیلم‌ها و بهترین میزانسن‌های مجیدی در روزهای اوج می‌اندازند.

معین احمدیان، دبیرگروه فرهنگی طی یادداشتی با عنوان «طلوع دوباره مجیدی» به نقد این فیلم پرداخته، در بخشی از این یادداشت آمده است: خورشید نماد خداست، بی‌اینکه تاکید بیرون‌زده‌ای روی این نماد شود و در ضمن، این نام مدرسه‌ای هم هست که توسط چند معلم دلسوز برای کودکان کار تاسیس شده است. نماهای «گاد شات» و «پی او وی خدا» در این فیلم چند بار تکرار می‌شوند و مخاطب را یاد بهترین فیلم‌ها و بهترین میزانسن‌های مجیدی در روزهای اوج می‌اندازند.

در ادامه طی گزارشی به قلم سیدمهدی موسوی‌تبار،  روزنامه‌نگار نگاهی داشته ایم به حضور کودک در سینمای مجید مجیدی با عنوان «قصه‌های کودکان مجید». در بخشی از این گزارش آمده است: کودکان کار. کودکان و نوجوانان از فیلم اول مجیدی یعنی «بدوک» تا «خورشید» مساله اصلی او بوده‌اند. حتی در فیلم متفاوت «بید مجنون» هم ردپایی از کودکان دیده می‌شود.

 

همچنین در این ویژه نامه  فیلم های «دشمنان»، «تعارض» و «آتابای» طی 4 یادداشت مستقل  مورد نقد قرار گرفته اند.

 

یادداشتی از علی درخشنده، کارگردان فیلم دشمنان

«دشمنان» و قصه تنهایی بشر (لینک)

**************************************************

یادداشتی از حسین نوری، روزنامه‌نگار

یک تعارض واقعی!  (لینک)

**************************************************

یادداشتی از  آراز مطلب‌زاده، روزنامه‌نگار (نقدی بر فیلم «آتابای» تازه‌ترین اثر سینمایی نیکی کریمی)

در جست‌وجوی روزگار از دست رفته (لینک)

**************************************************

یادداشتی از مهران زارعیان، روزنامه‌نگار  (نقدی بر فیلم «آتابای» تازه‌ترین اثر سینمایی نیکی کریمی)

شیرینی میوه درخت گلابی (لینک)