تاریخ : Tue 03 Dec 2019 - 16:13
کد خبر : 34634
سرویس خبری : دانشگاه

 لزوم توجه دانشگاه‌ها به علم جهادی

آیت الله دژکام در جشنواره قرآن و عترت تاکید کرد:

لزوم توجه دانشگاه‌ها به علم جهادی

نماینده ولی فقیه در استان فارس گفت: یکی از وظایف مهم جامعه قرآنی دانشجویی، توصیف دردها و بیماری های نفسانی یا اجتماعی است.

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، آیت‌الله لطف‌الله دژکام نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز در مراسم افتتاحیه سی و چهارمین جشنواره ملی قرآن و عترت که به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی در حال برگزاری است، با اشاره به آیه شریفه «و ننزل من القرآن ما هو شفا» گفت: خداوند براساس این آیه می فرماید ما قرآن را نازل می کنیم برای اینکه شفا باشد.

وی افزود: بیماری ممکن است دامنگیر فرد یا جامعه شده باشد و قرآن کریم می تواند بیماری را درمان کرده و آن را شفا دهد. امروز یکی از مسائل مهم کشور که باید دانشجویان و دانشگاهیان به آن بپردازند، این است که بفهمند بیماری های نفسانی و اجتماعی جامعه کدامند. به این معنی که بتوانیم درد را توصیف کنیم.

آیت‌الله دژکام با بیان اینکه یکی از وظایف مهم جامعه قرآنی دانشجویی، توصیف دردها و بیماری های نفسانی یا اجتماعی است، گفت: توصیف علمی مشکل و بیماری بسیار حائز اهمیت است وما باید به نقطه ای برسیم که بتوانیم مشکلات خود را از نظر علمی توصیف کنیم. اگر خداوند فرموده که قران می تواند شفا دهد، این شفا برای دردهایی است که آنها را شناخته باشیم.

نماینده ولی فقیه در استان فارس با اشاره به اینکه دانشگاه و حوزه تنها مکان تبیین مشکلات و بیماری های اجتماعی، فردی و نفسانی است، تصریح کرد: متأسفانه امروز در دانشگاه های ما علم ترجمه‌ای جای علم جهادی را گرفته است و این بسیار نامطلوب است. در دانشگاه ها باید دردهای جامعه مورد شناسایی قرار گیرد. درواقع ابتدا باید بیماری شناسی صورت گرفته و سپس برای درمان آن به سراغ آموزه های قرآن برویم.

وی با بیان اینکه برگزاری چنین جشنواره ها و مسابقاتی مقدمه ای برای مطرح شدن مسئله اصلی (شفا توسط قرآن) است، اظهار داشت: امیدوارم برگزاری این جشنواره در چهلمین دوره خود، به سمتی پیش برود که به سمت حل مشکل جامعه حرکت کند.

امام جمعه شیراز خاطرنشان کرد: خداوند می فرماید قرآن شفا را به مومنان عطا می کند. باور به اینکه پاسخ مسائل در قرآن یافت می شود، می تواند برای جامعه حیاتی باشد. درواقع صرف خواندن قرآن مشکلی را حل نخواهد کرد. افراد فرهیخته و قرآن پژوهان باید به سمت پیدا کردن پاسخ های دقیق از قرآن، بروند.

آیت الله دژکام در پایان ابراز امیدواری کرد برگزاری جشنواره قرآن و عترت فراتر از مسابقه صرف حفظ، قرائت، تفسیر و... بوده و برای حل مسائل اجتماعی نیز راه حلی داشته باشد.