تاریخ : Mon 11 Nov 2019 - 10:01
کد خبر : 33497
سرویس خبری : نقد روز

ما از اول هم کاری به خانه‌سازی در مناطق زلزله‌زده نداشتیم!

صادق زیباکلام:

ما از اول هم کاری به خانه‌سازی در مناطق زلزله‌زده نداشتیم!

ما از همان ابتدا اعلام کردیم به ساخت‌وساز اصلا کاری نداریم و این وظیفه برعهده خود افراد و بنیاد مسکن بود.

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، در خصوص وضعیت مردم زلزله‌زده سرپل‌ذهاب و قصرشیرین به سراغ فعالان مردمی همچون صادق زیباکلام رفتیم تا ببینیم بعد از گذشت دوسال چه اقداماتی در این حوزه انجام داده است.

زیباکلام در گفت‌وگو با «فرهیختگان» گفت: «در روزهای آینده قرار است به آنجا بروم و در مراسم دومین سالگرد زلزله سرپل ذهاب گزارش مفصلی را از اقدامات صورت‌گرفته به همه ارائه خواهم داد.

وی ادامه داد: بازسازی یک روستای زلزله‌زده کاملا تخریب‌شده براساس الگو و معیارهای توسعه پایدار اساس موضوعی بود که ما به کمک اساتید دانشگاه‌های تهران، شریف و بچه‌های کردستان، سنندج و رازی در کرمانشاه پیگیری کردیم. به این معنا که فاضلاب روستا به رودخانه ریخته نشود و به دل زمین نرود و این اصل پروژه‌ای بود که ما در این دوسال روی آن کار کردیم. البته یک‌سری از اقدامات ظرف دو سال تحقق پیدا کرده  و بخشی از آن همچنان در دست اقدام است. به‌عنوان مثال ما در واحدهای مسکونی که با بودجه بنیاد مسکن ساخته شد، از تکنولوژی خاصی برای دیوارها و سقف‌های این خانه استفاده کرده‌ایم که از نظر اتلاف انرژی جلوگیری می‌کند و فایده دیگر این است که دیوار و سقف را سنگین نمی‌کند و اگر خدای ناکرده زلزله بیاید، با خرابی و صدمات کمتری مواجه خواهیم بود.

زیباکلام ادامه داد: تلاش دیگر ما در جهت بازآموزی زنان و دختران بود، چراکه ازدواج این افراد در سنین پایین یکی از مشکلات روستاهای کردستان و کرمانشاه براساس مطالعات دانشگاه رازی بود. ما سعی کرده‌ایم کلاس‌های بازآموزی در همان کانکس‌ها برگزار کنیم و مربی از کرمانشاه بردیم تا بتوانیم این کلاس‌ها را برگزار کنیم.

وی گفت: جدا از آموزش تلاش کردیم مربیانی را در حوزه‌های صنایع‌دستی به این روستا ببریم تا آنها بتوانند در صورت داشتن استعداد لازم برای این کار، خودکفا شوند.

زیباکلام تاکید کرد: کار اصلی ما همین مساله تصفیه آب روستا بود. اسم این روستا سراب ذُهاب قادری بود که به دهکده امید معروف شده است و حدودا هشت کیلومتر با عراق و 11 کیلومتر با پل سرذهاب فاصله دارد. اتفاق جالبی که افتاد، این بود که این روستا از معدود روستاهایی بود که در آن مهاجرت معکوس صورت گرفته و تعداد 72 خانوار در آنجا به 150 خانوار رسید. لوله‌کشی فاضلاب آن تمام شده است و اکنون در حال احداث تصفیه‌خانه آنجا هستیم.

وی در پایان گفت: ما نشان دادیم که توسعه می‌تواند همسو و هم‌جهت با محیط‌زیست حرکت کند. ما از همان ابتدا اعلام کردیم به ساخت‌وساز اصلا کاری نداریم و این وظیفه برعهده خود افراد و بنیاد مسکن بود.»