به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در مراسم افتتاح مرکز رشد و نوآوری واحد علوم و تحقیقات که عصر امروز با حضور دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، حجتالاسلام والمسلمین محمد شریفانی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی و جمعی از مدیران سازمان مرکزی و رؤسای دانشکدههای واحد علوم و تحقیقات در سالن دکتر حبیبی واحد علوم و تحقیقات برگزار شد، گفت: بسیار خرسندیم که در ایام مبارک هفته وحدت فعالیت سرای نوآوری واحد علوم و تحقیقات را آغاز میکنیم.
وی با اشاره به نقش آفرینی دانشگاه آزاد اسلامی در طول 37 سال فعالیت خود خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی بی شک در گام اول خود توانست بزرگترین خدمت به لحاظ گسترش آموزش عالی سرزمینی را به کشور داشته باشد. اگر جمهوری اسلامی ایران جزو پنج کشور پیشرو در آهنگ شتابان گسترش آموزش سرزمینی و یکی از 10 کشور اول جهان از نظر تعداد دانشجویان به حساب میآید، بدون تردید دانشگاه آزاد اسلامی در این موفقیتها نقش جدی داشته و 38 درصد از آموزش عالی کشور را به صورت یکپارچه و متحد زیر چتر خود گرد هم آورده است.
دکتر طهرانچی با بیان اینکه تحولات جهانی در دانشگاه و اتفاقاتی که در متن دانشگاه میافتد، باعث شده دانشگاه از فضای کلاس محوری به شبکه محوری تبدیل شود، اظهار داشت: اکنون مباحثی همچون فناوری و نوآوری در کنار علم افزون شده که در مواجهه با این تحولات یک راه این بود که از همان منظر علم، فناوری و نوآوری را به عنوان اضافههای تکمیلی علم بپذیریم و نگاه دیگر نیز این است که درک تحولات را به صورت عمیق داشته و دوباره ساختارها را بنا کنیم. در کشور ما فناوری به پژوهش اضافه شده و در این رویکرد معاونتهای پژوهشی استعارههایی تحت عنوان معاونت پژوهش و نوآوری یافتند، در صورتی که میدانیم آموزش و پژوهش رکنی از علم هستند و فناوری نیز در کنار علم تعریف میشود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه فناوری دارای آموزش، پژوهش و نوآوری است، گفت: در دانشگاه آزاد اسلامی با این نگاه نو وارد عرصه توسعه فناوری و نوآوری شدیم. با توجه به این رویکرد، در ساختار جدید دانشگاه آنچه مربوط به پژوهشهای تحصیلات تکمیلی بود به معاونتهای موضوعی واگذار شد و معاونت جدیدی تحت عنوان معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری بنیان گذاشته شد و این نگاه جدید یک ساختارسازی نو در واحدهای دانشگاهی به همراه داشت که تحت عنوان سرای نوآوری شکل گرفته است.
وی با تشریح فعالیتها و عملکرد سراهای نوآوری در دانشگاه آزاد اسلامی، تصریح کرد: سرای نوآوری محلی تعاملی است که دانشجو به صورت داوطلب کارآفرین وارد سرا شده، تیم تشکیل داده، مورد حمایت نهاد مالی قرار گرفته و در مدرسه خلاقیت و شتابدهنده شرکت کرده و سپس وارد مرکز رشد میشود. در مرحله بعدی نیز این تیمها پس از ورود به پارک علم و فناوری به شرکتهای دانشبنیان تبدیل میشوند. همچنین در این فرایند دانشجویی که توانسته اشتغال دانشبنیان ایجاد کند، از دانشگاه خارج میشود.
دکتر طهرانچی با بیان اینکه اشتغال و دانشگاه هویت جدیدی پیدا کرده است، خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی با درک این هویت و تغییرات به دنبال یافتن هویت جدیدی است که دوباره با اضافه شدن به مجموعه علم و فناوری، یک حرکت شتابان دیگر را در کشور رقم بزند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: این دانشگاه در این راستا سرمایه و فضاهای کالبدی بسیاری که در کشور دارد را به عنوان پشتوانه این حرکت قرار داده است. هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی نیز سپردهگذاری واحدها در بانکها برای اخذ سود بانکی را ممنوع اعلام کرد تا سپرده واحدهای دانشگاهی به عنوان صندوق پژوهش و فناوری به حمایت از نهاد مالی نوآوری درآید.
وی ادامه داد: فضاهای کالبدی دانشگاه آزاد اسلامی با همکاری و تعامل دکتر ستاری که به عنوان یک حامی جدی در این عرصه به دانشگاه آزاد اسلامی کمک کرد، در حال تبدیل شدن به سراهای نوآوری با موضوعات محوری است. در این راستا اقتصاد هر استان را شناسایی میکنیم تا بتوانیم سرای نوآوری را متناسب با اقتصاد و ظرفیتهای هر استان ایجاد کنیم.
دکتر طهرانچی افزود: براین اساس، تاکنون بحث امنیت غذایی و تولید بذر صیفی جات به دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان، موضوع چرم و کفش به دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی، نساجی به دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد و پشتیبانی و حمایت از صنایع به دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی واگذار شده و تلاش داریم که در هر استان به صورت تخصصی گام برداریم تا یک حرکت شتابان داشته باشیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: خرسندیم که امروز شاهد افتتاح گام اول ایجاد سرای نوآوری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات هستیم. انشاءالله این حرکت پرثمر، شتابان و پیشرو بوده و بتواند برای جوانان این کشور مؤثر واقع شود.