تاریخ : Wed 08 Jan 2025 - 13:07
کد خبر : 200208
سرویس خبری : جهان شهر


با همدستی اتحادیه اروپا

استفاده اسرائیل از هوش‌مصنوعی برای جنایت در فلسطین

تامین مالی اتحادیه اروپا برای فناوری‌های اسرائیلی نگرانی‌های جدیدی از همدستی در نسل‌کشی را برانگیخته است. بودجه‌های اتحادیه اروپا به فناوری‌های هوش مصنوعی که اسرائیل برای «شناسایی و کشتن غیرنظامیان استفاده می‌کند، مشکوک است.

پرستو توکلی؛ فرهیختگان آنلاین: گزارش‌ها حاکی از آن است که اتحادیه اروپا با تامین بودجه پروژه‌های تحقیقاتی اسرائیلی در حوزه هوش مصنوعی، به توسعه فناوری‌هایی کمک کرده که در حملات رژیم صهیونیستی علیه غیرنظامیان فلسطینی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

استفاده اسرائیل از هوش مصنوعی که توسط برنامه‌های پژوهشی اتحادیه اروپا تامین مالی شده است و استفاده از این برنامه ها برای مورد هدف قرار دادن غیر نظامیان، مورد انتقاد قرار گرفته است.این فناوری‌ها که شامل سیستم‌های پیشرفته برای شناسایی و مورد هدف قرار دادن افراد است، نگرانی‌های گسترده‌ای را درباره نقض حقوق بشر و همدستی در نسل‌کشی به دنبال داشته است. فعالان حقوق بشر و کارشناسان هشدار می‌دهند که عدم شفافیت در نحوه تخصیص بودجه‌ها و بی‌توجهی به سوابق نقض حقوق بشر، اتحادیه اروپا را به حاشیه خطرناکی در این درگیری سوق داده است.

از زمان آغاز حملات اسرائیل به غزه در ۷ اکتبر ۲۰۲۳، اتحادیه اروپا بیش از ۲۳۸ میلیون یورو (۲۴۶ میلیون دلار) به موسسات اسرائیلی برای پژوهش و نوآوری اختصاص داده است.گفته می‌شود این بودجه‌ها برای حمایت از توسعه فناوری‌های مبتنی بر هوش مصنوعی برای شناسایی و کشتار غیرنظامیان در غزه توسط اسرائیل مورد استفاده قرار گرفته است.

«نوزومی تاکاهاشی» (Nozomi Takahashi) یکی از اعضای هیئت مدیره هماهنگی کمیته‌ها و انجمن‌های اروپایی برای فلسطین به خبرگزاری آناتولی گفت که از این ادعاها درباره کمک بودجه‌های اتحادیه اروپا به فناوری‌های هوش مصنوعی برای هدف قرار دادن غیرنظامیان آگاه هستند.تاکاهاشی گفت که این موضوع را در نامه‌هایی با مقامات بلندپایه اتحادیه اروپا از جمله «جوزپ بورل»، مسئول پیشین سیاست خارجی اتحادیه اروپا، مطرح کرده‌اند.

او به سیستم‌های مبتنی بر هوش مصنوعی از جمله «هبسورا» (Habsora) ، «لاوندر» (Lavender) و «پدر کجاست؟» (Where is Daddy) که توسط ارتش اسرائیل استفاده می‌شوند، اشاره کرد. او گفت این سیستم‌ها برای «شناسایی، مکان‌یابی و کشتن اهداف در نسل‌کشی جاری در غزه» استفاده می‌شوند.

وی تاکید کرد که این سیستم ها به طور بی تمایز علیه غیر نظامیان استفاده میشوند و گفت: چنین قتلهای خارج از چارچوب قضایی توسط قوانین بین المللی ممنوع است. مقیاس و تعداد غیرنظامیانی که در غزه با استفاده از چنین سیستم های هوش مصنوعی کشته میشوند، ویرانگر است.

فرآیند ارزیابی اخلاقی اتحادیه اروپا ناکافی است

تاکاهاشی بر تمرکز خاص اتحادیه اروپا بر توسعه هوش مصنوعی تاکید کرد و گفت موسسات پژوهشی اسرائیلی نیز در پروژه‌های مختلف تحت حمایت مالی اتحادیه اروپا در این حوزه مشارکت دارند. او به این موضوع اشاره کرد که به دلیل محرمانگی و پنهان‌کاری، شناسایی این که کدام پروژه اتحادیه اروپا زیربنای فناوری‌هایی است که توسط ارتش اسرائیل استفاده می‌شود، غیرممکن است. تاکاهاشی گفت که تنها پروژه‌های غیرنظامی واجد شرایط دریافت بودجه از برنامه (Horizon Europe) هستند.

او گفت: توسعه چنین فناوری‌های هوش مصنوعی مرز بین کاربردهای غیرنظامی و نظامی را بیش از پیش محو می‌کند. وی اتحادیه اروپا را به دلیل تمرکز محدود در ارزیابی اهداف پروژه‌هایی که تامین مالی می‌کند، مورد انتقاد قرار داد و گفت این ارزیابی‌ها در نظارت ناکافی بوده و احتمال استفاده آن‌ها در امور نظامی را نادیده گرفته است.تاکاهاشی تاکید کرد که اصول اخلاقی (Horizon Europe) نیازمند آن است که پروژه‌های تحت حمایت مالی از احترام به کرامت انسانی، آزادی، دموکراسی، برابری، حاکمیت قانون و حقوق بشر از جمله حقوق اقلیت‌ها حمایت کنند.

اما به گفته او، سابقه موجودیت‌های پژوهشی در زمینه فعالیت‌های نظامی یا نقض حقوق بشر در طی بررسی‌های اخلاقی نه مورد سوال قرار می‌گیرد و نه الزامی است.

اتحادیه اروپا از قطع روابط تجاری خود با اسرائیل یا ممنوعیت مشارکت آن‌ها در (Horizon Europe) خودداری کرده است

«ایمان عبود»، استاد دانشگاه کالج ترینیتی دوبلین، اشاره کرد که نشان داده شده است بودجه‌های اتحادیه اروپا، شرکت‌های تسلیحاتی تحت پوشش امنیت مدنی و پژوهش فناوری را تامین مالی کرده‌اند.او گفت اتحادیه اروپا از طریق تامین مالی این برنامه‌ها و با حمایت از صنعت نظامی اسرائیل که در حال حاضر با اتهام نسل‌کشی در دادگاه بین‌المللی دادگستری (ICJ) مواجه است، مقصر است.

عبود گفت: «سازمان‌های اسرائیلی مانند (Elbit Systems Ltd) و (Israel Aerospace Industries) که از سرکوب خشونت‌آمیز و بلندمدت اسرائیل و نسل‌کشی جاری مردم فلسطین سود می‌برند و در آن همدست هستند، بودجه‌ای برای پژوهش‌های امنیتی از برنامه‌های تامین مالی اروپایی دریافت کرده‌اند.

او با انتقاد از امکان بهره‌مندی سازمان‌هایی که در نقض حقوق بشر و تضعیف قوانین بشردوستانه بین‌المللی نقش دارند، گفت: اتحادیه اروپا با وجود پرونده جاری ICJ علیه اسرائیل، از قطع روابط تجاری خود با اسرائیل یا ممنوعیت آن‌ها در Horizon Europe خودداری کرده است.

او به (EU-GLOCTER) که یک پروژه «مبارزه با تروریسم» است و موسسات اسرائیلی در آن مشارکت دارند، اشاره کرد و گفت این موسسات با ارتش و اطلاعات اسرائیل ارتباط دارند از جمله موسسه بین‌المللی مبارزه با تروریسم (ICT) دانشگاه ریشمان که توسط یک رئیس سابق اطلاعاتی تأسیس شده است.

او افزود: ما باید درک کنیم که موسساتی مانند این، ابزارهایی را برای ایجاد ساختار اطلاعاتی فراهم می‌کنند که برای هدف قرار دادن غیرنظامیان مشخص در غزه و لبنان استفاده می‌شود. با توجه به استفاده استراتژیک دوگانه از بودجه پژوهش‌های دانشگاهی و پژوهش‌های نظامی، ما نمی‌توانیم این موارد را جدا کنیم.

فناوری‌های مجهز به هوش مصنوعی اسرائیل، غیرنظامیان را هدف قرار می‌دهند

فناوری هوش مصنوعی که در ارتش اسرائیل توسعه یافته و «هبسورا» (Habsora) نام دارد، اهداف را به‌طور خودکار و در زمان واقعی تولید کرده و اغلب زیرساخت‌های غیرنظامی و مناطق مسکونی را هدف قرار می‌دهد، به‌طوری‌که تعداد تلفات غیرنظامی از پیش مشخص است.

فناوری «لاوندر» داده‌های جمع‌آوری‌شده از حدود ۲.۳ میلیون نفر در غزه را تحلیل کرده و با استفاده از معیارهای مبهم، احتمال ارتباط یک فرد با گروه فلسطینی حماس را ارزیابی می‌کند. منابع به +972 و Local Call مستقر در تل‌آویو گفتند که در اوایل حملات غزه، ارتش کاملا به «لاوندر» (Lavender) متکی بود و به‌طور خودکار افرادی را که علامت‌گذاری شده بودند، بدون نظارت یا معیارهای خاص، مورد هدف قرار می‌داد.

«لاوندر» حدود ۳۷ هزار فلسطینی را به‌عنوان «مظنون» علامت‌گذاری کرده است. با استفاده از سیستم مبتنی بر هوش مصنوعی به نام «پدر کجاست؟» اسرائیل هم زمان هزاران فرد را ردیابی کرده و هنگام ورود آنها به خانه هایشان، این خانه ها بدون توجه به حضور غیر نظامیان از جمله زنان و کودکان در آنها، بمباران میشوند.

این فناوری‌های هوش مصنوعی به‌طور مکرر دچار خطاهای محاسباتی می‌شوند، اصل تناسب را نادیده می‌گیرند و نقش قابل‌توجهی در کشته شدن بیش از ۴۵ هزار و ۸۵۰ فلسطینی از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ داشته‌اند.