ابراهیم خدابنده که سالها در رده بالای سازمان مجاهدین خلق (منافقین) فعالیت داشت، از مسیرش بازگشت و تلاش کرد دیگرانی را که به سازمان پیوسته بودند، اقناع کند و نجاتشان دهد. «فرهیختگان» با خدابنده درباره سازمان و فعالیتهایش بهویژه در حوزه اقتصادی و سایبری و همچنین «انجمن نجات» به گفتوگو پرداخته است. مشروح این گفتوگو را در ادامه از نظر میگذرانید.
ابراهیم خدابنده اظهار کرد: در جلساتی که در انگلستان میگذاشتیم، تصویر امام(ره) حتماً در اتاق میبود. به این صورت که حالتی ایجاد شود که ما ایشان را قبول داریم و بعدها مسعود رجوی در صحبتهایش عیناً به این جمله اشاره کرد که «ما با امام امام گفتن، زیرآب امام را زدیم.» اگر در قالب تصویر امروز بخواهم بیان کنم، عیناً مصداق یک منافق که واقعیت خود را چیزی که هست، نشان نمیدهد و خودش را همرنگ جماعت میکند ولی نیت خودش را پیش میبرد. در همین راستا، مسعود رجوی میگفت: «از همون زمان اوایل انقلاب، بعد از پیروزی، همه سازمانها و گروهها رفتن دنبال کار سیاسی ولی ما رفتیم دنبال تشکیلات نظامی و جمعآوری سلاح چون برنامهمون تقابل نظامی با جمهوری اسلامی بود...» اینها را بعدها طی نشستهایی که داشتیم بهعنوان افتخاراتش بیان میکرد.
مسئول وقت بخش روابط بینالملل سازمان منافقین گفت: سازمان هیچ وقت راجعبه منابع مالی خودش صحبت نمیکرد، حتی برای اعضای نزدیک، آدم جستهگریخته یک چیزهایی میدید. اولاً که هزینههای سازمان سرسامآور بود، به همین خاطر وقتی سازمان ادعا میکرد مردم ایران کمک میکنند یا مثلاً در خیابان از مردم پول جمع میکنیم، واقعاً قابل باور نبود؛ چرا که این اصلاً مبلغی نبود که بتواند جوابگوی هزینههای سازمان باشد. در عراق، مدتی در بخش مالی بودم. سازمان آن زمان یک بودجه دیناری داشت و یک بودجه دلاری؛ بودجه دیناری یا در حقیقت جیره قرارگاه اشرف، دقیقاً مثل یک پادگان عراقی بود. این قرارگاه سابقاً یک فرمانده عراقی داشت به نام مقدم محمد که همه چیز زیردست او بود و به همان اندازهای که به یک پادگان عراقی جیره جنگی میدادند، اعم از مواد غذایی، مهمات و تجهیزات دیگر، زیر نظر او به قرارگاه اشرف هم میدادند.
او اظهار کرد: آلبانی اینترنت آنجا را قطع کرده و آنها فقط از ماهواره استفاده میکنند، اما به هر صورت الان دستشان خیلی بسته شده است، درحالیکه قبلاً این طور نبود. دولت آلبانی یک دکل اینترنت در کوه قرار داده بود فقط مختص قرارگاه سازمان که هزاران نفر آنجا مشغول بودند. اما الان اینترنت را برای آنان بسته است، به طوریکه جداشدگان از سازمان میگویند الان به علت ضعف خطوط افراد دیگر شیفتی آنجا کار میکنند. یک گروه روز و یک گروه شب.
خدابنده گفت: زمانی که ترکی فیصل، رئیس وقت استخبارات عربستان و امیرعبدالله، ولیعهد وقت از مسعود رجوی برای حج عمره دعوت کردند. مسعود با همراهانش از جمله برادر من بهعنوان محافظ به عربستان رفتند. برادرم در چندین مصاحبه و بعدها در کتابش به این موضوع اشاره کرد که میزان طلایی که در فرودگاه برای ما پیشکش آوردند به حدی بود که نمیتوانستیم هوایی ببریم و دادیم زمینی بیاورند. بعد با یک خبرنگار آمریکایی که مصاحبه میکرد، از او پرسیدند «این هدایا در حد یک کامیون بود که دادید زمینی بیاورند؟» برادرم آنجا پاسخ داد «خیر چند تا کامیون بود» بعداً تا مدتها این طلاها را در بازار اردن و اطراف میفروختند. این فقط پیشکشیشان بود دیگر بقیه را خدا میداند!
مسئول وقت بخش روابط بینالملل سازمان منافقین اظهار کرد: مسعود رجوی هم در حال حاضر پیام میدهد اما این پیام فقط برای اعضای خود سازمان قابل انتشار است و هیچ وقت به زبان انگلیسی پخش و منتشر نمیشود؛ یعنی در فضای بینالمللی اسمی از مسعود نیست و فقط اسم مریم رجوی دیده میشود. یکبار از برادر من پرسیدند که «مسعود رجوی کجاست؟» برادرم پاسخ داد «من نمیدانم او کجاست اما یقین دارم اینکه آمریکاییها میگویند ما نمیدانیم او کجاست، دروغ میگویند! امکان ندارد آنها ندانند او کجاست.»
متن کامل گفتگوی زهرا طیبی، خبرنگار گروه نقد روز با ابراهیم خدابنده را در روزنامه فرهیختگان بخوانید.