چهلوچهارمین نشست مدیران ارتباط با صنعت دانشگاهها و پژوهشگاههای کشور این هفته در روز پایانی نمایشگاه پژوهش برگزار شد تا ضمن تقدیر فعالترین مدیران این حوزه، قول و قرارها و هدفگذاریهای جدید برای تقویت تعامل دانشگاهها با صنایع مورد بررسی قرار گیرد.
در این نشست از از محمدجواد زادهکمند فرمانده قرارگاه مهارتآموزی کارکنان وظیفه ستادکل نیروهای مسلح، مصطفی قربانی رئیس حوزه علوم، تحقیقات و فناوری مؤسسه آموزشی و تحقیقاتی صنایع دفاع، مریم کارکرنجفی معاون تحقیقات و منابع انسانی وزارت نیرو، مهدی اخوان بهابادی رئیس شرکت ارتباطات سیار ایران (همراه اول) و محمد جوانبخت رئیس شرکت مدیریت منابع آب ایران به عنوان مدیران اجرایی برتر از نظر ارتباط با دانشگاه تجلیل و از روسای دانشگاههای صنعتی شریف، علم و صنعت ایران، صنعتی اصفهان، شهید بهشتی، اصفهان، علامه طباطبایی، رئیس پژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی و مهندسی زلزله، رئیس پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران و رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور به عنوان روسای مؤسسات آموزشی و پژوهشی برگزیده از نظر ارتباط با جامعه و صنعت تقدیر شد.
دانشگاههای هرمزگان، گیلان و دامغان از نظر اجرای ماموریت استانی، دانشگاههای شهید مدنی آذربایجان و گیلان از نظر مهارتافزایی دانشجویان و دانشگاههای فردوسی مشهد، قم و اصفهان از نظر توسعه مراکز هدایت شغلی مورد تحسین و تقدیر قرار گرفتند. «فرهیختگان» در حاشیه این نشست به سراغ سه تن از مدیران برتر حوزه ارتباط با صنعت دانشگاهها رفته و در کنار بررسی عملکرد آنها در سال گذشته، پیشنهادهای آنها را برای بهبود وضعیت فعلی تعامل دانشگاهها و صنایع جویا شده که در ادامه میخوانید.
جهانگیر یداللهیفارسی، رئیس دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران و برگزیده طرح برتر صنعتی در حاشیه چهلوچهارمین نشست مدیران ارتباط با صنعت دانشگاهها و پژوهشگاههای کشور در گفتوگو با «فرهیختگان» گفت: «دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران حدود 50 عضو هیئتعلمی ثابت، 30 عضو هیئتعلمی وابسته و درمجموع هزار دانشجوی کارشناسی ارشد و دکتری دارد. قراردادهای پژوهشی ما با دستگاههای مختلف دولتی خصوصی است. یکی از کارهای مهم دانشکده ما پایش و دیدهبانی کسبوکار است که در این خصوص با مؤسسه کار و تأمین اجتماعی همکاری میکنیم. این مؤسسه بهصورت سالانه کار تأمین مالی را انجام میدهد و همکاران ما در دانشکده نیز کار پایش و گردآوری و تحلیل دادهها را انجام میدهند.»
او در ادامه به ویژگیهای دانشکده کارآفرینی اشاره کرد و افزود: «دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران در محیط آموزش منحصربهفرد است و دانشآموختگان این دانشکده نیز بیشترین نرخ اشتغالپذیری را دارند. همچنین با مطالعات محیط کسبوکار و پایش کارآفرینی توانستهایم اطلاعات مفیدی را برای سیاستگذاری و تصمیمگیری در اختیار مدیران صنعتی کشور قرار دهیم.» یداللهیفارسی با بیان اینکه سامانه نان هنوز به اندازه کافی فعال نشده است و در ابتدای راه خود قرار دارد، تصریح کرد: «هدایت دانشگاهها به سمت فعالیتهای کارآفرینی دانشگاهی باید هدف اصلی دانشگاه قرار گیرد. به این طریق که نتایج تحقیقات دانشگاهی تجاری شود و برای حل مسائل اقتصادی و اجتماعی کشور به کار گرفته شود. ماموریت اصلی دانشکده ما بر همین محور استوار شده است.»
متن کامل این گزارش گروه دانشگاه را در روزنامه فرهیختگان بخوانید.